Vijf Super Smash Bros Ultimate gameplay features voor single- en multiplayer

  Nog eventjes en dan staat Super Smash voor de Nintendo Switch voor de deur. Vandaag nemen wij een kijkje wat Super Smash Bros Ultimate nu eigenlijk voor singleplayer en multiplayer gameplay features te bieden heeft. Krijg alvast mee hoe het is om een heleboel Nintendo-personages in elkaar te meppen!

  Voor deze preview van Super Smash Bros Ultimate hebben wij het spel al een paar uur gespeeld. Hierbij hebben wij geproefd wat spirits aan het spel toevoegen, hoe je ze krijgt en hoe het is om zowel single player als multiplayer chaotische gevechten aan te gaan. Het gaat hier dus niet om een simpele port van Super Smash Bros for Wii U, in tegendeel. Smash Bros Ultimate voegt een heleboel nieuwe gameplay features toe, waaronder World of Light.

  Nieuwe Adventure Mode: World of Light

  Super Smash Bros Ultimate voegt een heleboel nieuwe gameplay features toe voor de singleplayer. Eén daarvan is World of Light, waarbij je in de in de huid kruipt van het ultieme starter personage Kirby. Samen met dit roze bolletje moet jij een grote map verkennen waar op elke hoek nieuwe uitdaging op je wacht. Tijdens het verkennen van de map moet je keuzes maken, want op een gegeven moment kom je op een kruispunt. Wanneer je beslist een bepaalde uitdaging aan te gaan dan kun je de komende tijd niet meer voor de uitdagingen op het andere pad kiezen.

  Toch loont het om snel te kiezen welke uitdagingen je nu eigenlijk wil doen, want er valt een enorme hoeveelheid aan beloningen binnen te halen. Alles wat je binnen World of Light doet voelt belonend, waardoor wij tijdens onze speelsessie bijna niet konden stoppen. Elke uitdaging die je voltooit geeft je namelijk weer een nieuw personage of een nieuwe Spirit. Hierdoor lijkt World of Light één grote verkenningstocht te worden waarbij je elke keer weer kleine Smash-gevechten voorgeschoteld krijgt.

  Tijdens onze korte speelsessie was het al verleidelijk om elke keer toch net nog even één uitdaging te doen, in plaats van direct te stoppen. World of Light lijkt dan ook iets te zijn waar je veel uren in kunt pompen zonder je te gaan vervelen.

  Aan de slag met Spirits

  De Spirits zijn één van de nieuwe gameplay features in Super Smash Bros Ultimate en ze voegen een heleboel toffe nieuwe mogelijkheden aan de game toe. Ze voelen aan als een sterk verbeterde vorm van de stickers in Super Smash Bros Brawl. Je koppelt een Spirit aan een vechter naar keuze. Vervolgens wordt bijvoorbeeld Yoshi of Villager een stuk krachtiger. Naast een hoofdspirit kun je ook nog andere spirits toewijzen. De Spirits kunnen je een voordeel geven in gevechten en daarom is het handig om goed na te denken over je keuzes.

  Tijdens onze speelsessie hebben we al een heleboel verschillende Spirits voorbij zien komen. Zelfs uit de meest obscure Nintendo-games zijn Spirits gehaald. Denk hierbij aan een personage uit een niche Nintendo DS game of zelfs indie personages zoals Plague Knight. Dit zorgt ervoor dat zelfs de doorgewinterde Nintendo-gamer niet direct elke spirit zal herkennen. Dit maakt het heel verleidelijk om na het spelen van Super Smash Bros direct een Wikipedia-pagina erbij te pakken en de hele voorgeschiedenis van bepaalde personages op te gaan zoeken.

  Op een gegeven moment ga je zelfs hechten aan personages die je daarvoor helemaal niet zo goed kende. Wanneer je spirits vaker gebruikt worden ze sterker. Het levelen gaat vrij snel en voor je het weet heb je een Spirit al op level 99. Dit is ook wel nodig, want niemand heeft zin om honderden spirits te blijven trainen. De spirits zijn handig, aangezien ze sterker of zwakker zijn tegenover een ander type spirit. Vergelijk dit met Pokémon-types waarbij vuur zwakker is dan water, maar vuur wel sterker is tegenover gras. Dit zorgt voor een interessant vleugje tactiek en voegt diepgang toe aan de Super Smash Bros Ultimate gameplay features.

