De Laytons Mystery Journey Switch features uitgelicht [gespeeld op gamescom]

  Tijdens gamescom 2019 mochten wij alvast aan de slag met het nieuwe avontuur van Layton. De game draait niet om de goede man zelf, maar zet Katrielle in de hoofdrol. Katrielle neemt wat toffe nieuwe features mee naar de Switch en wij vertellen je welke. Dit zijn de Laytons Mystery Journey Switch features waar je meer over moet weten.

  5. Bekend verhaal

  Katrielle and the Millionaires Conspiracy heeft al een bekend verhaal. De game is namelijk een heruitgave van de 3DS-versie uit 2017 en volgt hetzelfde verhaal als het origineel. In dit detective avontuur is Professor Layton zelf vermist en dus moet zijn dochter Katrielle op pad om hem op te sporen. Katrielle heeft haar vernuft geërfd van vaderlief en kan speuren als de beste.

  Het mysterie rondom haar vader is alleen een pittige, want er is bijna geen bewijs te vinden. Katrielle staat gelukkig niet alleen voor dit raadsel. Haar vriend en assistent Monty Peynful en de pratende hond Sherl helpen haar tijdens deze zoektocht. Voor de speurders onder ons die de game al kennen is er genoeg nieuws te vinden in deze Switch-versie, want Nintendo heeft de game boordevol nieuwigheden gestopt.

  4. Nieuwe puzzels

  De oorspronkelijke versie van deze Layton game kwam uit voor de Nintendo 3DS. Deze game had al bergen aan puzzels, maar speciaal voor de Switch versie zijn er 40 puzzels toegevoegd. Dit moet je in de uitgebreidere versie nog wat uurtjes langer zoet houden dan de 3DS versie al deed. Het heet natuurlijk niet voor niets de Deluxe Edition van de game.

  Wij gingen aan de slag met een raadsel en een puzzel waarbij je droevige dieren met hun ouders moet herenigen. Dit gebeurt in de game door het aantal handelingen te voorspellen dat nodig is om de dieren een route te laten afleggen. Telkens levert een dergelijke puzzel je punten op zodra de puzzel opgelost is. Maak je een fout tijdens het puzzelen? Dan gaat je maximale score iets omlaag zoals ook in de originele versie die het geval was. Het zorgt voor leuke en afwisselende puzzels in de detective game.

  3. Alle downloadbare content meteen toegankelijk

  De 3DS-versie van Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires Conspiracy kreeg na de release een paar contentpakketten waardoor puzzels en een aantal pakjes voor je karakters vrijgespeeld werden. Deze contentpakketten zitten standaard in de Deluxe editie die nu naar Switch komt. Je krijgt dus de volledige game, plus extra puzzels én alle content die uitgekomen is voor de 3DS-versie meteen bij aankoop. Daarbij is dit Layton avontuur ook nog eens voor een mooie prijs te koop, want hij kost je maar 40 euro.

  2. Nieuwe outfits

  Naast de nieuwe puzzels en de downloadbare content die je meteen bij aankoop krijgt, zal de Switch-versie van Katrielles avontuur ook een heel aantal nieuwe pakjes hebben. IN totaal zijn er maar liefst 50 pakjes voor de verschillende karakters in de game toegevoegd. Deze krijg je niet meteen in het begin, want je zal ze moeten vrijspelen.

  Gaandeweg je in Katrielle and the Millionaires Conspiracy vordert kun je door het oplossen van het mysterie en door het spelen van minigames telkens weer nieuwe pakjes ontgrendelen. Op die manier blijft de game interessant en voelen de karakters telkens fris aan.

  1. Verbeterde graphics en betere layout

  Als je een 3DS-game gaat overzetten naar een groter scherm is dit een stap die wel moet gebeuren. De resolutie van Katrielles avontuur is verhoogd en de graphics die veelal handgetekend zijn, zijn opnieuw ingekleurd om alles er zo gelikt mogelijk uit te laten zien. Alles is nu volledig in HD te spelen.

  Daarbij is alles nu op één scherm te zien, waar je eerst nog diverse schermen moest doorlopen om alles aanwijzingen en andere informatie te kunnen doorlopen. Daarnaast hoef je het nu niet met de twee kleinere schermen van je handheld te doen, want op het grotere Switch-scherm kun je alles overzichtelijk zien.

  Laytons Mystery Journey Switch features zorgen voor een fris mysterie

  Katrielle neemt je vanaf 8 november mee op sleeptouw op de Nintendo Switch. Dan komt de game namelijk in de schappen terecht. Door de nieuwe puzzels, outfits en andere nieuwe elementen zal de game als een verse nieuwe puzzelgame aanvoelen. Wij zijn benieuwd wat voor verrassingen Katrielle tegenkomt!

  Layton’s Mystery Journey: Katrielle and The Millionaires’ Conspiracy - Deluxe Edition

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.