Game onthullingen op Gamescom 2016 - Weinig nieuwe titels

Article
zaterdag, 20 augustus 2016 om 12:00
xgn google image
Gamescom is nooit echt de plek geweest waar game ontwikkelaars zich uit de doeken doen betreffende nieuwe onaangekondigde games. De meeste ontwikkelaars kiezen vaak toch om dit tijdens de E3 te doen. Toch zijn er dit jaar weer een paar nieuwe game onthullingen geweest. Wil je weten welke? Lees dan snel verder.
Het zijn niet veel games die dit jaar tijdens gamescom zijn onthuld. Sterker nog ze zijn op één hand te tellen. Het aantal grote games wat dit jaar tijdens gamescom is onthuld staat namelijk maar op drie!
Vrij logisch ook als je kijkt naar het aantal onthullingen van de E3 en het aantal games wat de grote ontwikkelaars uitbrengen in het najaar en begin volgend jaar. Desondanks is het altijd wel fijn om alle informatie even op een rij te zetten, en daarom volgen hier de game onthullingen op Gamescom 2016!

Get Even

De eerste game die op gamescom bekend is gemaakt is de nieuwe horror IP van Bandai Namco. In Get Even speel je als detective met een duister verleden.
Het begin van de game draait om het redden van een meisje uit een verlaten landhuis. Wanneer dit voltooid begint de game pas echt en schrik je wakker en bevind jij je in de tuin van het landhuis maar deze is net even anders en duisterder dan eerst.
Get Even is een first-person game waarbij er genoeg actie in zit maar het toch niet als shooter betiteld kan worden. Daarnaast zijn de opdrachten die jij als detective moet oplossen niet altijd even makkelijk. Al met al maakt Get Even een goede eerste indruk en willen we graag meer van deze game zien.
Een releasedatum voor Get Even is nog niet bekend maar volgens Bandai Namco moet de game ergens in het eerste kwartaal van 2017 gaan uitkomen.
Meer weten van Get Even? Lees dan onze Get Even preview!
96494

Litttle Nightmares

De tweede game die tijdens gamescom 2016 bekend is gemaakt is wederom van Bandai Namco. De game heet Little NIghtmares en is een het best te omschrijven als een platformer, maar bij Little Nightmares heb je wel veel meer vrijheid dan je gewend bent uit het genre.
Little Nightmares speelt zich af in een griezelige en duistere wereld waarbij de speler in de huid kruipt van een jong meisje genaamd Six. Het doel van de game is om uit deze wereld te ontsnappen en dat moet door het oplossen van puzzels en het ontwijken, bevechten of vluchten van vijanden.
De wereld van Little Nightmares haalt zijn kracht uit het perspectief vanuit waar de game zich afspeelt. Six is namelijk nog maar een kind en het is daarom ook belangrijk om alles wat je om je heen ziet te zien als een kind. De game helpt daar al een handje bij mee door allerdaagse voorwerpen groter te maken dan ze horen tte zijn maar ook jij als speler zal weer als een kind moeten gaan denken. Bijna alle voorwerpen in de game hebben namelijk een functie en deze zijn lang niet altijd even logisch als je zou denken.
Ook voor Little Nightmares is nog geen releasedatum bekend en net als Get Even zou deze game in het eerste kwartaal van 2017 moeten verschijnen. Wij hebben Little Nightmares getest op gamescom, wil je meer weten? Lees dan onze Little Nightmares preview.
96495

Metal Gear Survive

De laatste game die tijdens gamescom bekend is gemaakt is het nu al veel besproken Metal Gear Survive. Metal Gear Survive is de eerste Metal Gear game uit de serie nadat Hideo Kojima Konami heeft verlaten. Volgens vele is deze Metal Gear game niet meer trouw aan de Metal Gear serie en heeft Konami met deze game de franchise geen goed gedaan.
Toch is het niet mogelijk om nu al een oordeel te vellen over de game. Er is nog weinig van getoond, het enige wat we gezien hebben is een trailer, en over de uitwerking van de game is ook nog weinig bekend. Wat we wel weten is dat de game zich af zal spelen na de gebeurtenissen van Ground Zero en plaatsvind in een alternatief universum waar enkele soldaten zichzelf moeten verdedigen tegen monsterlijke wezens.
Metal Gear Survive zal zich voornamelijk gaan richten op co-op multiplayer maar zal ook een singleplayer campagne bevatten. Metal Gear Survive zal geen volwaardige opvolger worden van de Metal Gear serie en zal daarom ook niet voor de volle zestig euro in de winkel gaan liggen.
Metal Gear Survive heeft nog geen releasedatum maar moet in 2017 gaan verschijnen.

Populair Nieuws