XGN Community Update - Week 25

Article
dinsdag, 24 juni 2014 om 14:00
xgn google image
Genoeg over games, films en digital lifestyle. Het is tijd voor een minstens zo belangrijk onderdeel van XGN: de community! Over jullie valt immers genoeg te vertellen, want het is hier soms net een soap. Een rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen twee weken gemist hebben.

Whut? Jij hebt nog geen account?!

Misschien ben je hartstikke nieuw, of loop je hier al een tijd lang rond en was de community je nog niet opgevallen. Wat voor reden je ook had om nog geen account te hebben, nu is het tijd om er eentje aan te maken. We hebben een forum dat jouw gezelschap wel kan gebruiken. Daarnaast horen we graag je mening onder de vele nieuwsitems, specials en reviews op de site.
Wees niet bang! Hoewel de community misschien wat intimiderend overkomt, is elke nieuweling meer dan welkom. Klik dus snel rechtsboven op registreer. En wie weet sta jij volgende keer wel met je naam in deze update!

XGN Community Newsflash

Oké, eigenlijk is het al week 26, oeps! Toch valt deze update nog onder week 25, dus houden we de titel even zo. Dat deze update enigszins vertraagd is, ligt onder andere aan het feit dat het vinden van nieuwe geweldige XGN community-leden om te interviewen steeds lastiger gaat als je het grootste gedeelte al gehad hebt. Daarnaast lag het forum er dit weekend uit, waardoor ik deze newsflash niet kon schrijven. Maar we zijn er weer, met een nieuwe spotlight en een werkend forum. Gelukkig maar!
Ten eerste heb ik goed nieuws voor iedereen. Rob is druk bezig om helemaal zelf een eigen forum in elkaar te flansen, zodat we niet meer afhankelijk zijn van externe servers en gekke systemen. Kortom: deze zomer wordt er alles aan gedaan om het forum te optimaliseren en daarmee dus sneller te maken. Hopelijk hebben we dan geen last meer van inlogproblemen, omleidinglussen en lange laadtijden bij het plaatsen van een reactie.
Verder is heel XGN natuurlijk in de ban van het WK. Nu zowel Nederland als België alvast door zijn naar de volgende ronde kunnen we in elk geval nog een volle week van de spanning genieten. Ook de WK poule van Ubiy is inmiddels een nek aan nek race geworden. Vooral de nummers tien tot en met vijf liggen erg dicht bij elkaar. Er is een speciale topic in het forum voor de WK poule, waar je kunt opscheppen over je zienend oog, of je frustraties kwijt kunt omdat je zo slecht bent (Imre *kuch* Barry *kuch*).
Mocht je niet meedoen met de poule en toch graag over het WK discussiëren, dan kan dat in deze WK 2014 topic.
Over games gaat het natuurlijk ook. MrSoKoLoV is op zoek naar liefhebbers van GTA V die op de PlayStation 3 een GTA Online-feestje willen bouwen. Heb jij GTA en sta je te popelen om rare stunts uit te voeren met de rest van de community? Ga dan even langs bij zijn topic!

