Een heleboel spirits

Voorbeelden van spirits zijn Vulpix uit Pokémon, de Goblins van Breath of the Wild maar ook Shy Guy en de boom uit de verschillende Kirby-avonturen. De spirits moeten erg van elkaar gaan verschillen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in verschillende spirits van verschillende niveaus. Een speler kan meerdere spirits toewijzen. Zo heb je een hoofdspirit, maar kun je ook drie hulpspirits toewijzen. Er zijn honderden combinaties mogelijk.

Je kunt spirits vrijspelen door spiritgevechten te winnen. In de Nintendo Direct werd een gevecht getoond waar een vuur van spirits een gevecht tegen King Dedede heel wat lastiger maakt. Maar als je King Dedede weet te verslaan word jij plots als speler meester van diezelfde spirit. Ook zagen we een heleboel andere gevechten voorbijkomen, waaronder een ander gevecht waarin King Rool versterkt werd door de krachten van superschurk Girahim.

Spirits zijn er in de categorieën aanval, grijpen en verdedigen. Elke categorie heeft een voordeel tegenover een ander type spirits. Je kunt dit en beetje vergelijken als bij Pokémon. Hier zijn water Pokémon ook sterk tegenover vuur Pokémon. Om toch bij die vergelijking te blijven, sommige spirits kunnen ook evolueren waardoor ze door de loop van je Smash-gameplay sterker kunnen worden. Veel spelen lijkt dus te gaan lonen.