The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 Preview - Een onwaarschijnlijke samenwerking

  Een Fransman, Duitser en Nederlander spelen samen een multiplayergame; het klinkt als het begin van een slechte mop, terwijl het in feite het begin van een mooie samenwerking is. Lees in deze The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 preview hoe een game dit voor elkaar kreeg.

  Nintendo mag dan geen officiële E3-persconferentie houden, maar dat wil nog niet zeggen dat de uitgever niets aankondigt op de beurs in Los Angeles. Eén van de meest opvallende is zonder twijfel TriForce Heroes, een nieuwe Zelda titel voor de 3DS die zich volledig focust op coöperatieve multiplayer. Four Sword Adventures dus, maar met een speler minder.

  The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 Preview

  Internationaal succesverhaal

  Omdat je de levels nu met drie man tegelijk doorloopt, zijn ze op een heel andere manier ontworpen dan je gewend bent van een Zelda-game. De uitgebreide demo die we in handen kregen zat vol met puzzels die je nooit in je eentje op kunt lossen. Goed communiceren met je twee mede-Links is dus erg belangrijk.

  In ons geval bleek dat nog best een uitdaging, aangezien de groene en rode Link respectievelijk uit Frankrijk en Duitsland kwamen. Eigenwijs begonnen we de demo door onze eigen weg te gaan, in de hoop dat de rest zou volgen. Dat gebeurde niet, en binnen de kortste keren waren we door onze gezamenlijke pool aan hartjes heen.

  Een paar ongemakkelijke blikken (“zijn wij nou gamers?”) later was het tijd voor poging twee. Door zowel mondeling als met de emoticons op het touchscreen te overleggen met de twee andere spelers liepen we al snel als volleerden heroes of time door de gebieden heen.

  The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 Preview

  Nieuwe dungeon-indeling

  De traditionele kerkers uit de Zelda-games zijn hier voorzien van een nieuwe indeling, zodat het gemakkelijker is om met drie man bij elkaar te blijven. Geen verschillende niveau's waarin je op zoek gaat naar items en sleutels, maar een aaneenschakeling van kleinere puzzelruimtes die afgesloten wordt met een bossfight.

  Aan het begin van iedere dungeon kies je één item uit, dat alleen jouw Link op dat moment in bezit heeft. Zo verdeelden we tijdens de demo een zak met bommen, de pijl en boog en een Gust Jar onder elkaar.

  Omdat je niet het volledige assortiment aan voorwerpen tot je beschikking hebt, ben je wederom genoodzaakt om goed te overleggen met je teamgenoten. Zeker als puzzels timing en het combineren van verschillende items van je verwachten.

  The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 Preview

  Verkleedpartijtje

  Daarnaast is het verkleden van je Link-poppetje voor het eerst in de serie van groot belang. Geen maskers deze keer, maar een volledig kostuum dat de nodige voordelen met zich meebrengt. Zo is er een samuraiharnas waarmee je krachtigere Spin-attacks uitvoert en een boogschutterpak waarmee je (mits je de boog bezit) drie pijlen tegelijk afvuurt. Link steekt zich zelfs in een jurk van Zelda om meer hartjes te verkrijgen, aan zijn motivatie om dit avontuur tot een goed einde te brengen ligt het dus in ieder geval niet.

  Het hoogtepunt van de relatief lange demo was ongetwijfeld het gevecht met de eindbaas: een stapel van schijven met pinnen met een oog, die ons aankeek van bovenaf. Voor één Link is het onmogelijk om het oog (de standaard zwakke plek in zo’n beetje alle Zelda-games) te bereiken, dus was het tijd om te stapelen.

  Met een druk op de knop til je een andere speler op, zodat je maximaal een torentje van drie Links kunt maken. De speler bovenop heeft nog steeds de vrijheid om zijn item te gebruiken, wat in dit geval goed van pas kwam. Zodra we erachter kwamen dat de speler met de bommen bovenop moest staan, was het een kwestie van de aanvallen ontwijken en op het juiste moment een bommetje in het gat bovenop gooien, zodat daarna het oog bloot werd gesteld. Herhaal dit een paar keer en de drie gekleurde helden gaan met de overwinning naar huis.

  The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 Preview

  The Legend of Zelda TriForce Heroes E3 preview - Spelen is geloven

  We zullen eerlijk bekennen dat onze eerste indruk van Zelda: TriForce Heroes geen beste was. “Four Swords met een speler minder, en de gimmick is dat Link zich kan verkleden?” was de algemene gedachte die ons bij bleef na het zien van de onthullingstrailer. Zoals wel vaker bij Nintendo-games moet je het echter eerst gespeeld hebben voordat je er een mening over geeft.

  Het samenwerken om puzzels op te lossen geeft Nintendo nieuwe mogelijkheden om puzzels te ontwerpen. En zeker als de bossfights zo creatief blijven als degene die we speelden, dan kunnen we niet wachten om met de volledige versie van The Legend of Zelda TriForce Heroes aan de slag te gaan. Begin dus maar alvast met het samenstellen van je Link-team, en kies verstandig!

  The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.