  Een heleboel Spirits vangen

  Om je vechtersbazen met Spirits te kunnen versterken, moet je ze eerst vrijspelen. Naast World of Light komt Super Smash Bros Ultimate ook met een speciaal Spirits Board waar je zelf kunt kiezen welke Spirit je graag aan je selectie wilt toevoegen. In de hokjes waar je dan zo een spirit kunt kiezen loopt ook een timer. Deze geeft aan hoe lang je nog de tijd hebt om de spirit te kiezen. Elke keer wanneer de tijd afloopt komt er een nieuwe spirit voor in de plaats. Hiervoor geldt dus weer: Blijven spelen om te weten wat er straks komt.

  Op het Spirits Board moet je ook wat doen voordat je Spirits aan je collectie kunt toevoegen. Zo moet je voor elke Spirit een personage bevechten en vervolgens dit gevecht winnen. Wanneer je wint krijg je een korte minigame voorgeschoteld waarbij je met een kanon op de spirit moet schieten. Als je met je ene kogel raak weet te schieten dan wordt die Spirit aan je verzameling toegevoegd.

  Toch wordt het je niet te makkelijk gemaakt, omdat er een schild met maar één zwakke plek om je Spirit draait. Kortom: de Spirits voegen een uitdagend element toe aan de gameplay features van Super Smash Bros Ultimate. Hoe zit het met de modus die we al kennen, Classic Mode?

  Classic Mode is terug

  Als je klaar bent met de jacht op Spirits, dan is er ook nog de Classic Mode. Tot nu heeft er altijd wel een soortgelijke mode in Super Smash Bros gezeten. Hier kies je een personage en moeilijkheidsgraad, waarna je een reeks van gevechten aan gaat met verschillende regels. Dit kan wisselen van een simpel één-op-één gevecht, tot een gevecht tegen een gigantische tegenstander.

  Elke keer dat je een gevecht wint neemt de moeilijkheidsgraad toe en bij verlies neemt de moeilijkheidsgraad wat af. Je komt steeds verder in het avontuur en uiteindelijk kom je voor een monster van een eindbaas te staan. Die wil je natuurlijk verslaan! Welke vijanden je allemaal tijdens de Classic Mode tegenkomt, hangt helemaal af welk personage je kiest. Wij konden al aan de slag met Duck Hunt en Mario. Tijdens de keuze voor Duck Hunt kwamen we allemaal dieren als vijanden tegen.

  Wanneer je met Mario Classic Mode speelt, strijd je om de titel van grootste IP. Je neemt het dan voornamelijk op tegen rivaliserende IP's. Omdat de verrassing van wie je elke keer tegenkomt een groot deel van de ervaring van de Classic Mode is, houden we het in het midden welke rivalen je precies kunt verwachten. Wel kunnen wel verklappen dat elk personage zijn eigen vijanden kent en ook allemaal een andere eindbaas die heel typerend is voor het personage zelf. Het lijkt er dus op dat er ook weer uren in de Classic Mode kunnen worden gepompt om elke vijand te ontdekken. Zeker een waardevolle toevoeging aan de lange lijst met Super Smash Bros Ultimate gameplay features.

  Super Smash Bros Ultimate multiplayer gameplay features

  Maar uiteindelijk hebben we ook alvast wat van de kers op de taart gesnoept: de multiplayer. Uiteindelijk draait Super Smash Bros om de chaotische gevechten tegen vrienden, familie en kennissen. De serie is altijd perfect geweest om met een grijns op het gezicht de ander af te maken. En zelfs wanneer je helemaal niet zo goed in het spel bent en vaak verliest, is het altijd een serie geweest om onwijs vrolijk van te worden. Super Smash Bros Ultimate heeft opnieuw veel elementen en gameplay features in huis om mogelijk een succes te worden.

  Verwacht geen grote vernieuwingen, behalve dat dit de ultieme mix lijkt te worden door een enorme lading aan personages, spirits, stages en soundtracks. Vooralsnog lijkt Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch precies te gaan bieden wat je allemaal van een Smash-game verwacht. Mogelijk gaat de Ultimate in de titel echt waar worden gemaakt. Dit spel lijkt het beste van alle eerdere Smash-games samen te gaan brengen. Met een enorme hoeveelheid personages, ego-fighters en een bizarre ontelbare hoeveelheid spirits om straks te ontdekken, wordt dit waarschijnlijk een game die je niet zomaar los zult laten. En moet je stoppen? Nog één potje, oké? Dat kan toch geen kwaad?

  Kun je niet genoeg krijgen van Super Smash Bros Ultimate details? Lees dan meer over de Super Smash Bros Ultimate OST of onze eerdere top 5 gameplay features.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.