Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 - Warehouse Demo Preview - Toegankelijk voor beginners en oudgedienden

  De Tony Hawk's Pro Skater 1 +2 Warehouse demo geeft een klein inkijkje in waarom we enthousiast mogen worden over deze aanstaande release.

  Sinds 14 augustus kan iedereen die Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 preordert alvast aan de slag met de Warehouse demo van dezelfde game. Deze demo geeft een klein voorproefje van wat we later kunnen verwachten bij de officiele release van de game, begin september. Het komt alvast vertrouwenwekkend over dat Activision het aangedurfd heeft al vroeg en demo voor deze game beschikbaar te stellen. We gaan dus met hoge verwachtingen aan de slag met deze demo.

  Wat zit er in de demo?

  De Warehouse demo biedt slechts beperkte mogelijkheden vergeleken met wat we in de definitieve versie mogen verwachten. Er wordt maar een level aangeboden, het Warehouse level. Ook kan je alleen met Tony Hawk zelf aan de slag en met maar een enkele outfit en board. Wat dat betreft biedt vooral wat nog NIET beschikbaar is een aardig inkijkje in wat we in de volledige game mogen verwachten: veel opties zijn namelijk al wel aanwezig, maar zijn nog uitgegrijsd. Een van de belangrijkste opties die nu nog uitgegrijsd is is de Challenges optie. Die gaat belangrijk zijn om nieuwe mogelijkheden voor je speler te unlocken en om zijn/haar prestaties te verbeteren. Al die opties zitten al in de menu's maar zijn nog niet toegankelijk.

  Geen Challenges, maar wat dan wel?

  Wat de demo wel biedt, is een single session door het Warehouse level. Tijdens een twee minuten durende sessie mag je helemaal los in deze ruimte gevuld met ramps, rails en meer. Het level is lekker herkenbaar vol streetart en objecten die stuk kunnen. Verwacht geen collectibles, maar voor de avontuurlijken herbergt het level wel wat exotische plekken, waaronder een wel erg uitdagend uitstekend bouwwerk recht boven twee ramps. Ook zijn er een aantal erg hoog geplaatste ramps voorzien waar je kan proberen bij te komen.

  Naast de layout van The Warehouse zijn alle speciale tricks voorzien. Voor wie nog nooit eerder een Tony Hawk game gespeeld heeft: namen als de nosegrab, manual, flip en lip tricks, ollies en Wall Plants komen geregeld langs en zullen zeker in het begin duizelen. De skate-wereld zit vol met speciale termen voor trucs en speciale moves. Als bekende skater beteken je pas iets als je een move naar je vernoemd hebt.

  Dat betekent niet dat de game ontoegankelijk is voor beginners. Sterker: zelfs zonder enige skate kennis kan je al een prima tijd hebben in The Warehouse. Het ontdekken van alle mogelijkheden, welke knop doet wat, hoe spring of grind je, dat is precies waar Pro Skate altijd om gedraaid heeft. In no-time rijg je een serie trucs aan elkaar die er super spectaculair uit ziet.

  Daarna komt het verfijnen. Hoe voer je die ene speciale truc precies uit? Pro Skate spelers hebben het vaak over muscle memory en dat geldt hier zeker nog steeds. Ervaren spelers die het origineel nog gespeeld hebben zullen zich direct thuis voelen en vrij snel de trucs uit vroeger tijden weer uit hun controller weten te krijgen.

  Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 - Warehouse Demo Preview- Een feest van herkenning

  Activision heeft een risico genomen door een demo van Tony Hawk's Pro Skater 1+ 2 weken voor de release beschikbaar te maken. Bevalt de demo niet, dan is het leed niet te overzien. Dat geeft blijk van vertrouwen en dat is terecht gebleken. Pro Skater speelt heerlijk soepel en doordat de basistrucs eenvoudig uit te voeren zijn is de game ook voor beginners goed te spelen. Wie daarna doorzet en oefent op de speciale 'signature moves' wordt daarvoor beloond met steeds spectaculairdere jumps en series.

  De nu nog niet bruikbare opties waaronder de challenges geven alvast een inkijkje in wat we in september nog meer kunnen verwachten in de volledige game. Ook dat ziet er veelbelovend uit. Hopelijk zien we elkaar snel op de skatebaan!

  Tony Hawk's Pro Skater 1+2

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.