World War Z Preview - Een zombie-apocalypse als nooit tevoren

  Stel dat ooit een zombie-apocalypse uitbreekt, dan wil je natuurlijk wel klaar zijn om de horde te bevechten. Ga je ergens onderduiken of pak je jouw hakbijl en automatisch geweer om die wandelende vleeszakken even een poepie te laten ruiken? We speelden al een stukje van de nieuwe World War Z game in Parijs om dit te doen. Lees hier onze World War Z preview.

  Een vast ingrediënt in vele games zijn verrotte en meestal extreem slome zombies die achter je aan zitten. In World War Z zul je niet rustig door de wereld kunnen rennen, wanneer honderden of misschien wel duizenden zombies per keer op je af zullen komen. Het is aan jouw team van vier om te overleven en naar het einde van het level te komen, zonder opgegeten te worden door kannibalistische reeds gestorven mensen.

  Saber Interactive heeft de rechten van Paramount Pictures gekregen om de film World War Z om te toveren in een third-person shooter. We speelden al een korte preview van World War Z in Parijs en wat een stress krijg je als er honderden zombies per keer op je af komen. De game speelt zich af op verschillende plekken op de wereld. Elke map heeft zijn eigen speelbare karakters die allemaal iets unieks brengen naar de strijd tegen de horde.

  World War Z

  Unieke personages om de horde te bevechten

  Zo beschikt het ene personage over zware wapens, maar kan niet zo snel lopen en heeft de ander juist lichtere wapens waarmee je snel over de map heen kunt rennen. In een opzet die we tot een bepaalde hoogte kunnen vergelijken met Left 4 Dead ga je met drie andere spelers door de wereld heen. Je pakt gaandeweg verschillende wapens op en er zijn genoeg punten om je kogels bij te vullen.

  Deze punten zul je extreem vaak gebruiken, aangezien je echt niet moet letten op of je wel of niet genoeg kogels over hebt. Je hebt hier vaak genoeg niet eens tijd voor als er een muur van zombies naar je toe probeert te klimmen (ja, dit bedoelen we letterlijk). Saber Interactive brengt met de World War Z game een titel die niet voor degene zijn met een zwak hart. Wat is er nou angstaanjagender dan honderden zombies die op je af komen rennen?

  World War Z game

  Een oude formule in een nieuw vlezig jasje?

  Nu kun je na het zien van wat gameplay denken ‘Maar lieve redacteur van XGN.nl, is dit niet simpelweg een mooiere versie van Left 4 Dead? Want daar lijkt het wel op.’ Het antwoord wat we hierop zullen geven is een dikke vette nee. Het verschil begint al bij de hoeveelheid aan zombies. Sabre Interactive plaatst er maximaal 500 tegelijk op de map en daar ben je dus wel even zoet mee.

  Naast dat de gigantische hoeveelheid aan hersensetende vleeszakken vaak zeer overdonderend is, komt er ook een stukje overlevings-skills bij kijken. Je kunt namelijk op verschillende delen van de map verdedigingen opzetten, waardoor je net iets meer tijd hebt voordat de zombies je overspoelen. Het is compleet aan jou hoe je hier gebruik van gaat maken. Zet je muren van prikkeldraad op? Of ren je juist met een kettingzaag de menigte in?

  World War Z PVP

  Overleven tegen zombies en mensen?

  Naast dat je samen moet overleven biedt de game ook een PVP-optie die we hebben gespeeld tijdens onze World War Z preview. Sabre Interactive noemt deze mode PVPVZ. Je speelt nu met 8 personen in 2 teams tegen elkaar om een bepaald punt op de map te veroveren. Dit kun je vergelijken met Hardpoint van Call of Duty. Heb je een punt bemachtigd? Dan zul je naar het volgende punt moeten gaan ergens anders op de map.

  Strijden tegen een ander team is alleen niet het enige wat je zult doen. In de mix wordt er ook nog een horde zombies hier en daar toegevoegd. Je moet dus zorgen dat je tegenstander je niet dood schiet, maar tegelijkertijd moet je er ook voor zorgen dat de zombies niet aan je gaan knabbelen als kraaien op een lijk.

  World War Z zombies

  World War Z Preview - Gigantisch veel zombies te lijf gaan

  World War Z belooft een gigantische hoeveelheid vijanden om te bevechten. De verschillende maps waarop je dit doet hebben allemaal eigen personages met unieke skills. Tijdens onze World War Z preview stond de game op de tweede moeilijkheidsgraad van de vijf en toen kwamen we al amper de horde door. Dat belooft dus een flinke uitdaging en daar hoeven we niet lang meer op te wachten!

  Het wordt schieten en hakken geblazen als World War Z op 16 april naar de PlayStation 4, Xbox One en PC komt.

  World War Z

  Verkijgbaar vanaf 16 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.