The Elder Scrolls Online: Greymoor Preview - Stoeien met vampieren

  Binnenkort kunnen spelers in The Elder Scrolls Online weer een bezoekje brengen aan het westen van Skyrim, de geliefde provincie uit The Elder Scrolls V. Wij hebben alvast onze warme schoenen aangetrokken en een bezoekje gebracht aan het koude gebied in Greymoor. Hoe dat is bevallen lees je in deze preview.

  Vampieren spelen een grote rol in The Elder Scrolls Online: Greymoor en ontwikkelaar Zenimax laat er geen gras over groeien om spelers dat duidelijk te maken. Enkele seconden in de openingsmissie van de uitbreiding wordt er al met een schrapend, schel geluid een stenen graftombe open geschoven. De bloeddrinker die hieruit komt gekropen is alleen één van de weinige vampieren in Greymoor waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

  De in zwart gehulde kleding figuur heet Fennorian en is lid van The Ravenwatch, een organisatie van vampieren die zich niet voeden op onschuldige slachtoffers. Een naam die het bovendien waard is om te onthouden. Rich Lambert, Creative Director van Zenimax, heeft ons laten weten in een interview dat de organisatie een belangrijke rol gaat spelen het huidige seizoen: The Dark Heart of Skyrim.

  Samen met Fennorian ga je op onderzoek uit in het kasteel waarin je bent opgesloten. Al snel kom je erachter dat een groep heksen uit The Reach bezig is om een magische storm te veroorzaken voor een mysterieus figuur. De eerste poging van de heksenkring weet je nog te stoppen, maar het is duidelijk dat het westen van Skyrim in groot gevaar is en misschien wel heel Tamriel.

  Een bekende regio in een ander jasje

  Zodra je door de introductie heen bent, kan je de nieuwe regio naar hartenlust verkennen. Liefhebbers van Skyrim zullen veel bekende punten in de provincie meteen herkennen, zoals de stad Solitude en haar iconische stenen boog eronder. Verwacht alleen niet elk plekje te ontdekken zoals je die kent, want The Elder Scrolls Online speelt zich duizend jaar af voor de gebeurtenissen in The Elder Scrolls V.

  Met de overland van de nieuwe regio heb je bovendien nog bij lange na niet alles gezien. Speel je namelijk door in de verhaallijn van Greymoor, dan kom je op een gegeven moment in Blackreach terecht. Onder Skyrim zit namelijk een enorm grottenstelsel, waar hele dorpen zijn gebouwd. Volgens Lambert zullen spelers zelfs ongeveer veertig procent van hun tijd in de uitbreiding hier doorbrengen. Met extra speelruimte onder de grond is de regio van Greymoor bovendien de grootste regio die er tot nu toe is bijgekomen met de expansions voor The Elder Scrolls Online.

  Schatzoeken als Indiana Jones

  Wanneer je voor het eerst Blackreach betreedt, zullen ongetwijfeld de grote, glinsterende kristallen in het gesteente opvallen. Het zijn ook niet de enige rijkdommen die je in Greymoor kan vinden, want er is een compleet nieuw systeem toegevoegd met de uitbreiding: Antiquities.

  Nadat je een bezoekje hebt gebracht aan het college van antiquiteiten in Solitude, mag je de Indiana Jones in je naam boven halen. Heb je een voorwerp gevonden met een hint naar een schat, bijvoorbeeld door het voltooien van bossfights of andere evenement, dan kan je die onderzoeken met de Antiquities Eye. Daarna krijg je een minigame voor je kiezen, waarbij je zoveel mogelijk van zes punten aan elkaar moet verbinden. Hoe beter je het doet, des te meer je richting de juiste plek wordt gestuurd.

  Vervolgens mag je de wijde wereld in om de schat in kwestie te gaan vinden en als dat is gelukt mag je opnieuw aan de slag met een minigame. Dit keer moet je als een volleerd archeoloog de schat uit de grond halen en mogelijk nog meer waardevolle spullen uit de aarde trekken. Het kost even wat moeite, maar uiteindelijk zal de voldoening en natuurlijk de beloning het allemaal waard maken. Met Antiquities kan je namelijk exotische voorwerpen om te tentoonstellen in je huis, maar ook een mount en speciale Mythic Items. Laatstgenoemde voorwerpen kunnen jouw hele speelstijl in PvE of PvP veranderen.

  Vampieren op de schop

  Omdat de bloedzuigers in Tamriel in Greymoor in het zonnetje worden gezet, heeft Zenimax besloten om ook wat beter te kijken naar de Vampire Skill Line in de game. Spelers kunnen zelf inderdaad immers ook in hun nek gebeten worden en wakker worden met een wel heel lichte huidskleur.

  Tot voor kort werd de Skill Line alleen gebruikt voor maar een enkele passive. Daar wil Zenimax graag verandering in brengen en daarom zijn vampieren flink op de schop gegaan voor de aankomende uitbreiding. De ontwikkelaar hoopt dat in de toekomst spelers ook een aantal actieve vaardigheden op hun skill bar gaan zetten.

  Wij hebben nog niet veel kunnen experimenteren met de nieuwe vaardigheden in onze speelsessie, maar dat gaan we met de volledige release van Greymoor ongetwijfeld doen. Met vampieren als de bad guys in de uitbreiding kan het mogelijk zorgen voor een interessante dynamiek, dat wordt aangewakkerd door een zinnetje die Rich Lambert heeft gezegd in ons interview met de Creative Director: “Spelers die vampier zijn in Greymoor zullen op z’n minst één moment anders beleven dan normale spelers”. Wij zijn benieuwd.

  Voor de officiële release van The Elder Scrolls Online Greymoor moeten we nog even geduld hebben. De uitbreiding komt uit op 18 mei op PC en begin juni op de Xbox One en PlayStation 4. Wil je daarnaast meer lezen over de MMO, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Greymoor

  Verkijgbaar vanaf 18 may 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.