Titanfall 2 campaign - Samen met je Titan in singleplayer

  Ontwikkelaar Respawn liet eerder dit jaar weten dat Titanfall 2 een singleplayer modus zou krijgen, iets wat afwezig was in het voorgaande deel. Wij hebben een voorproefje gekregen van deze Titanfall 2 campaign, die niet alleen boordevol met actie zit, maar ook een toffe verhaallijn bevat die de band tussen mens en machine centraal stelt. Stand by for Titanfall!

  Op gamescom kregen wij een twintig minuten durende presentatie over de Titanfall 2 campaign te zien, waarin wij onder andere kort kennis konden maken met het verhaal en de gameplay van deze gloednieuwe singleplayer modus. Gamers kruipen tijdens het spelen van de Titanfall 2 campaign in de huid van Jack Cooper, die als rifleman fungeert voor het leger van de Militia, de rebellende partij tegenover de IMC die we beiden kennen uit de voorgaande game. De beste man heeft een lage rank en stelt daarom eigenlijk maar weinig voor, en hij droomt er dan ook van om een pilot te worden: een elitestrijder in het leger.

  De presentatie begint met beelden van neerstorende escape pods, die vanuit de ruimte met enorm hoge snelheid op een planeet af komen. Eenmaal op de grond is Jack tijdelijk buiten westen geraakt door de harde klap en ontwaakt hij met uitzicht op zijn medemilitairen die in vuurgevecht met het IMC leger verstrikt zijn. Jack wordt snel opgelapt, gereed gemaakt voor het slagveld en krijgt een geweer in zijn handen geduwd. Vanaf dat moment begint de wilde achtbaanrit die de Titanfall 2 campaign gaat heten.

  Je eigen Titan

  Na een aantal vijanden neergeknald te hebben, wordt in de presentatie een stukje overgeslagen en gaat deze verder nadat Jack herenigd is met zijn goede vriend Captain Lastimosa, een pilot in het Militia leger die over een eigen Titan beschikt: BT 7274. Het voortdurende gevecht is echter niet in hun voordeel en een stel vijandelijke Titans omsingelt Lastimosa en zijn Titan, wat het laatste is wat Jack ziet voordat hij wederom buiten westen raakt.

  Wanneer hij wakker wordt ziet hij de Titan van de Captain, maar de machine ziet eruit alsof het zijn beste dagen wel heeft gezien. Het lukt de Captain nog om uit zijn Titan te klimmen, maar hij heeft zware verwondingen geleden in het gevecht tegen de IMC. In zijn laatste momenten geeft Lastimosa de controle over zijn Titan aan Jack, die vanaf dat moment als een pilot door het leven zal gaan.

  titanfall 2 campaign

  Op zoek naar een batterij

  Nadat Jack zijn goede vriend heeft begraven is het tijd om de zwaar beschadigde Titan te repareren. Om dit te doen is een nieuwe batterij nodig, dus gaat Jack op een solo zoektocht om deze te vinden. Gelukkig werken de communicatieve systemen van BT nog wel, waardoor de kolossale machine onderweg met Jack kan communiceren: iets wat we niet op zo'n manier hebben gezien in de eerste Titanfall game. Spelers krijgen zelfs verschillende dialoogopties voorgeschoteld, waardoor je zelf kan kiezen hoe je communiceert met je eigen Titan: tof!

  De benodigde batterij bevindt zich in een gebouw dat zwaar bewaakt wordt door het IMC leger. Deze vijanden moet Jack dus eerst uitschakelen, en dat gebeurde tijdens de presentatie op typische Titanfall manieren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van wallrunnen of de cloak-functie waardoor Jack tijdelijk onzichtbaar wordt en zo vijanden met dodelijke melee-aanvallen uit kan schakelen. Het hoge tempo zorgt ervoor dat de vijanden snel geen gevaar meer vormen en dat Jack de batterij kan grijpen om deze terug te brengen naar BT 7274.

  De Titan in!

  Dan is eindelijk het moment aangebroken waarop we allemaal zaten te wachten: het betreden van de Titan. De neural link tussen Jack en BT wordt opgestart en dan is het duo klaar om te gaan. Hier slaat de presentatie wederom een stukje over en heeft onze protagonist inmiddels een nieuw doel gekregen: cruciale informatie doorgeven aan het thuisfront, maar om dit te kunnen doen moet eerst een beacon gerepareerd worden zodat de informatie de ruimte in gestuurd kan worden.

  Vanaf dat moment is te zien hoe zowel Titan als pilot het slagveld betreden, wat enorm dynamische gameplay tot gevolg heeft. Als Titan kunnen veelal zware aanvallen uitgevoerd worden die veel schade aanrichten en als pilot draaien de gevechten voornamelijk om supersnelle, extreem beweeglijke acties. Het switchen tussen vechten als Titan en pilot gaat bovendien enorm soepel en de gameplay verloopt nog vloeiender dan we al van Titanfall gewend waren.

  titanfall 2 campaign

  Diepere band tussen mens en machine

  Titanfall 2 gaat ons dus voor het eerst in de serie een echte singleplayer campaign brengen, een feature die afwezig was in het eerste deel. Het verhalende deel van de game legt de nadruk op de band tussen mens en machine, oftewel de band tussen Jack en zijn Titan: BT 7274. Deze band was al in zekere mate aanwezig in de eerste game, maar krijgt nu een veel diepere invulling. Een Titan is niet slechts meer een kolossale machine, maar krijgt een eigen stem en zelfs persoonlijkheid.

  Met behulp van een uitgebreid scala aan wapens, abilities en andere extra's betreed je als pilot het strijdveld, om nog niet eens te spreken over de vele mogelijkheden die de Titans toevoegen aan de actie. We zagen tijdens de presentatie een hoop oude bekende wapens terugkomen zoals de CAR SMG en de Spitfire LMG, maar we werden ook voorgesteld aan nieuwe manieren om te spelen: bijvoorbeeld door het gebruiken van de Grapple, die je niet alleen kan gebruiken om gemakkelijk op moeilijk bereikbare plaatsen te komen, maar ook om vijanden naar je toe te trekken.

  Titanfall 2 campaign gaat enorm vet worden

  De presentatie van de Titanfall 2 campaign deed ons kennismaken met een nieuwe manier om Titanfall te spelen, een manier die bij ons enorm veel enthousiasme opwekte. De vertrouwde en unieke gameplay uit Titanfall zit er gelukkig nog steeds volop in, maar heeft een aantal toffe toevoegingen gekregen en wij zijn nu al gehecht aan onze Titan BT 7274. We kunnen niet wachten om met deze game aan de slag te gaan!

  Titanfall 2 verschijnt op 28 oktober voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Kan je niet wachten? Dan heb je geluk, want dit weekend en volgend weekend is er een open multiplayer tech test gaande voor PS4 en Xbox One, die gratis te downloaden is.

  Titanfall 2

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.