FIFA 21 bevat geen cross-play, file size wel bekend

  We moeten nog even geduld hebben, maar de release van FIFA 21 staat voor de deur. EA Sports brengt steeds meer informatie naar buiten over de nieuwste editie van de FIFA-reeks. Zo kwam het onlangs met trailers voor Career Mode, Ultimate Team en de gameplay. Nu is onthuld hoeveel ruimte je moet hebben om FIFA 21 te kunnen downloaden.

  In de Microsoft Store is te zien dat de geschatte grootte van FIFA 21 zo’n 50 GB is. Dit is 1 GB meer dan voorganger FIFA 20. Het zou dus zo maar kunnen dat EA dit jaar met een aantal nieuwe dingen aan komt zetten.

  Cross-play in FIFA 21?

  Een van de nieuwe toevoegingen aan FIFA 21 is FUT Co-Op. In FIFA 21 is het mogelijk om samen met één andere vriend gezamenlijk in Ultimate Team op avontuur te gaan. Door middel van co-op wedstrijden kunnen twee spelers samen de gamemodus spelen. Eerder was dit alleen mogelijk als je samen op één platform spelen. In FIFA 21 hoef je dus niet bij elkaar te wezen.

  In de voorgangers van FIFA 21 was het al mogelijk om in de co-op-modus gezamenlijk online wedstrijden te spelen met ‘normale’ teams. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om met vrienden die op een ander platform spelen, samen een balletje te gaan trappen. Op Twitter laat EA Sports via het Fifa Direct Communication weten dat FIFA 21 geen cross-play bevat. PlayStation 4-spelers kunnen dus niet met of tegen Xbox One-spelers voetballen.

  EA maakt ook gelijk duidelijk dat cross-play ook niet werkt voor verschillende generaties consoles. Spelers die overstappen van bijvoorbeeld PS4 naar PS5 kunnen dus ook niet samen spelen.

  FIFA 21 release komt er aan

  EA Sports brengt op 9 oktober FIFA 21 naar PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Spelers met een volgende generatie console moeten dan nog even geduld hebben. Voor de Xbox Series X, PlayStation 5 en Google Stadia is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht, waarschijnlijk komen die versies uit wanneer de next-gen consoles in de winkelschappen liggen. Wel kunnen PS4-spelers en Xbox One-spelers die overstappen naar next-gen een gratis exemplaar van FIFA 21 krijgen. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.