Warhammer 40.000 Inquisitor Preview - Uit liefde voor Warhammer

  The Incredible Adventures of Van Helsing betekende het eerste commerciële succes voor het bescheiden NeoCore Games. De Hongaarse studio zegt na drie avonturen de vampierenjager gedag, en stort zich volledig en onvoorzien in het Warhammer-universum. Lees onze Warhammer 40.000 Inquisitor preview voor onze eerste indruk.

  Warhammer is inmiddels zo rijk aan geschiedenis en verschillende werelden dat we de draad een beetje zijn kwijtgeraakt. Achter de schermen op gamescom blijven de makers benadrukken dat deze top-down rpg zich in het 40K-universum afspeelt. Een universum waar technologie vergevorderd is, maar het punt van stagnatie heeft bereikt door oorlogvoering en radicalisme.

  In Inquisitor woedt – zoals in alle Warhammer-games – een grote oorlog tussen de mensen, robotten en mutanten. Je speelt als een Inquisitor, een zwaarbewapende agent die in zijn futuristische pak zijn tegenstanders met gemak een kopje kleiner kan maken. Hij bevindt zich midden in een grimmige en geheime oorlog tussen verschillende facties, die hij eigenhandig tot een einde moet brengen.

  Warhammer 40.000 Inquisitor Preview

  Transformatie

  De makers willen vooralsnog niet te diep ingaan op het script, maar ze verklappen alvast dat het spel zich gaandeweg van een lineaire rpg transformeert tot een openwereld rpg. Hoe dit in de praktijk gaat uitpakken is ons nog niet helemaal duidelijk, maar de manier waarop deze Warhammer-game zich ontwikkelt is nog niet eerder in de geschiedenis van rpg-games gebeurd.

  “Deze titel is daarom met geen ander te vergelijken. Het is zonder meer het grootste project waar we ooit aan gewerkt hebben”, vertellen de makers trots. Het is de bedoeling dat spelers ook na het ‘uitspelen’ van Inquisitor nog jaren verwend worden met aanvullende content, fundamentele verbeteringen en downloadbare mods die de herspeelbaarheid van Inquisitor aanzienlijk moet verlengen.

  Warhammer 40.000 Inquisitor Preview

  Kenmerkende gotiek

  Door bovenstaande wijkt Inquisitor van het gebaande pad en is het moeilijk te vergelijken met Diablo en Torchlight, toch wel grootmeesters in hetzelfde genre waarin Inquisitor acteert. Waarom Neocore per se met een Warhammer-game wilde komen, legde ze even haarfijn uit in Keulen: "Warhammer is een van de meest intense, brute en grootse franchises ooit gemaakt. De serie leent zich perfect voor een verhalende actierpg.”

  Uit de eerste bewegende beelden blijkt dat Neocore zich sterk aan core van Warhammer houdt. De manier waarop die kenmerkende gotiek in de omgevingen is verwerkt, is puur uit liefde gedaan. Of neem de vele vijanden die gaandeweg je pad kruisen: van smerige orks, intelligente robots tot afschuwelijke ghouls.

  Warhammer 40.000 Inquisitor Preview

  Warhammer pur sang

  De zware wapens waarmee jij dit monsterlijk gespuis kan aanpakken, onderstreept dat dit een Warhammer-game pur sang is. Jij als Inquisitor kan in seconden meerdere kogelregens afvuren waar zelfs de grootste vijanden van zullen opkijken. De manier waarop je je tegenstanders naar de eeuwige jachtvelden stuurt, gaat op eenzelfde manier als in Diablo: door te klikken, te klikken en nog eens te klikken.

  De wijze waarop jouw personage zich beweegt, gaat ook exact hetzelfde. Je Inquisitor verplaatst zich naar het punt dat jij hebt aangewezen en je speciale krachten selecteer je met genummerde toetsen. Wat nogal anders is, is dat je krachten veranderen afhankelijk van het wapen dat je gebruikt. Gebruik je een meleewapen, dan krijg je een andere actiebalk te zien dan wanneer je een vuurwapen of hand-en-boog gebruikt.

  Zoek dekking!

  Om heelhuids uit de strijd te komen zul je vaak moeten wisselen van wapen. Anders dan de meeste actie rpg’s huisvest Inquisitor veel tactische elementen. Niet alle vijanden zijn immers op dezelfde manier af te maken: voor sommigen is een bepaald type wapen of spreuk vereist.

  Daarnaast moet je in Inquisitor vaak dekking zoeken achter muurtjes of achter kapotgeschoten voertuigen. Wie dat niet doet, is simpelweg de pineut. Dat is vooral van toepassing bij de gevechten tegen de gigantische eindbazen, die in Inquisitor rijkelijk vertegenwoordigd zijn, verzekert de ontwikkelaar.

  Warhammer 40.000 Inquisitor Preview

  Warhammer 40.000 Inquisitor Preview - Uit liefde voor Warhammer

  Neocore Games stapt voor het eerst sinds jaren uit de Van Helsing-kaders en gaat met Warhammer 40.000 Inquisitor een nieuw avontuur tegemoet. Het is nog even wachten of ze de kwaliteit van Van Helsing kunnen evenaren, maar uit onze eerste kennismaking blijkt dat de Hongaren deze titel vanuit liefde voor Warhammer aan het maken zijn. Momenteel is dat de belangrijkste conclusie die we op dit moment kunnen maken.

  Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.