Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call Preview - Nostalgisch meewiegen

  Final Fantasy is een serie die je geweldig vindt of niet. Of je bent er wellicht nooit aan begonnen omdat er al zoveel delen zijn. Geen zorgen, dit Final Fantasy-spel is voor iedereen.

  Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call is niet de eerste ritmegame van Final Fantasy, want zijn voorganger is Theatrhythm Final Fantasy uit 2012 dat een mooie 78 op RottenTomatoes kreeg. De verwachting is dat het cijfer van Curtain Call niet heel anders zal zijn, want de games lijken uiteindelijk best op elkaar en de reviews uit Japan zijn allemaal zeer positief.

  Wat is het recept van deze gamereeks? Dat is de combinatie van de epische muziek die je kent uit de Final Fantasy-franchise met gameplay die van je vergt een goed gevoel voor ritme te hebben. Je moet namelijk precies op de beat op het scherm tikken of een balletje over een bepaald lijntje slepen in zowel de oude als deze nieuwe game.

  In Curtain Call hoef je je geen zorgen te maken om te weinig content. Je kunt er lustig op los tikken, swipen en slepen op 221 nummers en je kunt 60 verschillende personages kiezen. Deze aantallen bevatten nog niet eens de DLC, dus je kunt er vast vanuit gaan dat deze game je uren zoet houdt.

  Theatrhthymn

  Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call is 26 jaar FF-historie

  De personages en de nummers komen onder andere uit Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Final Fantasy Type-0 en de film Final Fantasy VII: Advent Children. Je kunt wel stellen dat er 26 jaar aan FF-historie voorbij komt en dat is natuurlijk voor de fans net even leuker dan voor de leken, maar wie weet inspireert deze game je juist om de originele Final Fantasy-franchise op te pakken.

  Dat roept uiteraard wel de vraag op of je deze game überhaupt wel moet kopen als je niet bekend bent met Final Fantasy. Uiteraard mis je een stukje van de magie, omdat de nummers geen herinneringen bij je oproepen en je geen binding hebt met de personages, maar alsnog lijkt Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call een hele toffe game die ook prima speelt voor FF-leken.

  Er zijn verschillende spelmanieren, maar helaas hebben we er maar eentje kunnen testen op E3. Wij speelden een Event Stage, waarbij je de videoclip op de achtergrond voorbij ziet komen. Er zijn ook Field Stages waarbij je een personage bestuurt en Chocobo af en toe zomaar verschijnt. Battle Songs zijn in teamverband en bevat de wat opzwependere melodietjes. Er schijnt ook een Versus-modus te komen waarin je met zijn tweeën tegen elkaar strijdt in een nummer.

  final fantasy

  Critical Hits

  Die versus-modus is interessant. Een ritmespelletje mag simplistisch klinken, er is van alles aan gedaan om er wat diepte in te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een Critical Hit veroorzaken door de juiste noten te raken, waarmee je de vijand veel schade kunt berokkenen, plus er is een EX-meter waardoor je het een andere speler moeilijk kunt maken.

  Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call kan op meerdere manieren worden bestuurd. Je kunt kiezen voor een stylusmethode of met de knoppen. Deze laatste is wel een enorme uitdaging, aangezien het met knoppen toch net even wat minder intuïtief werkt vergelijken met het aanraakscherm en de stylus. Onze favoriet is in ieder geval de stylus.

  Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call verschijnt op 24 april op Nintendo 3DS.

  Theatrhythm Final Fantasy: Curtain Call

  Verkijgbaar vanaf 19 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.