Yoshi's Crafted World Preview - Een veelbelovend knutselwerkje

  Hij is groen, heeft een lange tong en een eindeloze eetlust; het is Yoshi! De groene held is allang niet meer enkel Mario's sidekick, maar verschijnt nu ook in z'n eigen platform avonturen. Yoshi's Crafted World is zijn nieuwste avontuur voor de Switch, en wij kregen de kans om dit spel te spelen. Lees onze indruk in deze Yoshi's Crafted World preview!

  Super Mario World 2: Yoshi's Island is een van de meest geliefde platform spellen aller tijden. Het charmante spel met Yoshi en Baby Mario in de hoofdrol maakte zoveel indruk dat Yoshi promoveerde van Mario's hulpje tot een eigen platformheld. Ondanks dat Yoshi Mario zo nu en dan nog wel eens te hulp schiet, of verschijnt in een van zijn feest of sportwedstrijden spellen, heeft de groene held genoeg sterrenkracht om op zichzelf te staan.

  Nu maakt Yoshi z'n platform debuut voor de Nintendo Switch met Yoshi's Crafted World. Dit spel is een opvolger van Yoshi's Woolly World, een spel dat in 2015 voor de Wii U verscheen en in 2017 opnieuw werd uitgebracht voor de Nintendo 3DS onder de naam Poochy & Yoshi's Woolly World. Nadat we hebben genoten van de esthetisch wollige wereld van Woolly World, worden we dit keer verrast met een kartonnen kijkdoos-achtige spelwereld vol met twisten, verrassingen en geheimen.

  Yoshi's Crafted World Preview

  Een goede keerzijde

  Op het eerste gezicht oogt Yoshi’s Crafted World erg bekend. De groene held waant zich door 2D platform levels vol met Shy Guys en ander gespuis die Yoshi graag dwars zitten. In deze levels verzamelt Yoshi eieren om mee te gooien, en verschillende soorten muntjes en bloemen om je eindscore voor een level mee te verbeteren.

  Voor Yoshi kenners tot zover niets nieuws onder de zon, maar het spel weet je aardig te verrassen wanneer je de eindstreep van het eerste level bereikt; je mag het level namelijk nogmaals doorspelen, maar nu vanaf de achterkant van het level!

  Zo zie je opeens dat het landschap van de spelwereld is opgebouwd uit kartonnen verpakkingen en plastic bekertjes. Een ontzettende leuke en charmante verrassing dat zorgt voor een unieke twist waar we telkens weer naar uitkijken aan het einde van een level. Daarnaast biedt de achterkant van het level ook een hele nieuwe uitdaging aan, bijvoorbeeld het opsporen van de Poochy pups die graag verstoppertje met je spelen!

  Yoshi's Crafted World Preview

  Van voor naar achter

  Yoshi’s Crafted World speelt heel veel met dit voor-en-achterkant concept. Yoshi zelf beweegt continu tussen de voor -en achtergrond van het level om zijn reis voort te zetten. Dit geeft het spel een 2.5D-achtige speelstijl, waarin Yoshi niet alleen van links naar rechts beweegt in het spel, maar ook van onder naar boven.

  Het spel bedenkt hier ook slimme puzzels mee, bijvoorbeeld wanneer de speler verschillende treinonderdelen moet verzamelen in een van karton gemaakt dorpje. De onderdelen van de trein zijn verstopt en de speler kan niet verder reizen door het level totdat deze verzameld zijn. Je moet nu goed zoeken naar hints en clues zowel op de voorgrond als op de achtergrond om deze trein onderdelen te bemachtigen.

  Zie je iets verdachts op de voor- of achtergrond? Geen probleem! Yoshi kan nu namelijk z'n eieren alle kanten op werpen, dus ook naar de voor- en achterkant op een haast first-person shooter-achtige manier. Wanneer bijvoorbeeld een brug in de achtergrond is opgehaald, kan een flinke klap van een ei deze brug laten dalen zodat Yoshi kan passeren. Het zijn slimme, leuke puzzeltjes die niet per se je brein testen, maar meer je creativiteit.

  Yoshi's Crafted World Preview

  Creatief met Yoshi

  Creatief is Yoshi's Crafted World zeker. De wereld is van alle kanten bezaaid met versieringen, obstakels en talloze unieke vijanden. Hier komt het mooiste: het kan allemaal kapot. In het eerste level zie je schattige kartonnen schaapjes in de achtergrond voor de versiering, maar als jij je een beetje baldadig voelt kun je deze nep schaapjes omver tikken met je eieren en je krijgt er nog muntjes voor ook!

  De spelwereld van Yoshi's Crafted World bruist van het leven en dat komt grotendeels dankzij de zonet genoemde interactie met de levels. Het spel ziet er dus niet alleen leuk creatief uit, maar doet ook daadwerkelijk iets met deze creativiteit in de gameplay. Je bent continu bezig met onderzoeken wat voor reactie de interactie met een decorstuk nu weer oplevert. Yoshi's Crafted World is leuk in elkaar geknutseld, maar jij mag tijden het spelen ook nog een flink knutselen!

  Wat is er toch leuker dan creatief bezig zijn met Yoshi? Precies, creatief bezig zijn met twee Yoshi's! Yoshi's Crafted World ondersteund namelijk ook co-op functie waarin je samen met een vriendin of vriend het hoofdavontuur doorloopt. Deze co-op is heerlijk en net als New Super Mario Bros. Deluxe soms ietsjes chaotisch, maar op een hilarische manier.

  Yoshi's Crafted World Preview

  Yoshi's Crafted World Preview - Een veelbelovend knutselwerkje

  In een tijd waarin de spellenmarkt bezaaid is met creatief-ogende 2D platformspellen belooft Yoshi's Crafted World toch een unieke game te worden. Op het eerste gezicht oogt Yoshi's Crafted World niet gek veel anders dan Yoshi's Woolly World of welke Yoshi platformer dan ook, maar de levende interactie met de omgeving zal veel spelers positief verrassen.

  Of dit spel eindigt als kunst of kitsch moet nog blijken, maar Yoshi's Crafted World belooft een ontzettend leuk platformspel te worden dat de speler vraagt goed op te letten op de omgeving en lekker creatief te werk te gaan.

  Heb jij zin om te freubelen met Yoshi? Yoshi's Crafted World ligt vanaf 29 maart in de winkel! Om alvast een inspiratie op te doen is er nu een demo van het spel beschikbaar in de Nintendo eShop.

  Yoshi's Crafted World

  Verkijgbaar vanaf 29 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.