OPPO Reno 5G onthulling - Games streamen met 5G

  Smartphone-ontwikkelaar OPPO en het Zwitserse telecombedrijf Swisscom werken samen om ervoor te zorgen dat de Reno 5G het eerste 5G-toestel wordt in Zwitserland. De lancering is onderdeel van het 5G Landing Project dat OPPO in Europa uitvoert. Wij waren in Zürich aanwezig bij de onthulling van de OPPO Reno 5G smartphone en zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje!

  De OPPO Reno 5G smartphone oogt vanaf het eerste moment indrukwekkend en dat is niet zo gek. Met een scherm-to-body ratio van 93,1 procent is scherm vrijwel het enige wat aan de voorkant ziet. Ook de achterkant is niet mis aangezien deze beschikt over een triple-lenscamera die gebruik kan maken van een 10x Hybrid Zoom. Onder de klep zit onder andere een Snapdragon 855 GPU en een 4065mAh-batterij die je dankzij VOOC Flash Charge 3.0 supersnel kunt opladen.

  De belangrijkste feature: 5G

  De OPPO Reno 5G smartphone is het eerste toestel van OPPO die de mogelijkheid biedt om te verbinden met een 5G-netwerk. Middels een 5G-netwerk, oftewel de vijfde generatie van het mobiele netwerk, kan een telefoon als de Reno 5G flink wat meer gegevensdoorvoer toepassen in combinatie met een stuk minder vertraging. Het verbetert dus je netwerkverbinding op de telefoon.

  Dit brengt vele mogelijkheden met zich mee, zoals op naadloze wijze streamen naar je smartphone en onderling contact tussen je smartphone en bijvoorbeeld een AR-bril. Eigenlijk gaat 5G nog veel verder dan dat, want de technologie is belangrijk voor auto's, de medische tak en nog veel meer. Ook zit er een leuk voordeel in voor gamers en dat is de mogelijkheid om games te streamen naar je smartphone, waardoor je AAA-games gewoon onderweg kunt spelen. Dit is ook wat Google wil doen met Stadia bijvoorbeeld en in Zürich kregen we inzage in hoe die toekomst er mogelijk uit gaat zien.

  Gamen op de Reno 5G

  Natuurlijk moeten we de streamingmogelijkheden van de OPPO Reno 5G smartphone uitlichten. We gingen in Zürich hands-on met de telefoon en speelden Street Fighter V via streamingdienst Shadow.tech en daarbij vielen meerdere dingen op. Zo draaide de game met een resolutie van 1080p met 60 fps op de telefoon terwijl deze via Bluetooth verbonden was met een Xbox One-controller. Daarnaast werd er ook nog eens een signaal uitgezonden naar een externe televisie, dus er kan wel gesteld worden dat er veel factoren een rol speelden.

  Je zou denken dat de game hierdoor bijna onspeelbaar zou zijn op de mobiele telefoon via streaming, maar niets is minder waar. Dankzij het 5G-netwerk van Swisscom wist de Reno 5G een vrij stabiele ervaring op te leveren. Hier en daar waren er zeker even wat framerate dalingen, maar nooit langer dan een seconde waardoor de game goed speelbaar bleef. Daarnaast was er vrijwel geen vertraging van de input van de controller naar de game, iets wat essentieel is voor een fighting-game als Street Fighter.

  Hoewel eSporters zeker nog niet via de Reno 5G toernooien gaan spelen, is het best knap wat de telefoon via streaming kan doen voor gaming. Het is nog niet perfect, maar een goed uitgangspunt voor de toekomst van games streamen. De tijd zal ons leren hoever de technologie nog gaat komen, maar op basis van wat we zagen in Zürich zijn we zeker onder de indruk.

  OPPO Reno 5G smartphone is voor Zwitserland

  Dat toekomstbeeld klinkt imponerend en het liefst wil je de telefoon dan ook zelf testen. Dit wordt als Nederlander wel moeilijk, tenzij je in Zwitserland woont. De telefoon komt namelijk alleen naar Zwitserland en dat heeft een goede reden. Zwitserland is al klaar om de overstap naar 5G te maken in tegenstelling tot Nederland dat nog altijd geniet van 4G.

  Dat wil niet zeggen dat 5G nooit naar Nederland zal komen, want er worden in de lage landen al tests uitgevoerd zodat 5G ook naar ons kan komen. Het lijkt een kwestie te zijn van wanneer en niet of het überhaupt wel komt, want in Azië en Noord-Amerika zie je 5G ook steeds meer opduiken. Dan kan ons kleine kikkerlandje niet lang achterblijven als het relevant wil blijven in het huidige technologische klimaat. En OPPO lijkt daar meteen op te willen duiken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.