Call of Duty Black Ops 3 beta - Ouderwets knallen

  Een nieuw jaar met nieuwe kansen en dus ook een nieuwe Call of Duty met de grote hamvraag: wat zijn de verschillen en nieuwe features ten opzichte van de vorige game? Dankzij de Call of Duty Black Ops III beta kunnen wij deze vraag nu deels beantwoorden voor de multiplayer.

  Net als in de beta zelf moeten wij ook in deze preview aangeven dat de beta niet gelijkstaat aan de volledige game, dus wijzigingen zijn voorbehouden. Toch valt er genoeg te vertellen en te vergelijken tussen Call of Duty Black Ops III en Call of Duty Advanced Warfare. Denk daarbij aan het vervallen van het exo-skelet, nieuwe wapens, nieuwe mappen en nog veel meer andere kleine wijzigingen.

  Rennen in plaats van springen

  Door het kwijtrijken van het exo-skelet denk je al snel dat Call of Duty Black Ops III een stuk trager is geworden, maar niets is minder waar. Ten opzichte van Advanced Warfare is Black Ops III meer horizontaal gericht in plaats van verticaal. Zo kun je oneindig blijven sprinten en een heerlijke slide uitvoeren. Pas alleen wel op met deze slide, want je kunt tijdens het sliden niet schieten en je bent daardoor onbeschermd voor vijandelijk vuur.

  Voor mensen die van springen houden is er gelukkig wel de double jump, waarmee je niet de hoogte haalt van een exo-skelet, maar wel de juiste plekken kan bereiken. Een van deze plekken is gek genoeg een muur, want Black Ops III introduceert ook de wallrun. Tijdens deze actie is het wel mogelijk om te schieten of nog leuker om tegen je vijand te lopen, waardoor je beide de afgrond in valt. Let wel op dat je voor de slide en double jump nog wel een stamina bar hebt in tegenstelling tot sprinten.

  Call of Duty Black Ops III beta

  Geen mes, maar wel meer statistieken

  Het aantal statistieken dat Call of Duty bijhoudt wordt ieder jaar steeds groter, maar Black Ops III heeft dit op een leuke manier verwerkt. Tijdens de killcam kan je bijvoorbeeld zien hoe vaak je door hem of haar bent neergeschoten en andersom. Aan het einde van een potje krijg je dan ook bij het scorebord jouw nemesis te zien. De beste toevoeging is overigens bij Search & Destroy, waarbij je nu onder de mini-map kunt zien hoeveel mensen nog in leven zijn, halleluja!

  Een ander groot verschil in Black Ops III ten opzichte van alle voorgaande Call of Duty games is het bekende fenomeen van mensen knifen. Als je in Black Ops III je rechter trigger indrukt, komt er ditmaal geen mes tevoorschijn, maar in plaats daarvan wordt je geweer gebruikt om te slaan. Deze aanval doet slechts voor een deel schade, dus je moet meerdere keren ‘slaan’ of eerst schieten en dan slaan. Overigens kun je op een hoger niveau een mes nemen als secundair wapen en daarmee dood en verderf zaaien.

  Meer speeltijd nodig om prestige te halen

  Gamers die graag alle prestiges willen halen in Black Ops III, kunnen nu alvast wat extra tijd gaan inplannen, want stijgen in level gaat erg langzaam. Mocht je uiteindelijk een level omhoog gaan, dan krijg je een token waarmee je wapens, perks, scorestreaks, wildcards en specialists kan vrijkopen. Deze kun je vervolgens in ‘Create a Class’ inzetten, waar dit keer een maximum van tien items aan is gekoppeld. Voor de attachments van je wapen hoef je geen token in te zetten, want deze speel je vrij door je wapen in level te laten stijgen.

  In Black Ops III is het ook niet meer nodig om een wildcard in te zetten om twee attachments te mogen gebruiken op je wapen. Deze keuze ligt volledig bij de speler, want één attachment kost nog wel één punt van de tien in je ‘Create a Class’. Bij de attachments is overigens wel een opvallende wijziging gemaakt aan de supressor, want in voorgaande delen werd de range van je wapen slechter. In Black Ops III is de schade lager met een supressor, zoals ook in vroegere Call of Duty games werd gedaan.

  Call of Duty Black Ops III beta

  Even lekker zwemmen

  Tijdens de beta kun je drie verschillende mappen spelen, namelijk Evac, Combine en Hunted. De laatste nemen wij even in bespreking, omdat vooral die map een leuke toevoeging heeft. Zo is het namelijk mogelijk door een deel van de map te zwemmen en bovendien kun je onderwater schieten. Dit betekent geniale onderwatergevechten, waarbij je niet kunt campen, want je kunt nog altijd verdrinken.

  Als een potje eenmaal is afgelopen dan krijg je de top 3 spelers te zien, die overigens enkel uit het winnende team komt, dus dat is wat vreemd en vraagt om aanpassing van Treyarch. Hierbij zie je de specialists terugkomen, waar je meer over kunt lezen in onze speciale Call of Duty Black Ops III specialists artikel. In deze preview laten wij daarom de specialists even achterwege, maar het is wel leuk dat tijdens het spelen de computer af en toe schreeuwt dat bijvoorbeeld de Outrider KIA (killed in action) is. Dit geeft de karakters net wat meer persoonlijkheid.

  Opties genoeg om jezelf uniek te maken

  Wij eindigen deze beta preview met alle mogelijkheden om je eigen persoonlijkheid te creëren in de multiplayer van Black Ops III. Door de toevoeging van de specialists is het niet langer mogelijk om je karakter echt aan te passen, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere opties.

  Zo keren het embleem en calling card terug met als nieuwe toevoeging de paintshop voor wapens en de gunsmith (was niet beschikbaar in de beta). De paintshop werkt op eenzelfde manier als het maken van een embleem, alleen dan voor je wapens, waardoor je helemaal los kunt gaan met kleuren en symbolen op je wapen.

  Call of Duty Black Ops III beta

  Call of Duty Black Ops III beta schittert door kleine verbeteringen

  Na het spelen van de beta van Call of Duty Black Ops III kunnen wij concluderen dat er geen wereldschokkende wijzigingen zijn gemaakt aan de franchise. In plaats daarvan lijkt het erop dat de ontwikkelaar heeft geluisterd naar de fans en op basis daarvan kleine wijzigingen heeft aangebracht. Denk aan het gemis van een mes, teller bij Search & Destroy, zwemmend schieten en een paintshop voor wapens. Genoeg wijzigingen dus om aan het einde van het jaar weer lekker te knallen met Call of Duty Black Ops III.

  Om toegang te krijgen tot de Call of Duty Black Ops III beta kun je de game pre-orderen.

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.