Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview - Tijd om te wennen

  Er zijn vele soorten games die zich afspelen in het universum van Warhammer 40.000. Ontwikkelaar NeocoreGames waagt zich er ook aan met een action role-playing game die we tijdens de E3 in Los Angeles voor het eerst hebben gespeeld. Lees hier alles over onze ervaringen in de Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview!

  Onze Sebastiaan kreeg vorig jaar op gamescom al een eerste blik op Warhammer 40.000 Inquisitor Martyr waaruit duidelijk werd dat het wel echt een kenmerkende Warhammer-game is. Dat is nog steeds het geval, maar we hebben de game nu ook even aan de tand kunnen voelen. Hoe tof is het om met een inquisitor te spelen?

  Tijd om te zuiveren

  Warhammer 40.000 Inquisitor Martyr speelt zich af in de Calagari Sector, een afgelegen regio van het Imperium met honderden melkstelsels en duizenden planeten. Een probleempje: deze planeten worden bewoond door vrij onvriendelijke wezens. Je neemt het op tegen mutanten, ketters, Xenos en zelfs de Daemons van de Chaos Gods.

  Jij speelt een Inquisitor, oftewel een geheim agent van het Imperium. Met een scala aan vaardigheden en wapens is het jouw taak om de Calagari Sector eens flink te zuiveren van al het kwaad. Dit kun je doen met drie verschillende Inquisitors: Crusader, Assassin en een derde die nog onthuld moet worden.

  Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview

  Kies je speelstijl

  We hebben zowel de Crusader als de Assassin kunnen uitproberen op de E3. Elke Inquisitor is uniek in elk opzicht. Denk hierbij aan eigen wapens, vaardigheden en talent-systemen die de gameplay onderscheidend maken. Je hebt in totaal zes aanvallen, waarvan er vier gebonden zijn aan het wapen dat je gebruikt en twee hetzelfde blijven.

  De Crusader bijvoorbeeld heeft een kettingzaag met ingebouwd wapen en een plasma gun. Beide wapens vallen op een andere manier aan en zijn per situatie handig om te gebruiken, maar twee van de zes aanvallen blijven dus hetzelfde ongeacht het wapen dat je draagt. Deze aanvallen zitten op de toetsen 3 en 4.

  De overige aanvallen zitten op je muisknoppen en op 1 en 2. Daarnaast kun je met Q je levenspunten herstellen. De Assassin draagt een sniper en twee zwaarden. Je kunt hierdoor op afstand gericht schieten of er van dichtbij op in hakken. Je moet kijken wat het beste bij jou past. Het is allemaal ook ongeveer even moeilijk.

  Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview

  Ander soort gameplay

  Wie games als Diablo 3 heeft gespeeld, weet dat dergelijke games een waar klikfestijn kunnen zijn. Het tempo ligt erg hoog, en om door de massale hoeveelheid vijanden te komen, moet je button bashen tot je erbij neer valt. Dit is in Inquisitor Martyr niet het geval. Het tempo in deze game ligt een stuk lager.

  De cooldowns op je vaardigheden zijn best lang, waardoor je op een andere manier moet spelen. Je moet bijvoorbeeld veel gebruikmaken van het cover-systeem. Je kunt schuilen achter pilaren of grote objecten om alle inkomende projectielen van vijanden te ontwijken. Voornamelijk tijdens het vechten met eindbazen is dit een slim idee.

  Daarentegen gaan eindbazen ook niet alleen dood door er oneindig op in te hakken. Je kunt met de Assassin’s sniper bijvoorbeeld precisieschoten lossen die bepaalde lichaamsdelen van de eindbaas eraf blazen om het gevecht makkelijker te maken. Inquisitor Martyr vergt iets meer tactiek dan je gewend bent van een action role-playing game.

  Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview

  Alleen of samen

  De verhaalmodus van Warhammer 40k Inquisitor Martyr is enkel in singleplayer speelbaar. Misschien niet even leuk, maar je kunt wel op je eigen tempo het verhaal doorspelen. Daarnaast is er de Inquisitorial Campaign die je met maximaal vier spelers kunt doorlopen, en je kunt je bij Inquisitorial clans voegen voor World Events.

  De World Events zijn een lange ketting van missies die invloed uitoefenen op de gehele Calagari Sector. Wat je doet als speler heeft echt invloed op de wereld, maar dat zien dan alleen de mensen in jouw Inquisitorial clan. Gaat na een bepaald World Event een planeet kapot, dan blijft die ook echt vernietigd.

  We bedoelen hiermee niet het Destruction-systeem. Dit systeem zorgt er enkel voor dat je kleinere onderdelen in levels kapot kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan pilaren waren vijanden achter schuilen, maar dat kan ook tegen je gebruikt worden. Er is echter een plek waar je altijd veilig bent. Een soort van.

  Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview

  Een plek onder de zon

  Iedere Inquisitor heeft namelijk een eigen Fortress. Oftewel een eigen vesting. Een veilige opslagplaats voor alle schatten die je tijdens het zuiveren van de Calagari Sector vindt. Je kunt een Fortress geheel naar eigen smaak aanpassen, maar het is tegelijkertijd ook niet zo veilig als dat je nu denkt.

  Iedereens Inquisitorial Fortress zorgt namelijk voor indirecte PvP. Je kunt andere forten aanvallen en plunderen met een eigen leger. Het is niet Inquisitor tegen Inquisitor. Vergeet in de tussentijd alleen niet je eigen Fortress ook te beschermen van plunderaars. Ach, we doen alles voor meer loot toch?

  Warhammer 40K Inquisitor Martyr Gameplay Preview – Veel potentie

  NeocoreGames heeft met Inquisitor Martyr zeker een goede kans om een heerlijke action role-playing game neer te zetten. Het is even wennen dat het tempo een stuk lager ligt dan bij soortgelijke games, maar het geeft de gameplay ook iets unieks. Jammer genoeg moet je nog wel even wachten totdat je zelf met de game aan de slag kunt gaan.

  Warhammer 40K Inquisitor Martyr komt in 2017 uit. Een exacte datum is niet bekend. Het spel komt eerst naar de PC en later naar de Xbox One en PlayStation 4.

  Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.