In de spotlight: Black Widow

Elke update kletsen we met een gebruiker. Deze week staat Black Widow aka Imke in de spotlight! We praten over hoe het is om je als nieuweling in de XGN community te mengen, over de positie van de vrouw op XGN en over de hotste boy van het forum. Lees snel verder om te ontdekken of jij dat bent!
Scarlett Johansson als Black Widow
Anne: Laten we meteen met de deur in huis vallen: hoe kwam je op XGN terecht?
Imke: Ik werd onder dwang naar het forum van XGN gestuurd. ‘XGN had meer vrouwen nodig’, werd mij verteld. Nee haha, Anne (jij dus, god dit is vervelend), vond dat ik maar eens op XGN moest kijken omdat ze daar aan het werk was en er leven op het forum moest komen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik heb getwijfeld of ik daar langer dan één week op zou zitten en dat viel me toch wel even mee. Dus Anne die lichte dwang van jou heeft een positieve werking gehad!
Anne: Wat heeft er precies voor gezorgd dat je toch langer dan een week bent blijven hangen?
Imke: Iedereen deed hier gewoon meteen heel aardig en het was eens niet de 'girldrama’ die ik vroeger op online community's altijd tegen kwam. Ik voelde me ook gelijk welkom, ondanks alle waarschuwingen die je me gegeven had over de vele trollen hier.
Anne: Kun je namen noemen van communityleden waar je een warm welkom van hebt gehad?
Imke: Moet ik iedereen noemen? Want ik vind eigenlijk dat iedereen die actief is op het forum me wel hartelijk heeft ontvangen. Met Imre (RaptorElite, red.) had ik natuurlijk gelijk een klik omdat onze namen zoveel op elkaar lijken, haha.
Anne: Hoe is het eigenlijk om als niet-gamer op een gamingforum te zitten?
Imke: Ik merk er eerlijk gezegd vrij weinig van. Het is niet zo dat ik gamen niet leuk en/of interessant vind, ik bak er gewoon helemaal niks van. Ik begin nu eindelijk te leren hoe een Xbox-controller werkt. Vroeger was ik wel een die hard LEGO racer en SNES-gamer! Maar op het forum ontwijk ik gewoon heel braaf het game gedeelte, daar heb ik toch geen verstand van en dan kom ik ook niet in een discussie terecht waar ik niet thuis hoor.
Anne: Wat vind je van de relatie tussen de staff en de community? Ik weet toevallig dat je op een zekere andere community wel eens oorlog tegen de staff hebt gevoerd :P.
Imke: Ik vind dat hier moeilijk te zeggen. Ik weet dat de staff er is en ze reageren ook wel regelmatig op het forum, maar verder merk ik er heel weinig van. Misschien komt het dat het forum hier heel rustig is, waardoor ze wel opvallen en de community te woord willen staan, maar er zit toch wel een kleine barrière denk ik. Hoewel jij die al lang weg hebt gekregen en één bent met de community, zijn dat er heel veel ook niet. Ik weet overigens niet of dat op deze site wel nodig is. Alles gaat prima, problemen worden beantwoord en daar gaat het denk ik het meeste om. Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik er niet echt waarde aan hecht of iemand onderdeel van de staff is, of een gewone gebruiker. Voor mij is het allemaal één pot nat.
Anne: Dus je bent wel tevreden over XGN zoals de site nu is?
Imke: Hij is simpel en aangezien ik me niet bezig hou met het gamegedeelte bekijk ik de helft niet. Daar kan ik dus niet over oordelen. Het was wel redelijk frustrerend dat ik een tijdje niet kon reageren. Toen ben ik ook even weggebleven, maar dat is nu gelukkig opgelost.
Anne: Zit je wel eens op het filmgedeelte van de site? of ben je vooral alleen op het forum?
Imke: Ik heb me een keer uitgelaten over een column over een film. Ik kan er nog steeds niet tegen dat iemand zo denigrerend over iets kon schrijven wat super belangrijk is. Soms lees ik de specials of columns door, zoals die ene keer. Af en toe kijk ik naar de nieuwsberichten, al sla ik ze meestal over. Deze Community Update en de Maffe Maandag van Maikel lees ik wel altijd. Wees daar maar trots op!
Anne: Yessss :D! Hoe is het eigenlijk om als vrouw tussen alle mannen te zitten?
Imke: Relaxed. Ik heb (naast mijn Habbo verleden) altijd op een online community vol met tienermeisjes gezeten. Dat is leuk, maar ook een stuk vermoeiender dan dit. Daar wordt iedereen op de kleinste dingen afgekraakt en is iedereen alleen maar aan het bitchen de hele dag. Op een site vol met mannetjes heb je dat niet, althans niet dat ik het merk. Dat is rustgevender. Daarnaast zijn ze voor zover ik iedereen ken allemaal hartstikke aardig. Iedereen is redelijk 'simpel' (niet in negatieve zin) en dat is wel fijn. Je hoeft je al helemaal niet druk te maken dat iets in het verkeerde keelgat schiet en hij er maandenlang mee rondloopt en loopt te haten. Mannen zijn zo veel makkelijker in de omgang dan vrouwen, dus dat is alleen maar positief!
Anne: Een anonieme gebruiker die ik niet bij de naam mag noemen wilde je graag ook de volgende vraag stellen: Wie is de hotste boy op het forum?
Imke: Van de foto's die ik heb gezien heeft Jeffrey (Ubiy, red.) wel het beste uiterlijk. Maar dat vindt volgens mij elke vrouw die op het forum komt. Uiterlijk zegt overigens ook niet alles. (Lekker cliché, maar het is wel zo). Ik ben wel benieuwd wie deze gebruiker dan is, haha. Mag ik geen hint?
Anne: Zijn naam lijkt een beetje op die van jou.
Imke: Hahaha Imre, stuur jij maar eens een selfie waar we je tenminste goed kunnen zien.
Anne: Imre heeft wel hele mooie wapperende haren.
Imke: Maar daar hoort een gezicht bij en ik denk dat iedereen wel een selfie van Imre wil.
Anne: Dat sowieso! Kom maar op, Imre. Je zei net dat je de community behoorlijk rustig vindt. Hoe denk jij dat we het wat drukker kunnen maken?
Imke: Het is druk geweest, toen ik net actief werd, maar die drukte heeft zich elders verplaatst waardoor het weer stil is gevallen. Het drukker laten worden kan alleen als leden actief zijn en dat ligt nu eenmaal bij de inzet van de gebruikers en niet bij de staff. Meer topics over onderwerpen, die niet na 5 reacties weer sterven zou al een hele vooruitgang zijn.
Anne: Dat was hem alweer! Heb je nog een paar laatste wijze woorden voor iedereen op XGN?
Imke: Heerlijk random: Dutjes zijn het beste wat er in het leven is! Adios!
Anne: Gracias!

