Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview - Voel je een Rebel

  Welke Star Wars-fan heeft er nou niet ooit van gedroomd om deel uit te maken van de Rebel Alliance? Om het in je eigen X-Wing op te nemen tegen een volledige vloot aan TIE Fighters? Ontwikkelaar Criterion Games maakt deze droom werkelijkheid. Lees het in onze Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission preview!

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission werd dit jaar op de E3 aangekondigd. Hij zal exclusief voor de PS4-versie van Star Wars Battlefront uitkomen en zal bovendien gratis te downloaden zijn. De extra missie wordt een offline-ervaring binnen de verhaallijn van de aankomende film Star Wars: Rogue One. Je kunt dus een hoop herkenbare thema's verwachten.

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview

  Oorlog tussen de sterren

  Star Wars Battlefront bevatte jammer genoeg geen iconische ruimtegevechten. Hier komt sowieso al verandering in met de komst van de Death Star DLC, maar ook de volledige VR-missie vindt plaats tussen de sterren! Zoals de titel waarschijnlijk al doet vermoeden, zul je het in je X-Wing opnemen tegen vijanden van het Galactic Empire.

  Aan het begin van onze sessie met de VR-missie bevinden we ons naast een X-Wing. Het is verbluffend om te zien hoeveel details er in het ruimteschip zijn gestoken en we krijgen goed de kans om de X-Wing van alle kanten te bekijken. Van de vier vleugels tot de R2-droid achterop het schip, alles ziet er fantastisch uit.

  Wanneer we in de cockpit zitten, kunnen we eens flink met wat knopjes spelen. Knoppen zijn er immers om ingedrukt te worden! De verschillende knoppen laten allerlei onderdelen van het schip bewegen, waaronder de vier kenmerkende vleugels. Het lijkt verder nog niet ergens voor te dienen, maar geeft een goed beeld van de toffe physics in de game.

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview

  Pilootje spelen

  Wanneer we uitgespeeld zijn met de knopjes van het schip, is het tijd voor het serieuze werk. De missie begint en er vliegt meteen al een gigantisch ruimteschip van de Rebel Alliance over onze cockpit heen. Het is bijna onwerkelijk hoe realistisch het voelt om door de ruimte te vliegen met een vloot van de rebellen.

  Alles om ons heen schreeuwt nostalgie; de gesprekken die gevoerd worden tussen je personage en zijn mede-rebellen over de intercom, de geluiden van de R2-Droid op je X-Wing, en vooral de uitgestrekte duisternis om je heen met hier en daar wat prachtig vormgegeven planeten. We zijn klaar om op wat TIE Fighters te knallen!

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview

  In het midden van de actie!

  We hoeven gelukkig niet al te lang op de echte actie te wachten. Nadat we de rebellenvloot een tijdje gevolgd hebben, maken we een sprong naar lichtsnelheid. We belanden vervolgens middenin een gevecht met een legioen aan TIE Fighters. Het is de bedoeling dat we onze vloot zo goed mogelijk beschermen en zo veel mogelijk TIE Fighters vernietigen.

  De gameplay is gelukkig vrij intuïtief en laat ons wisselen van snelheid waarmee de X-Wing vliegt. Zo kunnen we met een lagere snelheid bijvoorbeeld sneller draaien om aanvallen vanaf de achterkant tegen te gaan. Verder kunnen we met de rechter analog stick onze wapens op de vijand richten en we kunnen targets bovendien vastzetten om makkelijker aan te vallen.

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview

  Een uitgebreid arsenaal aan wapens

  Het arsenaal van de X-Wing biedt de keuze uit snelle laser-aanvallen die minder schade toebrengen en torpedo-aanvallen die langer moeten laden, maar grotere schade opleveren. Voordat we het weten zijn we stuk voor stuk de TIE Fighters uit de lucht aan het schieten, en zoals je kunt verwachten geeft dit enorm veel voldoening!

  Na een heftig gevecht met de TIE Fighters, klinkt de onheilspellende Imperial March ineens door de headset. Wanneer we naar boven kijken, zien we een reusachtige Star Destroyer over ons heen vliegen. Een zeer indrukwekkend beeld, waarmee de demo tevens tot een einde is gekomen.

  Zoals bij wel meer VR-titels het geval is, levert deze missie in de ruimte wel wat motion sickness op. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat je vrij door de ruimte kunt bewegen en dus technisch gezien de meest rare bochten en salto's kunt maken. De Star Wars-films hebben ons nooit verteld dat je als rebel een sterke maag nodig hebt.

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview

  Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission Preview - Lang leve de rebellen!

  Ondanks de problemen met wat lichte motion sickness, weet Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission een meeslepende en zeer realistische Star Wars-beleving neer te zetten. De enorme sterrenhemel vol onbekende planeten waarin we ons bevonden zag er schitterend uit, en ook de details waarmee de ruimteschepen zijn weergegeven is indrukwekkend.

  Voor heel even voelden we ons echte rebellen in het Star Wars-universum. We kijken er dan ook nu al naar uit om in oktober verder te gaan met onze missie en het hopelijk ook op te nemen tegen die immense Star Destroyer. May the Force be with you!

  Star Wars Battlefront: X Wing VR Mission

  Verkijgbaar vanaf 13 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.