Strange Brigade gameplay Preview - Meer dan alleen zombies

  Met een beetje herhaling is niets mis, zal ontwikkelaar Rebellion gedacht hebben toen ze begon aan haar nieuwe game. Met Strange Brigade slaat de ontwikkelaar een nieuwe weg in en toch ook weer niet helemaal. Hoe dat zit? Dat lees je in deze Strange Brigade gameplay preview!

  De nieuwe titel van Rebellion speelt zich af in de jaren dertig en draait om een groepje ontdekkingsreizigers. De een ziet er net iets avontuurlijker uit dan de ander of heeft een iets heldhaftiger achtergrond. Vandaar de titel Strange Brigade. Maar uiteindelijk zijn ze allemaal in dezelfde situatie belandt; tussen een gigantische horde ondoden die hen als hun volgende maaltijd ziet.

  Kogels slingeren

  Of eigenlijk niet helemaal als volgende maaltijd, tijdens het spelen van Strange Brigade heb je vooral het idee dat de ondoden je simpelweg willen doden. Daar dien je natuurlijk een stokje voor te steken, het liefst met je vrienden, maar het kan ook alleen, mocht je dat liever doen. Dat stokje steek je door een heleboel lood het strijdveld op te slingeren.

  Dat gebeurt in dit geval met een bijzondere verzameling aan wapens, van ouderwets ogende machinegeweren tot shotguns. Je mag zelf beslissen hoe je de verschillende monsters definitief naar het hiernamaals stuurt.

  strange brigade gameplay preview

  Bijzondere wezens

  We zeggen hier bewust “verschillende monsters” want het zijn niet alleen zombies die je in Strange Brigade zult tegenkomen. Tijdens de gamescom 2017 sessie die we hadden met de game kwamen we in elk geval al zombies, mummies en een soort minotaurus tegen. Elk wezen heeft zo zijn eigen krachten, van goed in kanonnenvoer zijn tot echte krachten, stuk voor stuk zijn de monsters wel ergens goed voor.

  Gelukkig zet je daar als de Strange Brigade ook zo je eigen speciale krachten tegenover. Zo speelden wij met de scholar die magische krachten bezit. Maar elke ontdekkingsreiziger heeft unieke vaardigheden die te gebruiken zijn in de strijd. Genoeg reden om wat variatie in je speelstijl aan te brengen lijkt ons.

  strange brigade gameplay preview

  Bekende gameplay

  De gameplay in Strange Brigade is een oude bekende. Zo dien je per regio in een gebied de grootste vijand neer te maaien terwijl je ondertussen de andere vijanden van je af dient te weren. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan en moet je regelmatig je tactisch inzicht gebruiken om uit lastige situaties te komen. Tot dusver klinkt het allemaal redelijk als de zombiegames die Rebellion eerder uitbracht.

  Maar er is wel degelijk verschil. De Zombie Army games speelden voor het gevoel vooral nog als een Sniper Elite game met zombies, daar komt bij Strange Brigade wel degelijk verandering in. Hoewel je natuurlijk nog steeds het makkelijkst van je vijanden afkomt door ze een stukje kogel in hun hoofd rijker te maken, kan je nu ook gewoon spray and pray doen in de hoop dat je de vijanden neerhaalt.

  Wanneer je een grote vijand hebt verslagen kom je weer een stukje verder in de game en herhaalt het proces zich. Je hoeft de game dan ook niet direct voor zijn diepgaande gameplay te spelen. Maar Strange Brigade lijkt wel een titel te gaan worden die zich werkelijk perfect leent voor co-op multiplayer sessies. Dat is dan weer iets waarmee Rebellion zich met de Zombie Army games allang heeft bewezen.

  strange brigade gameplay preview

  Strange Brigade gameplay preview - Co-op game om in de gaten te houden

  Na zich jarenlang bezig gehouden te hebben met de Sniper games en de zombie spin-offs lijkt met Strange Brigade weer een enigszins frisse wind door de hoofden van de ontwikkelaars te zijn gewaaid. Met de verschillende krachten, toffe setting en mooi vormgegeven monsters is Strange Brigade in elk geval een titel om in de gaten te houden.

  Wanneer we de game precies kunnen verwachten is nog niet geheel duidelijk. Volgens de ontwikkelaar kunnen we de game dit jaar nog verwachten, maar of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is nog niet bekend. In elk geval kan je als co-op fanaat een nieuwe titel aan je verlanglijstje toevoegen. Met Strange Brigade zullen jij en je vrienden zich hoogstwaarschijnlijk wel gaan vermaken!

  Strange Brigade

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.