Tales of Berseria Preview - De volgende vertelling komt eraan

  De Tales-reeks gaat alweer meer dan 20 jaar mee. Niet al te lang geleden kwam Tales of Zestiria nog uit, maar de volgende toevoeging in deze JRPG-reeks is alweer in de maak. We kregen op de RPGTour in Parijs een voorproefje van Tales of Berseria. Lees er alles over in onze Tales of Berseria preview!

  Tales of Berseria werd op 6 juni 2015 aangekondigd als de laatste game in een reeks nieuwe titels om het twintigjarig bestaan van de Tales-reeks te vieren. Bij de aankondiging van Tales of Berseria werden er al een aantal openbaringen gedaan over het verhaal en de personages in deze nieuwe toevoeging.

  Zo werd bekendgemaakt dat in Tales of Berseria thema's als emotie en redelijkhed centraal zullen staan. Ook werd er onthuld dat dit de eerste Tales-game zal zijn met een vrouwelijk hoofdpersoon. Je kruipt namelijk in de rol van Velvet, een mysterieuze vrouw wiens volledige linkerarm in verband gewikkeld is.

  Tales of Berseria preview screenshot

  Een mysterieuze kracht

  Niemand minder dan Yasuhiro Fukaya, één van de producenten van de Tales-reeks, was overgevlogen naar Parijs om nieuwe onthullingen te brengen over Tales of Berseria. Er was helaas geen hands-on sessie, dus we zullen het voorlopig met een presentatie van nieuw materiaal en nieuwe informatie moeten doen.

  Gelukkig is dat voor nu genoeg om nieuwe inzichten te krijgen in Tales of Berseria. De ziekte Daemonblight heeft de wereld in zijn greep en verandert gewone mensen in monsters. Op een nacht rijst er een bloedrode maan op en verliest hoofdpersoon Velvet haar beide ouders nadat ze verraden is door iemand die ze vertrouwde.

  Tot overmaat van ramp verzwelgt een mysterieuze kracht haar arm. We zien in de trailer voor het eerst dat onder het verband om de linkerarm van Velvet een monsterachtige, rode arm schuilgaat. De linkerarm van Velvet beschikt dan ook over enorme krachten waar ze haar vijanden als een ware berserker te lijf kan gaan.

  Tales of Berseria Preview

  Een nieuw gevechtssysteem

  Fukaya vertelt dat Bandai Namco bij iedere nieuwe Tales-game probeert om het gevechtssysteem te verbeteren. Ook in Tales of Berseria zal dit weer het geval zijn met het compleet vernieuwde Enhanced Linear Motion Battle System. Probeer dat maar eens tien keer snel achter elkaar te zeggen!

  Dit nieuwe gevechtssysteem houdt in dat je veel meer vrijheid krijgt in het maken van combo's. Je kunt verschillende soorten aanvallen zelf toewijzen aan de knoppen, waardoor je combo's zo makkelijk of ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. Maar dat is niet de enige verandering in het gevechtssysteem!

  Zo is er ook een nieuwe Soul-meter toegevoegd in Tales of Berseria. Deze meter kan gevuld worden door specifieke acties uit te voeren in het heetst van de strijd. Wanneer de Soul-meter volledig gevuld is, kan de speler de Break Soul-vorm aannemen. In deze speciale vorm krijgt je een voordeel in het gevecht en kun je meer aanvallen per combo uitvoeren.

  Om de presentatie af te ronden laat Fukaya ons nog even wat verschillende locaties zien en deze zien er zeer gevarieerd uit. Zo bevat de game een prachtig, levendig dorp met een kasteel, maar ook een kleurrijk landschap vol monsters. Dankzij een laatste onthulling weten we wanneer we allemaal hierin kunnen rondlopen. Tales of Berseria komt namelijk in het begin van 2017 uit in Europa!

  Tales of Berseria Preview

  Tales of Berseria Preview - Veelbelovend voorproefje!

  Het verhaal van Tales of Berseria lijkt er één vol emotie en strijd te gaan worden. Hoewel we helaas nog niet zelf met de game aan de slag konden, wist de presentatie van Yasuhiro Fukaya ons behoorlijk weg te blazen. De game ziet er visueel prachtig uit en Velvet lijkt een geweldig hoofdpersoon te worden.

  Velvet, die nog steeds vooral in mysterie gehuld is, oogt als een krachtig personage. Bovendien lijkt het vechten met haar monsterlijke arm enorm tof te worden. We kunnen dan ook niet wachten om meer van deze game te zien.

  Tales Of Berseria

  Verkijgbaar vanaf 27 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.