The Crew Preview - Racegame propvol content

  Van New York naar Los Angeles rijden zonder laadtijden? Voor sommigen een droom, maar binnenkort een realiteit in de nieuwe racegame van Ubisoft genaamd The Crew. Een game waar je samen in een crew de straten van de Verenigde Staten kan terroriseren.

  Tijdens de E3 was ook The Crew aanwezig, waar wij een korte presentatie kregen, gevolgd door een interessante speelsessie. De presentatie zelf was erg informatief, aangezien hier duidelijk werd wat je allemaal kunt doen in The Crew en met welke voertuigen. Zo bestaat The Crew uit vier modi en vier rijklassen.

  Aston Martin

  Van singleplayer naar co-op en afsluiten met multiplayer

  De eerste modus is Asynchronous, die in feite staat voor de singleplayer. Hier kun je als speler tegen ghosts rijden, of missies uitvoeren voor het verhaal van The Crew. Geloof het of niet, maar deze racegame heeft daadwerkelijk een verhaal. Dit verhaal hoef je overigens niet alleen mee te maken, want in de co-op modus is het mogelijk om dit verhaal met vier spelers te volgen.

  Belangrijkste modus in The Crew blijft overigens de PvP, oftewel player vs. player. Hier kun je meedoen aan een acht spelers free-for-all potje, of de crew tegen crew gevechten, waar de gehele game uiteindelijk om draait. Mocht je toch niet in de stemming zijn voor één van deze modi, dan kun je nog altijd Freedrive spelen. Hierbij rijd je heel rustig, of snel, door de Verenigde Staten zonder enige zorgen.

  Dirt Offroad

  Voor iedere ondergrond een autoklasse

  Al dit rijden doe je uiteraard in auto’s en daarvoor biedt The Crew vier verschillende autoklassen, of in woorden van de game specs, aan. Zo heb je de Perf Spec, wat de bekende snelle auto’s zijn zoals Aston Martin of Ferrari die het vooral goed doen bij straatraces. Bij Circuit Specs, vind je gek genoeg auto’s die rijklaar zijn gemaakt voor het circuit.

  Verder heb je de Dirt Spec, wat in feite offroad auto’s zijn en zich op die plek ook het meest thuis voelen. Als laatste is er nog de Raid Spec, die volgens de ontwikkelaar een beetje gezien kan worden als de autoklasse waar je overal mee kan rijden. In deze klasse vind je bijvoorbeeld veel SUV’s terug.

  Wie niet wilt luisteren, moet maar voelen

  In onze speelsessie zaten wij in een crew van drie man sterk. De eerste missie die wij voor onze kiezen kregen was in een Raid Spec auto. Het doel was om een auto aan gort te rijden, die volgens de opdrachtgever achterliep op zijn betalingen. Als stuntpiloot hoef je enkel te horen dat je als botsauto kunt fungeren, de achterliggende reden is dan niet interessant.

  Hoe dan ook, al snel zaten wij met drie man in de achtervolging op deze wanbetaler in een SUV. Deze achtervolging bracht ons al snel over wegen, grasland tot zelfs in de duinen. Het is daarbij best moeilijk om tegen een auto te botsen, terwijl je tegelijkertijd moet oppassen voor je teamgenoten die hetzelfde proberen te doen. Iets wat zeker hilarisch kan zijn als je met vrienden speelt.

  Achtervolging Raid Duinen

  Even een stukje rijden door de Verenigde Staten

  Na deze botssessie was het plan om door te gaan naar een crew tegen race, ware het niet dat een console naast ons wat technische mankementen vertoonde. Hierdoor hadden wij de tijd om even in Freeride de wereld te ontdekken. Een wereld waar overigens genoeg valt te doen, mocht je gewoon even niks te doen hebben, zoals nu het geval was.

  In de wereld vind je bijvoorbeeld verschillende kleine opdrachten, zoals een bepaalde afstand overbruggen met een sprong, een bepaalde snelheid bereiken binnen een x-aantal meters of zoveel mogelijk obstakels omverrijden binnen een bepaalde tijd. Genoeg opdrachten om je bezig te houden terwijl je wacht, of als je gewoon even wilt kloten.

  Vriendelijk zijn voor je teamgenoten

  Eerder konden wij al vertellen dat iedere autoklasse zich thuis voelt op een bepaalde ondergrond. In de crew tegen crew race keerden wij dit verhaal de rug toe, door met Perf Spec auto’s een berg op te rijden in offroad-stijl. Je kunt je hierbij wel voorstellen dat een auto alle kanten op glijdt, waardoor het toch wat moeilijk is om een berg op te rijden inclusief alle haarspeldbochten.

  Grootste probleem in een crew tegen crew race zijn je eigen teamgenoten, dan wel crewleden. Zit je bijvoorbeeld achter een langzaam teamlid, dan kun je hem moeilijk van de weg rijden zoals je wel zou doen bij de tegenstander. In dit geval was het continu zoeken naar een opening, terwijl de tegenstanders steeds verder uitlopen. Op dat moment is racen in een crew erg frustrerend. Wees dus bewust bij de keuze van je crewleden!

  Raid Water

  The Crew speelt heel erg makkelijk weg

  Na onze speelsessie met The Crew hebben wij een beter gevoel gekregen voor de game. Zo is het echt een casual en arcade racegame, die ervoor gemaakt is om de controller op te pakken en even tussendoor een potje te spelen. Een keiharde topper gaat The Crew niet worden, maar racefans worden goed bediend met een game die propvol content lijkt te zitten.

  The Crew

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.