V-Rally 4 Preview - Scheuren met die handel

  Het heeft misschien wat langer geduurd dan dat fans van V-Rally hadden gehoopt, maar naar vijftien jaar is V-Rally terug. Vijftien jaar is toch een lange tijd. In onze V-Rally 4 preview lees je of de game met de tijd is meegegaan.

  KT Racing

  Vanaf de eerste momenten dat je aan een race begint, droom je al bijna weg. Je voelt de hoogstaande zon bijna in je ogen branden en kunt het brandende rubber ruiken. Als we ergens van kunnen spreken, is dat de game er geweldig uitziet.

  V-Rally 4 Preview - KT Racing

  Rond de wereld in 50 auto’s

  In V-Rally 4 kun je met vijftig verschillende voertuigen op meer dan vijftien locaties over de wegen scheuren. Van Bolivia tot Kenia en China tot de Sahara, wereldwijd zijn er locaties om te bezoeken. Elke omgeving heeft verschillende banen om de speler veel variatie te bieden in waar er gereden gaat worden.

  In de carrièremodus heb je de mogelijkheid om je eigen team samen te stellen in jouw klim naar de top. Wie jou gaat helpen om kampioen te behalen, bepaal jij door bijvoorbeeld de goede sponsor aan te nemen. De belangrijkste in het team van de speler is natuurlijk de wagen en dat weet KT Racing dondersgoed.

  Er is dan ook voordeel te halen door je favoriete auto veel te gebruiken, want je auto groeit als het ware met je mee. Hoe meer je met je auto rijdt, hoe meer je de wagen kunt upgraden en aanpassen. Het enige wat je auto aan het einde van de rit misschien nog mist, is dat de wagen terug praat. Dan had je jezelf echt een Knight Rider kunnen noemen.

  V-Rally 4 Preview - KT Racing

  Voor ieder wat wils

  V-Rally 4 heeft een aantal verschillende modi die voor ieder wat anders biedt. Je hebt de klassieke Rally modus, V-Rally Cross, Extreme-Khana, Buggy en als laatste de Hillclimb modus. Nu spreken de eerste twee modi redelijk voor zich, want daarin race je over de moeilijkste banen in de meest extreme condities achter de nieuwste en klassieke wagens.

  Een modus als Hillclimb voegt wat pit aan de game toe, zodat je niet alleen maar rondjes rijdt. In Hillclimb is het de bedoeling dat je met een supersnelle wagen (of hybride) de top of voet van een berg bereikt. Je merkt zodra je wegrijdt dat er een flink verschil zit in deze auto’s en dat het van uiterst belang is dat je goed oplet.

  V-Rally 4 Preview - KT Racing

  Scheurende simulatie

  Eén verkeerde beweging kan het einde van je recordpoging betekenen, want als je ergens tegenaan knalt gaat het je kosten. Om de game zo realistisch mogelijk aan te laten voelen, beschadigt je auto namelijk snel en dat ga je merken tijdens je rit. Als je bijvoorbeeld te veel schade hebt aan je banden heeft dit invloed op hoe je moet sturen, want het kan maar zo zijn dat je auto niet meer rechtdoor rijdt maar afwijkt naar links of rechts.

  Het zorgt ervoor dat je echt goed wilt leren hoe je de wagens onder controle moet hebben, omdat je anders in een hoopje puin aan het einde van de baan belandt. Gelukkig lijkt het erop dat je snel en goed kunt meten of je beter wordt in de game. Zo merk je in een V-Rally Cross race die zes rondes duurt al snel dat er progressie in zit. Waar je de eerste paar rondes overal uit de bocht vliegt, leer je preciezer te zijn met het sturen en doordat je de baan beter kent kun je goed anticiperen.

  V-Rally 4 Preview - KT Racing

  Drastische omstandigheden

  Wanneer je over het asfalt en grind scheurt, is er nog een belangrijke factor waar we het nog niet over gehad hebben. Natuurlijk bedoelen we de externe factoren als tijd en weer. Je kunt namelijk op verschillende momenten van de dag aan een race beginnen en van wat we van een race overdag hebben meegemaakt, kunnen we zeker spreken van schoonheid.

  Je moet natuurlijk goed op de baan letten, maar de mooie omgevingen op de achtergrond kunnen soms voor afleiding zorgen. Je zou bijna de auto parkeren om even rond te kijken, maar dat kan natuurlijk niet. Daarbij is het afhankelijk van het weer of je dit wel moet doen.

  Wanneer de regen als bezemstelen uit de lucht komt vallen, kun je maar beter gewoon blijven racen. Wees wel voorzichtig met het besturen, want er valt goed te merken dat je op een heel andere manier moet rijden. Dat is natuurlijk logisch, want als je in het echte leven met 193 kilometer per uur een haarspeldbocht wil nemen in de stromende regen gaat dat ook mis.

  V-Rally 4 Preview - KT Racing

  V-Rally 4 Preview - Serieuze simulatie

  Als er één ding duidelijk is geworden, is het wel dat V-Rally 4 terug is om simulatie rally weer op de kaart te zetten. Precisie en snelheid zijn zowel je grootste vriend als vijand en over de prachtige locaties kun je naar huis schrijven. Dit is overigens ook niet de enige game die we tijdens de BigBen week zagen, want we zagen ook The Sinking City en Warhammer Chaosbane. In onze The Sinking City preview en Warhammer Chaosbane preview kun je alles lezen over die games.

  V-Rally 4 komt in september uit op de PlayStation 4, Xbox One, PC. Een releasedatum voor de Nintendo Switch staat nog niet vast.

  V-Rally 4

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.