Operation Burnt Horizon - Nieuwe Rainbow Six Siege DLC uitgelicht

  Bij welke game voel je continu je hartslag in je keel omdat het zó spannend is? Horrorgames wellicht, maar toch niet een shooter? Ubisoft weet dat al vier jaar voor elkaar te krijgen met de tactische shooter Rainbow Six Siege. De support blijft 24/7 en in Montreal, Canada kregen we als eerste te zien wat Operation Burnt Horizon gaat bieden.

  Rainbow Six Siege lanceerde op 1 december 2015; een waar Sinterklaascadeau. De game had een heel roster aan operators, wat logisch is. Alleen met strijders ga je een oorlog winnen. Waar de game van oorsprong weinig vrouwelijke karakters in het speelroster had, kwamen daar gaandeweg steeds meer bij. De community mocht in het begin weliswaar kritiek hebben op de vrouwelijke vechters, maar ondertussen is de halve wereld een beetje verliefd op Ash geworden, nietwaar? Zodra je haar in je team hebt, breng je het ver, punt.

  Het is een trend dat Ubisoft geregeld kiest voor het toevoegen van twee nieuwe operators aan het roster: een mannelijke held en een vrouwelijke. Ook met de aftrap van het nieuwe seizoen in Rainbow Six Siege’s vierde jaar wordt deze tactische trend voortgezet. Maak kennis met Mozzie en Gridlock én een nieuwe map. En oh ja, we gaan down under. Want we hebben te maken met twee Australische operators!

  Mozzie

  Mozzie is een mannelijke strijder die je inzet om te verdedigen. Hij heeft twee keer armor en één keer speed. Wat hem uniek maakt is dat hij drones van anderen kan hacken. Wat?! Drones hacken voor een ‘defender’? We horen je het al denken. Je zou het meer verwachten bij een aanvallende tactiek. Ubisoft heeft ballen en is niet bang voor een mix’ up én om iets nieuws te doen.

  Door drones over te nemen – wat overigens op twee manieren kan- kun jij jezelf heel nuttig maken door bijvoorbeeld handige intel te verzamelen. Dat is toch weer eens stapje dichterbij om een ronde in de heldhaftige multiplayer te kunnen overwinnen. Eenmaal een drone overgenomen kun je van alles met dat ding doen: rijden, springen, aanvallen enzovoorts. Of zoals Ubisoft het zelf zo mooi zegt: “Living the drone life”.

  Ben jij er straks klaar voor om dat leventje te leiden? We hebben de nieuwe operator al even onder de knoppen gehad tijdens een speelsessie in Montreal en één ding is zeker: door het kunnen hacken van drones ga je opeens weer heel anders spelen.

  Gridlock

  Gridlock is een vrouwelijke strijder. Zij laat zich herkennen door drie keer armor en één keer speed. Met haar ga je vol de aanval in; een poging een ronde in de multiplayer te overwinnen. De dame laat zich kenmerken door Trax Stringers. Door barbed wire te gooien is ze in staat om vijanden langzamer te maken of een flinke portie pijn te bezorgen.

  Ze kan flink wat spikes overal gooien en in de multiplayer hebben we ondervonden dat dat behoorlijk nuttig kan zijn. Denk er bijvoorbeeld over na ze te plaatsen bij een raam of bij een deur. Je kan als je aan het verdedigen bent alles wel onschadelijk maken, maar dat gaat je nooit lukken zonder veel lawaai te maken. Juist: één en éen is twee. Want veel kabaal maken in Rainbiw Six Siege betekent automatisch je positie onthullen. Het lijkt er dan ook op dat Gridlock een fijne toevoeging aan het roster gaat zijn. Verder heeft ze gewoon een SMG en super shorty. (deze laatste heeft Mozzie ook). Met twee nieuwe operators wordt het straks weer flink knallen in Rainbow Six Siege.

  Een nieuwe map

  Verder krijgt Operation Burnt Horizon een nieuwe map van middelbare grootte, genaamd Outback. Ook dit is een gebruikelijke zet van Ubisoft. In principe heeft deze map, in Australië, drie gebouwen: een garage, een restaurant en een motel. Elke plek laat zich kenmerken door een andere kleur.

  In Montreal hebben we alvast een paar uur kunnen spelen op de nieuwe map en die eerste indruk is goed. Het is een map die je redelijk snel onder controle kunt krijgen. En die paar potjes smaakten al snel naar meer. Wel was het tijdens onze speelsessie zo dat er continu in dezelfde omgevingen gevochten werd. Maar dit heeft ongetwijfeld tijd nodig.

  Operation Burnt Horizon - Klaar voor nog meer actie?

  Benieuwd geworden naar Operation Burnt Horizon? Binnenkort kun je ermee aan de slag op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Het succes van Rainbow Six Siege wordt momenteel gevierd met een keiharde strijd tussen professionele gamers in Montreal in de vorm van de Invitationals. Bekijk de toffe fotoreportage om een glimp van het spannende evenement mee te krijgen.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.