The Order 1886 Preview - Gears of War nieuwe stijl

  Vond je Gears of War vet? Zou je dit idee nog eens dunnetjes over willen doen in een andere setting? Dan moet je The Order 1886 ook zeer zeker gaan spelen. Deze game doet namelijk wat Epics game deed, maar dan anders. En daarover kun je natuurlijk alles lezen in deze The Order 1886 Preview.

  Komend jaar komt Ready At Dawn met The Order 1886. Een game die al een tijdje hoge ogen weet te gooien en waar menig gamer met smart op zit te wachten. En dat is terecht. Tot nu toe ziet alles er bizar goed uit.

  Voor degene die nog niets van The Order 1886 weet, even een korte inleiding. Het is het jaar 1886 en we bevinden ons in Londen. Deze stad maakt de Industriële revolutie door, maar er is veel meer aan de hand, wat ook al veel langer speelt.

  Al eeuwen vechten ridders van de ronde tafel tegen een het kwaad, de half breeds. Dit zijn mensen die op een gegeven moment op sinstere wijze erg dierlijke gedragingen kregen. De ridders hebben onder leiding van Koning Arthur de taak op zich genomen om dit kwaad te stoppen en dat duurt intussen al even.

  In The Order 1886 kom je dus in een alternatieve versie van London terecht, waar jij de strijd met het kwaad aan gaat.

  The Order 1886 Preview

  Een alternatieve geschiedenis

  Er is aan de ene kant een industriële revolutie gaande zoals deze ook in de 19e eeuw plaatsvond en loopt iedereen in kledij die zomaar uit die tijd zou kunnen komen. Het taalgebruik is ook echt zoals je mag verwachten van de negentiende eeuw net als de vele gesnorde mensen.

  De afwijkingen zijn minstens zo interessant en die maken de game natuurlijk. Tijdens de industriële revolutie in The Order 1886 speelt er namelijk veel meer. Allereerst zijn er wapens die zomaar van nu, of zelfs van de toekomst zouden kunnen komen, aanwezig in de game.

  Verder zijn er bovennatuurlijke wezens zoals weerwolven, of half breeds zoals ze in The Order 1886 heten, en ander gespuis aanwezig in de game. Helaas niets daarvan in deze preview, maar wel de rebellen die ook in The Order 1886 voorbij komen. En zij komen in ieder geval niet op de koffie.

  The Order 1886 Preview

  The Order 1886 is cinematisch superieur

  In deze The Order 1886 preview belichten we een level waarin we een zeppelin beklimmen, hier een bult aan rebellenlijken achterlaten en een van de leiders achterna gaan. Maar laten we bij het begin beginnen.

  De missie begint bovenop een zeppelin die op dat moment over London vliegt. Er is een kort overleg tussen de personages en dan mag je beginnen met abseilen. Het plan? De zeppelin ongezien infiltreren en vrij maken van rebellengespuis. Een beetje rond sneaken dus, altijd leuk.e

  Voordat je naar binnen gaat merk je al direct dat The Order 1886 er bijzonder strak uitziet. De omgevingen zien er echt next-gen uit en ook de personages, het stemacteerwerk en de gezichtsuitdrukkingen zijn vanaf de eerste minuut overtuigend.

  De game ziet er zo goed uit dat je vaak niet eens in de gaten hebt of het nou een filmpje is of dat je iets moet doen. Dit kennen we een beetje uit games als Heavy Rain, maar het blijft indrukwekkend.

  The Order 1886 Preview

  Gears of War in Victoriaanse stijl anyone?

  En de gameplay, dat heeft de game ook niet van een onbekende. In deze previewmissie is het nodige sluipwerk verricht. Hierbij zijn ook enkele rebellen beslopen met voor hen fatale gevolgen. Dit was erg indrukwekkend. Als je vlak achter een vijand zit kun je een stealth kill doen.

  Dat hebben we ook allemaal al eens gezien. Het leuke hiervan is dat het niet een simpel drukje op een knop is, maar dat er timing aan te pas komt. Time je verkeerd, ga je er zelf aan. Een erg leuk systeem, wat je ook meteen scherp houdt.

  De verdere gameplay in deze previewmissie van The Order 1886 doet wel aan een specifiekere titel denken. Natuurlijk zijn er talloze third person shooters te noemen waarbij je op een soortgelijke manier speelt, maar waar The Order 1886 erg aan doet denken is toch wel Gears of War.

  En dat komt wellicht doordat de sectie die gespeeld is, een stealth sectie is. Je sluipt een beetje door de zeppelin en laat diverse rebellen aan hun einde komen op je weg naar je doel: Een fuifje waar zich undercover rebellen bevinden. Op een gegeven moment barst dan de actie los en word je van alle kanten beschoten.

  Je gaat dus meteen in cover en vanuit die positie schakel je je vijanden uit. En dat voelt erg als Epics titel aan. Niet echt nieuw zeg maar, maar wel erg vet. Wat in deze scene wel erg opvalt is dat de mensen die op de fuif waren door bepaalde deuren wegvluchten, waar later een kudde rebellen door naar buiten komt. Beetje onlogisch.

  The Order 1886 Preview

  Vijanden niet heel indrukwekkend

  Iets anders wat een beetje onlogisch is, is de intelligentie van je tegenstanders. Ontwikkelaar Ready at Dawn heeft overal in de game de puntjes op de i staan volgens deze preview, maar er mist er toch nog een.

  De vijanden komen de kamer binnengestormd en beginnen op je te schieten vanuit hun plekje. Heel af en toe zullen ze dan verplaatsen als het echt moet, maar echt slimmigheden passen ze niet toe. Dat is erg jammer, aangezien de game verder perfect overkwam in de missie waarover deze The Order 1886 preview gaat.

  The Order 1886 Preview

  Een game om zeker te kopen

  Als The Order 1886 gaat doen waarvan wij allemaal denken dat de game gaat doen, dan is dit absoluut een titel die je in je console wil stoppen. De game ziet er zo vreselijk goed uit dat je vaak niet eens merkt dat je allang niet meer in een filmpje zit. De game geeft je dan ook een hele cinematografische ervaring.

  Helaas vernieuwt The Order 1886 niet met heel veel ideeën, maar gebruikt Ready At Dawn wel de juiste elementen uit grote games als Gears of War voor de gameplay. En dat is op de goede manier gedaan. De enige zorgen die je bij deze game nog zou kunnen hebben, is dat de vijanden niet bijster snugger overkwamen in de previewmissie.

  Hoe dan ook, dit is een game om in de gaten te houden, alvast te pre-orderen en straks zoveel mogelijk te gaan spelen. Wat een dijk van een game gaat dit worden zeg. The Order 1886 komt op 20 februari 2015 naar de PlayStation 4.

  The Order: 1886

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.