Marvel's Avengers gameplay doet denken aan blockbuster films [gezien op E3]

  Thanos is nog maar net aan de kant geschoven in Avengers Endgame, maar het volgende avontuur met de welbekende vergelders staat alweer voor de deur. Dit keer alleen wel in de vorm van een grote AAA-game van Crystal Dynamics. De makers van de recente Tomb Raiders-game zijn terug en wij zagen achter gesloten deuren de Marvel’s Avengers gameplay.

  De gameplay demo die we te zien kregen werd vermoedelijk gedraaid op een PlayStation 4 Pro aangezien een aantal aanwijzingen van de knoppen de welbekende cirkel, vierkant en kruis toonde van de DualShock 4-controller. We kregen het deel van de game te zien uit de onthullingstrailer, maar dan een stuk uitgebreider. Wat leek op een complete scene die de gameplay onderbrak, is eigenlijk onderdeel van een veel grotere missie. Na het zien van de Marvel’s Avengers gameplay kunnen we in ieder geval bevestigen dat de trailer een aantal gameplaybeelden bevat, maar dan wel zonder de HUD.

  Filmische kwaliteit

  De reden dat het niet opviel dat de trailer gameplaybeelden bevat heeft te maken met het feit dat de volledige game van filmische kwaliteit is. De beelden in de cutscenes zijn van dezelfde kwaliteit als die van de Marvel’s Avengers gameplay. Het loopt vloeiend in elkaar door en wanneer je achter de knoppen zit, kan het dan ook niet anders dan dat je mond een beetje openvalt van hoe mooi het oogt.

  Hier en daar heeft de game duidelijk wel last van een stotterende framerate. De kans is redelijkerwijs aanwezig dat dit er nog voor de releasedatum, 15 mei, uitgehaald wordt, maar het moet wel benoemd worden. Het haalt je namelijk wel redelijk uit het moment wanneer je naar de game zit te turen.

  Thor brengt de donder!

  In de 25 minuten-durende demo kregen we te zien hoe de Marvel’s Avengers gameplay er voor ieder personage uitziet. Als eerste was dondergod Thor aan de beurt die vijanden links en rechts in de pan hakte. Met L1 en R1 kon hij flink wat schade aanrichten met een aantal speciale aanvallen. Die lijken overigens voor ieder personage op de schouderknoppen te zitten, maar daarover later meer.

  Zo smeet hij zijn befaamde hamer naar een aantal vijanden die waarschijnlijk nog steeds hoofdpijn hebben van de klap. Ook riep hij met wat leek op zijn ultieme aanval de donder op om een scala vijanden met één klap uit te schakelen. Waar de Noorse god in de MCU-films niet per se kan vliegen, ziet het er naar uit dat hij dit wel iets beter kan in de game (hoewel het nog steeds niet echt vliegen is). We zagen bijvoorbeeld hoe hij een aantal meters boven de grond bleef zweven om vanaf een afstandje wat schade aan te richten.

  Iron Man, de vrije vogel?

  Thor is niet de enige die zich gelukkig mag rekenen met zijn vogelvrije vaardigheden. Iron Man kan dat namelijk ook en nog veel meer. Waar Thor alleen in de lucht bleef zweven, kan Iron Man door de wereld vliegen en met zijn repulsor-kanonnen vijanden uit de lucht schieten.

  Ook kan hij een grote laserstraal uit zijn borstplaat activeren die een tijdje het strijdveld terroriseert, maar welk type aanval dat precies moet voorstellen is nog een beetje onduidelijk. Daarnaast is het nog maar de vraag of Iron Man net zo lekker aanvoelt als de Javalins in Anthem. Hoewel dat spel een scala aan gebreken heeft, speelt ieder personage wel als een ander type Iron Man en dat is fantastisch.

  Hulk breekt de tent af

  Wat ons ook fantastisch lijkt, is om als de Hulk hele gebieden te ruineren. Van de Golden Gate Bridge in San Francisco (de locatie van de game) laat Hulk in ieder geval niets meer over. Hij slaat van een flinke afstand op wat vijanden die vervolgens al snel met de staart tussen de benen wegrennen. Iets wat wij overigens ook zouden doen als we een groot blok beton op ons af zien komen met honderden kilometers per uur.

  Hulk blink naast zijn aanvallen met brokken beton ook uit door simpelweg op vijanden in rennen. Dan gebruikt hij bijvoorbeeld zijn befaamde Hulk Smash om het strijdtoneel om te toveren in een one-man-show. Wanneer hij dan een gebied heeft afgeslacht is het tijd voor een reusachtige sprong en hupsakee door naar het volgende boeventuig. Hulk is misschien wel het personage dat het leukste is om mee te spelen. Tenminste, dat doet de eerste Marvel’s Avengers gameplay vermoeden.

  Black Widow staat haar mannetje

  Ook ziet het er naar uit dat Black Widow een favorietje gaat worden. Dit komt niet alleen door de Marvel’s Avengers gameplay die we zagen, maar ook op basis van het interview dat we hadden met Lauryn Ash, één van de game system designers van de game. Van de vijf Avengers die ze heeft ontworpen met het team, is Black Widow haar persoonlijke favoriet. Dit vanwege haar aanvallen en de mogelijkheden die ze heeft betreffende persoonlijke voorkeur.

  Van wat wij zagen, heeft Black Widow een uitgebreide set vol met diverse aanvallen die haar uit een handgemeen gaat redden. Daarnaast kan ze ook als enige een pistool gebruiken voor wat klassieke over de schouder schietactie. Op basis van de eerdere Tomb Raider-games verwachten we dat dit net zo lekker speelt als in de voorgangers.

  De gevallen held: Captain America

  Natuurlijk kunnen we het beste paard van stal niet vergeten, namelijk de gevallen engel Captain America. In de gameplaydemo leeft hij in ieder geval nog en krijgen we goed te zien hoe het is om met hem te vechten. Captain America lijkt namelijk een combinatie te zijn van Thor en Black Widow.

  Net als Thor heeft de kapitein namelijk een projectiel om door de lucht te gooien, namelijk zijn schild. Deze ketst van links naar rechts op een aantal vijanden af voordat het schild weer terugkeert naar zijn eigenaar. Van dichtbij vecht Captain America iets traditioneler binnen de richtlijnen van een super soldaat en dat ziet er al snel uit als de manier waarop Black Widow in een handgemeen haar mannetje staat.

  De Marvel’s Avengers gameplay onder de loep

  Zoals je al kunt lezen, zijn we best onder de indruk van de eerste Marvel’s Avengers gameplay. Wanneer die Avengers gameplay officieel vrijgegeven wordt, is nog niet bekend. Wel weten we dat de game uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en PC.

  Marvel's Avengers

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.