Saints Row Gat Out Of Hell Preview - Vliegen, beuken, lachen

  Saints Row IV was flink over de top, maar het kan altijd gekker. Dat zien we in Gat Out Of Hell, waarin we voor het eerst in de serie met Johnny Gat mogen spelen, die in de hel belandt en het daar op moet nemen tegen Satan himself.

  Gat Out Of Hell is een standalone uitbreiding binnen het Saints Row-inversum, dus je hebt deeltje vier niet nodig om 'm te kunnen spelen. Voor het eerst in de serie krijgen we Johnny Gat onder de knoppen, die al bekend stond als stoere boy in alle voorgaande delen.

  En stoer is hij zeker, want hij twijfelt geen moment om de leider van de Saints terug uit de hel te gaan halen wanneer deze wordt ontvoerd door de duivel. Hij belandt in New Hades, een grauwe (en ietwat last-gen ogende) stad die veel hoogbouw kent zodat jij daar met je engelenvleugels lekker doorheen kunt vliegen.

  Saints Row Gat Out of Hell Preview

  Engelenvleugels?

  Waar je in Saints Row IV nog superkrachten had waarmee je met gemak over een wolkenkrabber heen sprong, heeft Johnny nu vleugeltjes gekregen. Niet omdat hij Red Bull heeft gedronken, maar omdat hij Lucifer voor z'n kanes heeft getrapt en zijn halo heeft gekregen. Deze geeft Johnny de mogelijkheid om allerlei speciale krachten, zoals vliegen en super snel rennen, te leren en uit te bereiden.

  Dit vliegen is aan het begin even wennen, aangezien de besturing niet meteen soepel aanvoelt. Gelukkig krijg je een uitgebreide training, waarna je het al snel onder de knie hebt en je met gemak van gebouw naar gebouw gaat. Je zult je hierin kunnen verbeteren, waardoor je langer kunt zweven en meer vleugelslagen in de lucht kunt maken.

  Om je krachten te verbeteren zul je heel New Hades moeten doorkruizen (vliegend of gewoon met een auto) op zoek naar je 'homies', zoals Shakespear en Blackbeard. Voor hen zul je verschillende opdrachten moeten doen waarna je een nieuwe kracht leert en deze sterker kunt gaan maken. Dit gaat allemaal van een leie dakje, want binnen de kortste keren beschikt Johnny al over de gekste vaardigheden waarmee je flink kunt gaan huishouden.

  Gat Out Of Hell Preview

  Duivel vs. Johnny

  Dit huishouden zul je veel gaan doen, want het doel is om de aandacht van Satan te trekken, die de leider van de Saints heeft ontvoerd en die wil laten trouwen met zijn dochter Jezebel. Je snapt natuurlijk wel dat je flink wat stennis moet schoppen voordat de duivel jouw bad ass genoeg vindt om zijn aandacht aan te schenken.

  Dus mogen we los met Johnny en zijn krachten, waarbij je net als in de vorige Saint Row-delen verschillende tijdslimieten krijgt om zoveel mogelijk rotzooi te trappen. Hiervoor gebruik je brute kracht, zoals een mega hamer waarmee je de hersenen van demonen inslaat of minions die je kunt oproepen om voor je te vechten. Ook kun je vijanden weer afmaken met een harde finishing move. Daarnaast bevat de game weer enkele absurde en eigenzinnige wapens, vergelijkbaar met de poepspuiter en de dubstep-gun uit voorgaande delen.

  Saints Row Gat Out of Hell Preview

  Wapens der zonden

  Een game in de hel kan natuurlijk niet zonder een paar leuke religieuze verwijzingen, en dus kent de game wapens gebaseerd op de zeven zonden (ijdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, gulzigheid, wraak en luiheid). Schrik ook niet terug van gouden Uzi's, een luie stoel met twee miniguns eraan of een wapen waardoor jouw vijanden het liefst met Johnny in bed kruipen. Je krijgt humor voorgeschoteld zoals we van (de laatste delen van) Saints Row gewend zijn.

  Voor iedereen die niet met Johnny Gat wil spelen is er de optie om op bepaalde plekken in de stad te wisselen met Kinzie Kensington, de FBI-agente die je mogelijk herkent uit de vorige delen. Zij levelt met Johnny mee, dus leert alle vaardigheden en krachten net zo hard. Beide karakters zijn qua uiterlijk niet aan te passen, aangezien het kenmerkende koppen in het verhaal zijn.

  Saints Row Gat Out of Hell Preview

  Gat Out Of Hell wordt weer lachen, gieren, brullen

  Zo te zien belooft Gat Out Of Hell weer een pareltje te worden voor iedereen die door de enigszins verouderde graphics heen kan kijken en de (soms wat flauwe humor) kan waarderen; liefhebbers van Duke Nukem en Brütal Legend zitten sowieso goed. New Hades is een grote speeltuin waarin jij weer los mag en het op mag nemen tegen de duivel. Met Johnny Gat, niet te vergeten. Een awesome begin van het nieuwe jaar, dus!

  Gat Out Of Hell is op 23 januari zowel digitaal als fysiek te koop, en is ook in combinatie met Saints Row IV: Re-Elected verkrijgbaar.

  Saints Row: Gat Out of Hell

  Verkijgbaar vanaf 23 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.