5 dingen die je moet weten over Zombie Army 4: Dead War gameplay (E3 2019)

  Paf, een kogel doorboort een smerig lichaam en de longen hangen uit je lichaam alsof het niets is. Nee, dit zijn geen slingers. Dit zijn de ranzige details die Zombie Army 4 je zou voorschotelen. Tijdens E3 2019 namen we Rebellions shooter alvast onder de knoppen. Dit is alles wat je moet weten over de Zombie Army 4: Dead War gameplay.

  5. Solo en co-op

  Bij Rebellion denk je al snel aan een co-op ontwikkelaar. In de portefeuille zitten games als Sniper Elite, Zombie Army en Strange Brigade. Titels waarin teamwork essentieel is. Zombie Army 4 speelt in op de co-op, maar is ook bedoeld voor één persoon! Tijdens een interview op E3 liet de ontwikkelaar weten dat de bedoeling is om twee doelgroepen aan te spreken, de mensen die samen met vrienden willen spelen, alsook de mensen die de game alleen willen doorlopen. Nee, we zeggen niet dat je geen vrienden hebt. Misschien heb je andere voorkeuren.

  Onze ervaring is dat niet elke Rebellion game even gebalanceerd was in het verleden. Neem als voorbeeld de Zombie Army Trilogy. Het was af en toe knap lastig om levels alleen te spelen. Sterker nog: sommige levels waren zelfs lastig met twee personen, alsof ze ontworpen waren voor vier man. De ontwikkelaar verzekerde ons tijdens het interview dat Zombie Army 4 de meest gebalanceerde versie moet worden en de game dus prima alleen te spelen is.

  4. Perks

  Zombie Army 4 zal gepaard gaan met een hoop vernieuwingen. Een daarvan is het gebruiken van perks. De trilogie was eigenlijk best schaars als je de mogelijkheden op een rijtje zou zetten. Met een geheel nieuw perk-systeem moet daar verandering in komen. We hebben de game helaas te kort onder de knoppen gehad om een goed oordeel te kunnen geven over dit perk-systeem. Maar anno 2019 is het in ieder geval een aangename toevoeging!

  3. Omgevingen meer dynamisch

  Bij het verslaan van hordes aan vijanden is het tactisch om de omgeving zinnig te gebruiken. Dit was al het geval bij de Zombie Army Trilogy en dat zal bij deel 4 nog meer het geval zijn. Niet aleen moet je denken aan het inzetten van vallen op de juiste manier, ook is het belangrijk om goed om te gaan met de omgeving. Zombie Army 1 tot en met drie draaiden vooral om het juist neerzetten van mijnen, het plaatsen van dynamiet en granaten, terwijl een recentere titel van Rebellion, Strange Brigade, al meer liet zien hoe zinvol een omgeving kan zijn.

  Tijdens ons E3 interview liet de ontwikkelaar weten dat Zombie Army 4 een beetje een mix is wat de vorige delen deden en wat Rebellion liet zien bij Strange Brigade. Daarvan uitgaande en afgaande op onze speelsessie lijkt het een combinatie te worden van op de juiste plekken vallen plaatsen, alsook de juiste spots in de omgeving verkennen. Sowieso zijn de levels al een stuk minder plat en ga je nu ook meer de hoogte in.

  2. Attachments voor de wapens

  Een schietspel in 2019 moet beschikken over mogelijkheden. Enkel een wapen in de hand nemen is niet handig. De Zombie Army Trilogy bood wapens en je kon switchen van wapens, maar daar was alles wel mee gezegd. Attachments waren er niet. Zombie Army 4 heeft dat wel. De wapens hebben op deze manier een stuk meer voorzieningen en daarmee doet Rebellion een duit in het zakje om de shooter meer te vernieuwen en mee te laten gaan met andere shooters.

  1. Belangrijk rol voor eindbazen

  Een ander nieuwe feature in Zombie Army 4 zullen de eindbazen zijn. Wie de trilogie gespeeld heeft weet dat Hitler op het einde verslagen moest worden, maar werd tussendoor nog weleens teleurgesteld. Eindbazen waren niet heel indrukwekkend, alles draaide meer om de hordes zombies tussendoor.

  Wie Strange Brigade heeft gespeeld weet dat Rebellion in staat is grote bazen voor te schotelen. Tijdens E3 vroegen we ons af wat we kunnen verwachten in het nieuwe deel. Zijn het weer van die nutteloze eindbazen of gaat er nog wat gebeuren? Zonder te spoilen, werd er gezegd dat Zombie Army 4 leuke verrassingen in petto heeft en meer bazen zal hebben die indruk maken dan de vorige delen. Dat klinkt goed! Ook zullen er een aantal bekende vijanden in het spel zitten voor de fans.

  Zombie Army 4: Dead War gameplay - essentiële veranderingen

  Ontwikkelaar Rebellion komt in het vierde deel van de Zombie Army reeks met een aantal essentiële veranderingen om de titel indrukwekkender dan ooit te maken. Wij hebben er vijf genoemd voor je. Als de game in 2020 uitkomt zullen er ongetwijfeld nog veel meer veranderingen zichtbaar zijn ten opzichte van de eerst drie games.

  De game komt volgend jaar uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

  Zombie Army 4: Dead War

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.