Kingdom Hearts HD 2.5 Remix Preview - Een mooie instapgame

  Het blijft een beetje een vreemde eend in de bijt. Kingdom Hearts is de game die de wereld van anime met de wereld van Disney verenigt en heeft daarmee veel fans gekregen. Is Kingdom Hearts HD 2.5 Remix ook alleen voor de fans?

  Ten eerste mag best eens gezegd worden dat de titels van Kingdom Hearts erg verwarrend zijn. Gelukkig komt er binnenkort ook Kingdom Hearts 3, zonder de hele poespas erachteraan met remixen, halve punten en HD. Aan de andere kant maakt Square Enix de HD-belofte wel absoluut waar, want de game wist ons tussen alle E3-drukte door toch aan te trekken.

  Kingdom Hearts HD 2.5 Remix was speelbaar op de beursvloer, dus dat hebben we gedaan. Lastig was dat er niet een begin was of context, dus je ging gewoon verder waar de vorige gamer het bijltje erbij neer had gegooid. Misschien is dat niet zo, maar zo voelde het wel. Zo raakten we verwikkeld in een gevecht met lichten, het Beest van Belle en het Beest en ons eigen hoofdpersoontje, waar we simpelweg niet uit wisten te komen omdat we nog niet genoeg achtergrondinformatie hadden gekregen.

  Vandaar dat we zijn gaan rondwandelen in de besneeuwde landschappen van A Nightmare Before Christmas: Halloween Town. Voor de duidelijkheid, deze game is een mengelmoes van diverse Kingdom Hearts-games, zoals Kingdom Hearts II Final Mix en Birth by Sleep Final Mix. Het is voor het eerst dat we deze straks in Europa kunnen gaan ervaren, want oorspronkelijk kwamen die twee alleen uit in Japan.

  Kingdom Hearts 2.5 HD Remix straalt

  De graphics zijn fenomenaal. De wereld van Kindom Hearts komt helemaal tot leven op de playStation 3 en je gaat daardoor bijna kwijlen bij de gedachte dat deze game vast ooit op PlayStation 4 zal komen. Je herkent meteen de Disney-locaties waar je bent tijdens het spelen op PlayStation 3 en de personages gedragen zich ook precies zoals je dat van hen zou verwachten. Het Beest is bijvoorbeeld een wat nukkig, chagrijnig personage, terwijl menig ander Disney-personage juist wat lolliger is.

  Waar je Kingdom Hearts natuurlijk voor speelt, zijn de geweldige tussenfilmpjes. Ze komen allemaal in HD aan je voorbij terwijl je je in het avontuur stort. Ze zijn lekker lang waardoor je even tot rust komt van al het drukke rondwandelen, -zoeken en –vechten. Een heel groot deel van de game bestaat uit tussenfilmpjes, dus mocht je daar juist een hekel aan hebben, dan is het wellicht niet jouw ding.

  Ongeveer 80 procent van de originele audio van de game is ook geremixt, waardoor de game zelfs voor oude Kingdom Hearts-rotten als nieuw zal voelen. Een spanningsveld bij Kingdom Hearts is en blijft het feit dat het vooral iets van de fans is, van mensen die al met de franchise bezig zijn vanaf het eerste uur. Het is ook best pittig om als nieuwkomer in deze franchise te stappen, maar Square Enix heeft aangegeven wel aan het begin te zorgen dat nieuwe spelers worden meegenomen in het avontuur door eerst een klein stukje historie te geven.

  Goed voor instappers

  Dit wordt voor gamers die nog geen Kingdom Hearts spelen maar dat wel willen gaan doen, waarschijnlijk een hele goede instapgame. Juist nu iedereen vooral in afwachting is van Kingdom Hearts 3, is het goed om alvast rustig kennis te maken met Kingdom Hearts door deze HD Remix te spelen. Wij vonden het kleine stukje dat we hebben gedaan in ieder geval hevig naar meer smaken, en dan stiekem eigenlijk naar meer op PlayStation 4.

  Kingdom Hearts HD 2.5 Remix verschijnt op 5 december op de PlayStation 3.

  Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX

  Verkijgbaar vanaf 5 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.