Achievement

Bij elke nieuwe Community Update reiken we een achievement uit aan een gebruiker waarvan wij vinden dat hij of zij de afgelopen twee weken een goede bijdrage heeft geleverd aan de community. Wat je met zo'n achievement moet? Goed bewaren! Om de twee maanden wordt er namelijk een prijs verloot onder de gebruikers die de afgelopen twee maanden zo'n achievement hebben ontvangen.
Win je een achievement, dan is de kans dus één op vier dat jij er met een prijs vandoor gaat! Actief zijn in de community wordt vanaf nu dus beloond, maar spammen telt niet. Het gaat erom dat je op een goede manier opvalt. Dat doe je door zinvolle reacties onder artikelen te plaatsen en actief mee te doen aan discussies in het forum.
De vorige update ging de achievement naar Barry. Deze week gaat hij naar…
XGN Community Achievement voor RG-Force
Motivatie
RG-Force is inmiddels al bijna 3 jaar lid van XGN en is de laatste maanden naar de voorgrond geschoven door lekker actief mee te doen op het forum. Inmiddels is hij een van de draaiende motors van het forum en dat verdient een achievement. Ga zo door RG, een groot deel van de activiteit op het forum is te danken aan jou!

Spaanse les

Zoals beloofd, krijgen jullie deze week een lesje in de Spaanse taal van de liefde. Het Spaanse volk kan immers wel wat liefde gebruiken nu ze in een depressie verkeren door hun beroerde WK-prestaties. Met deze zinnen vallen alle Spaanse chica's (en/of chico's) als een blok voor je!
Ik heb over je gedroomd - He soñado contigo
Ik moet de hele dag aan je denken - Pienso todo el día en ti
Je lacht zo lief - Tienes una sonrisa muy bonita
Ik ben verliefd op je - Yo estoy enamorado de ti (ben je een vrouw? Dan zeg je enamorada!)
Ik vind het zo fijn om bij je te zijn - Me gusta estar contigo
Eigenlijk hoort er toch ook één WK-gerelateerd zinnetje bij:
1-5, Dat moet pijn doen - Uno - cinco, que debe doler
Zolang er nog geen poll functie is gaan we gewoon door met het verder ontwikkelen van onze taalvaardigheid. Nu we een redelijke basis Spaans hebben, gaan we vanaf volgende week verder met een andere taal. Welke taal heb jij altijd al willen leren? Laat het in de comments weten!

Tot zover...

Nou dat was hem alweer, de update van week 25. Volgende week hebben we de prijsuitreiking voor de derde XGN Community Prijs van het jaar! Over twee weken zijn we weer terug met een reguliere update. Oh, en blijf vooral gezellig meedoen, want in deze rubriek maak jij het nieuws.

Populair Nieuws