Warhammer Chaosbane Preview - Hakken op de consoles

  Eko Software is een Franse ontwikkelaar die je misschien wel kent van de How to Survive-games. Dat universum laat het bedrijf even achter zich om ondergedompeld te worden in het Warhammer-universum met haar nieuwe game, Warhammer Chaosbane. Lees in onze Warhammer Chaosbane preview over onze eerste indruk van het spel.

  Tijdens de BigBen week mochten we alvast aan de slag met de nieuwe Warhammer game. In deze Warhammer Chaosbane preview lees je over onze eerste indruk van het spel. Weet Choasbane zich te onderscheiden van Warhammer 40K Inquisitor - Martyr?

  Warhammer Chaosbane is een hack-and-slash dungeon crawler die zich afspeelt vlak na The Great War tegen Chaos. Alle helden van deze wereld komen terug naar de oorlog en daar speelt dit nieuwe verhaal zich af. Zo komt de Chaos terug om Magnus te vermoorden, ondanks dat de Chaos net verslagen is in The Great War.

  Warhammer Chaosbane Preview - BigBen Interactive

  Balans in het universum

  Het verhaal volgt de helden waarmee de speler aan de slag kan in haar poging om Magnus te redden. Het is aan de speler om Magnus, een personage die binnen het Warhammer universum van groot belang is, te redden van de Chaos. Er zit natuurlijk nog veel meer achter het verhaal en twists zullen het verhaal compliceren, maar voor nu gaat het om het redden van Magnus.

  Verdere details rond het verhaal van Chaosbane zijn schaars, maar het lijkt erop dat fans van het Warhammer-universum zich geen zorgen hoeven maken. De game wordt namelijk geschreven door iemand die bekend is met het schrijven over het Warhammer universum. Zo heeft de schrijver al meerdere boeken geschreven die nu onderdeel zijn van de Warhammer lore.

  Soepel slachten

  Het eerste wat opvalt zodra je achter de knoppen zit, is dat de karakters zich erg soepel en snel door de map manoeuvreren. De gameplay voelt hierdoor snel en dat wordt alleen maar beter wanneer je flink uithaalt naar een vijand. Het zijn snelle, rake klappen die je uitdeelt en ook hierin heb je veel verschillende opties.

  Elk type karakter heeft verschillende soorten aanvallen die een bepaald percentage van magie en kracht kosten. Het is soms dus goed om te kijken of het wel handig is dat je je beste aanval gebruikt om met garantie een aantal vijanden te vermoorden. Je hebt dan wel een deel uitgeschakeld, maar bent vervolgens voor korte tijd weerloos tegen de andere vijanden die je uit elkaar willen trekken.

  Voor de PC-versie wordt bijvoorbeeld de interface dan ook helemaal op de schop gegooid. Dat komt doordat de interface van menu’s op een andere manier bestuurd moet worden met een controller. Daarnaast heb je op pc normaal gesproken geen lokale co-op, dus ook daar worden aanpassingen gemaakt. Je interface zal niet als een miniatuur over je karakters levensbalk en skills komen te hangen, maar neemt gewoon het hele beeldscherm in beslag.

  Warhammer Chaosbane Preview - BigBen Interactive

  Feest voor fans

  Warhammer Chaosbane moet ook een feest van herkenning worden voor fans. Dit heeft te maken met het level van detail wat te vinden is in de wereld van Chaosbane. Wanneer je in een nieuwe omgeving bent, kun je zien dat er aan alle kanten rekening met de lore is gehouden. Dit valt zowel te merken in de atmosfeer als in het level design.

  In het level dat wij zagen, was duidelijk te zien dat de riolering gemaakt was door de dwergen. Dit was te zien aan de inscripties op de muren en de manier waarop het gebouwd is. Het zijn deze kleine dingen die een extra laag toevoegen voor Warhammer fans die de rijke geschiedenis van het universum kennen.

  Warhammer Chaosbane Preview - BigBen Interactive

  Hakken en klappen tegen de Chaos

  Chaosbane is een Warhammer game die gemaakt is voor de PlayStation 4 en Xbox One. De game komt natuurlijk ook gewoon uit voor de pc, maar aan alles valt te merken dat de game gemaakt is met consoles in het achterhoofd. Eén van de unieke functies van het spel heeft dan ook te maken met dat de game tijdens lokale coop-sessies altijd doorgaat. Je kunt tijdens de strijd nog gewoon je nieuwe items en loot bekijken, maar dat remt je vrienden niet.

  In plaats van dat er een menu ontstaat dat alle spelers forceert om de uitrusting te bekijken, gebeurt dat nu individueel per speler. Hierdoor kunnen je vrienden gewoon lekker doorgaan met hoofden inslaan, terwijl jij je uitrusting aan het upgraden bent. Je hoeft zelfs niet bang te zijn dat je achterop komt te liggen, want je karakter volgt automatisch de rest van je party.

  Voor meer over de Warhammer Chaosbane features kun je ons interview met Jean-Georges Levieux, regisseur van de game lezen. Dit is overigens ook niet de enige game die we tijdens de BigBen week zagen, want we zagen ook The Sinking City en V-Rally 4. In onze The Sinking City preview en V-Rally 4 preview kun je alles lezen over die games.

  Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.