Amsterdam Comic Con 2017 - De sfeer proeven van Comic Con

Article
zondag, 03 september 2017 om 17:51
xgn google image
Vanaf zaterdag gingen de deuren van Amsterdam Comic Con 2017 open. Bezoekers kunnen dit weekend beroemde sterren ontmoeten, in Cosplay kleding naar het evenement gaan en dingen kopen van je favoriete games tot films en comics.
Na Comic Con Amsterdam van vorig jaar, komt de hoofdstad van Nederland dit jaar weer met het Comic Con evenement. De sfeer zat er goed in. Het was namelijk erg druk bij de merchandise kraampjes en er waren genoeg bezoekers te zien die Cosplay kleding aanhadden.

De eerste indruk

De wachtrijen bij de ingang van Comic Con vielen reuzen mee. Alleen ’s ochtends was er een kleine wachtrij, maar voor de rest konden bezoekers gewoon doorlopen. Binnenin het gebouw was dit een stuk anders. In de loop van de middag begon het druk te worden en werd het steeds moeilijker om rustig bij de kraampjes te kijken.
Het evenement is voorzien van parkeerplekken en fietsenstallingen. Ook is Comic Con te bereiken met metro 51 vanaf het Amsterdam Centraal Station.
117333 1

Back to the Future auto's

Wanneer je de ruimte met kraampjes inloopt, staan er voor de ingang meerdere auto’s van Back tot the Future. De rechter auto op de foto is de BMW en de linker auto is de DeLorean. Tevens kunnen enkele onderdelen van de DeLorean ook licht geven.
In Back tot the Future wordt Marty McFly, een 17-jarige student, terug in de tijd geteleporteerd. Dit gebeurt wanneer McFly auto DeLorean per ongeluk activeert. De auto dient namelijk als tijdmachine. Vervolgens moet McFly zijn docent van het verleden overtuigen dat hij uit de toekomst komt.
117334

Wachtrijen voor handtekeningen

Voor enkele beroemdheden stonden er al wachtrijen. De rij van de foto was voor Carice van Houten. Bezoekers konden met haar een fotoshoot houden voor 30 euro of een handtekening krijgen voor 30 euro. Carice is onder andere bekend van de serie Game of Thrones, Black Death en Valkyrie.
Helaas is Carice alleen zaterdag aanwezig. Andere beroemheden die alleen zaterdag aanwezig waren zijn Camille Coduri, Colin Baker, Michael Madsen, Clare Higgins en Michael Dudikoff.
Daarnaast zijn er beroemheden die er alleen waren. Dit zijn RJ Mitte van Breaking Bad en Don Shanks van Halloween 5.
117335

Merchandise kraampjes

Fans van series, films en stripboeken konden zich uitleven tijdens Comic Con. Er waren genoeg kraampjes die petten, T-shirts, accessoires en andere kledingstukken aanboden tegen een redelijke prijs. Op de foto bovenaan de pagina zijn onder andere T-shirts te zien van voornamelijk Star Wars en Marvel te koop.
Verder waren was er een kraampje dat gave mutsen verkocht. Een van de mutsen was een groene Luigi muts.
Luigi muts
117336

De Comics!

Er is natuurlijk geen Comic Con zonder de Comics, deze werden dan ook bij veel verschillende kraampjes verkocht. Een van de kraampjes bood comics aan van onder andere Star Wars en DC. Ook kon je comics laten signeren door je favoriete tekenaar.
Daarnaast zijn er hele bakken met Comics te koop die uit Amerika komen. Dit is dus de perfecte kans om Comics te kopen voor een goedkope prijs uit een ander land.
117337

Ben je niet in stijl gekomen?

Ben je niet in stijl gekomen? Geen zorgen, een kraampje verkocht een hoop Cosplay kleding. Trek een outfit aan en het lijkt alsof je rechtstreeks uit een animé komt. De prijzen van de kleding verschillen, maar de meeste kledingstukken worden rond de 50 euro verkocht.
Zelfs Chantal Janzen werd door bezoekers in stijl gespot, zij was verkleed als Hermelien van Harry Potter. Ze wilde een kijkje nemen in de wereld van Comic Con voor haar nieuwe programma.
117338

Veel te spelen

Naast veel dingen die te koop waren, konden bezoekers ook veel dingen uitproberen. Hieronder valt bijvoorbeeld een stukje van de aankomende horrorfilm IT zien in VR. Bij deze stand waren er twee Cosplay clowns die bezoekers vergezelde.
Verder konden spelers enkele PlayStation games met VR uitproberen. Bezoekers die niet aan het spelen waren, konden meekijken door middel van tv-schermen die de acties van spelers lieten zien. Er waren veel kraampjes die het spelen van VR-games aanboden.
Daarnaast konden bezoekers oude Nintendo games spelen. Hieronder valt Duck Hunt dat in 1984 uitkwam in Japan en in 1987 naar Europa werd gehaald.
Nintendo Duck Hunt
117339

Bordspellen

Naast films, comics en game gerelateerde dingen, waren er ook kraampjes die bordspellen verkochten. Op de foto bovenaan de pagina zijn een paar bordspellen te zien. Dit zijn spellen in thema’s van games als The Legend of Zelda, Uncharted en Halo.
Verder is er een The Walking Dead, The Lord of the Rings en een Yu-Gi-Oh! bordspel te koop. De bordspellen zijn alleen niet goedkoop, aan de meeste spellen hangt een prijskaartje van 40 euro.
117340

Overal waar je kijkt is Star Wars

Tussen de films, bij de merchandise, overal zijn Star Wars gerelateerde producten te zien. Op de foto bovenaan de pagina is een kraampje te zien die verschillende items in een Star Wars thema aanbiedt.
De accessoires zijn onder andere armbanden, clicks voor op je armband, sleutelhangers en kettingen. De prijzen voor de producten verschillen, armbanden kosten tussen de 25 en 8 euro. Aan sleutelhangers en kettingen hangt een prijskaartje van 10 euro. Voor de clicks ben je tussen de 4 en 8 euro kwijt.
117341

Natuurlijk, de Cosplay

Cosplay is een heel groot onderdeel van Comic Con en dit jaar hebben bezoekers flink uitgepakt. Op de foto bovenaan de pagina is The Joker te zien. Het persoon had de rol van zijn personage flink onder controle, toen wij hem aanspraken antwoordde hij in een passend stemmetje.
Deze Cosplayer lijkt zijn uiterlijk te hebben gebaseerd op The Joker versie die Heath Ledger heeft speelt. Ledger kwam voor als The Joker in The Dark Night uit 2008. De film werd geregisseerd door Christopher Nolan en is het vervolg op Batman Begins.