Alles over de Absolver gameplay [Gespeeld op gamescom 2017]

Preview
maandag, 04 september 2017 om 16:50
xgn google image
Absolver is een online multiplayer RPG die zich focust op melee combat. Op gamescom hebben wij deze game al even kunnen spelen en in deze special lees je alles over de Absolver gameplay.

Je vechtkunsten op de proef gesteld

Absolver draait vooral om het vechten door middel van hand-to-hand combat en martial arts. Spelers vechten in Absolver zowel tegen de computer als tegen andere spelers om hun vechtkunsten op de proef te stellen. De game is sinds een paar dagen geleden verkrijgbaar op PlayStation 4 en PC.
De game is ontwikkeld door de Franse indie studio Sloclap, die opgebouwd is uit ex-medewerkers van Ubisoft Paris. De uitgever is het Amerikaanse Devolver Digital. Op gamescom hebben wij Absolver al even gespeeld en op de volgende pagina's vertellen wij alles wat je moet weten over de Absolver gameplay!

Bewijs je waarde

Absolver speelt zich af in het fictionele land Adal en laat spelers in de huid van de Prospects kruipen. Deze Prospects zijn krijgers die vechten met zowel andere spelers als computergestuurde karakters, met als doel om zich uiteindelijk aan te sluiten bij de Absolver peacekeepers en zo hun waarde te bewijzen.
De gameplay bestaat voornamelijk uit het bevechten van andere personages - zowel andere spelers als computergestuurde karakters. Belangrijk hierbij zijn de aanvallen die je meeneemt in de strijd, aangezien je personage over een combat deck beschikt in de vorm van kaarten. Iedere kaart is verbonden aan een bepaalde beweging en deze kaarten kan je aan elkaar rijgen om krachtige combo's te maken. Door verder te komen in de game speel je steeds meer kaarten, equipment en wapens vrij.

Strategische combat

Absolver heeft zijn wortels liggen in martial arts en gebruikt dan ook 'echte' bewegingen. Een beetje simpelweg button bashen is er dus niet echt bij, maar je zult goed over je bewegingen en je combo's moeten nadenken. Zo zijn er allerlei verschillende soorten aanvallen die je kan doen, zowel met je armen als met je benen, maar kan je ook parries en feints gebruiken om je vijand voor de gek te houden.
Belangrijk in de combat van Absolver is het gebruik van houdingen. Na een bepaalde beweging zul je weer terugkomen in een specifieke houding. Vanuit deze houding kan je vervolgens weer een andere beweging maken. Door het strategisch aan elkaar koppelen van houdingen rijg je combo's aan elkaar waarmee je jouw vijanden genadeloos inmaakt.
Je bent bovendien niet gebonden aan de houding waarin je eindigt na een bepaalde beweging. Tijdens de combat zelf kan je op ieder gewenst moment schakelen tussen vier verschillende houdingen (met elk twee verschillende aanvallen), waardoor je telkens andere aanvallen kan doen. Ook hoef je niet al het werk met je vuisten te doen; in Absolver heb je ook de mogelijkheid om wapens te gebruiken, alleen gaat dit wel ten koste van je mobiliteit.

Vechtgame met diepgang

Hoewel er natuurlijk genoeg vechtgames op de markt te vinden zijn, biedt Absolver net wat extra diepgang door de focus op houdingen en realistische aanvallen. Ook op het gebied van grafische stijl valt Absolver op; de game probeert namelijk niet heel realistisch te ogen, maar houdt er een eigentje stijltje op na waarin hoekige vormen de boventoon voeren. Dit staat in mooi contrast met de vloeiende en realistische manieren waarop de personages zich bewegen.
Er is in ieder geval genoeg te doen in Absolver, met een campaign die zowel singelplayer, co-op en PvP met elkaar verbindt. Het is dus niet alleen mogelijk om samen met andere spelers te vechten als onderdeel van een quest, maar je kan ook direct tegen andere spelers vechten in een duel. Aan vechten zul je in ieder geval niet tekort komen in Absolver.
Absolver is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4 en PC.

Populair Nieuws