Skylanders Trap Team Preview - Gaat veel kinderhartjes stelen

  De Skylanders hebben er een concurrent bij gekregen door Disney Infinity en straks ook nog de Amiibo-figurines van Nintendo. Gelukkig weet ontwikkelaar Toys For Bob te vernieuwen.

  Op een kastje naast de console staat een plastic ring met een hele regenboog aan gekleurde lichten. Eraan vast zit een grotachtige gevangenis bevestigd. In het midden staat een Skylanders-figurine, een gaaf poppetje dat er kleurrijk en origineel uit ziet. Typisch een Skylander dus.

  Tram Team neemt stokje over

  Ook op het scherm is hij direct herkenbaar. Tijdens deze demo op E3 wordt er gespeeld met Snapshot, een krokodil-achtig personage met een soort ridderuitrusting dat vecht met zwaarden. Net als in eerdere Skylanders-spellen moet hij het opnemen tegen vijanden in een actie-avonturensetting. Echter, vanaf nu is er iets bijzonders met die vijanden.

  Voordat we daarop doorgaan, eerst wat uitleg over het verhaal in deze game. De vorige variant was natuurlijk Swap Force en waar die game eindigde, gaat Trap Team verder. De slechterik Kaos heeft Cloudcracker Prison opgeblazen en hierdoor allerlei vijanden in Skylands losgelaten. Plus, de zogeheten Traptanium die ervoor zorgde dat de slechteriken in de gevangenis zaten, is ook overal verspreid.

  Skylanders Trap Team chainsaw

  Jij bent de Portal Master in Trap Team

  Lastig natuurlijk, maar de speler (Portal Master) heeft daarmee wel een toffe uitdaging. En dat is precies wat werd gedemonstreerd tijdens onze sessie op E3. Terwijl Snapshot wat rondwandelt op zijn eigenaardige manier, komt hij al vrij snel een vijand tegen. Het is Shrednaught, twee trollen die een vreemd soort zaag-tank besturen.

  Snapshot valt ze aan, de man die de game speelt stopt een soort plastic kristalzwaardje in de gevangenis die naast zijn Skylander-poppetje staat en dan gebeurt het. Dit is de magie waarmee Activision Skylanders weer van een fris nieuw deel voorziet: de Shrednaught verdwijnen van de televisie in de gevangenis.

  Kortom, eerst zijn ze op je televisiescherm nog geluiden aan het maken, vervolgens hoor je ze richting die gevangenis gaan die naast je staat en uiteindelijk zitten ze erin en hoor je ze vanuit die gevangenis nog een grapje/geluidje maken.

  Dat spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Je gebruikt eerst een figurine die je dan virtueel terugziet in de game, maar nu zie je figuren uit de game naast je figurine. Ze staan er natuurlijk niet fysiek, maar je hebt door de geluiden wel het idee dat ze echt in die gevangenis zitten.

  Vijanden voor je team winnen

  Daar is de kous niet af, want je kunt de vijanden geheel speelbaar in de game terugzetten. Kaos was dan wel van plan om alle vijanden voor hem te laten werken, het zijn natuurlijk niet voor niets onberekenbare slechteriken. Jij als Trap Team Skylander vangt ze en kunt ze voor jou laten werken. Er zijn meer dan veertig slechteriken, dus je Skylanders collectie wordt (hetzij dan niet fysiek, maar wel virtueel) flink uitgebreid.

  Het volgende stukje van de game dat ons op E3 is getoond dat is een gebied dat ‘the secret sewers of supreme stink’ heet. Hierin maakten we kennis met Foodfight, een artisjok die een tomatengeweer bij zich draagt. Het leuke van het geweer is dat wanneer hij mist, de tomaatensplash op de grond uitgroeit tot een tomatenplantje en dat betekent weer nieuwe ammo.

  Skylanders Trap Team Food Fight

  Brocolli Guy en Painyatta

  Vervolgens kregen we nog enkele andere personages te zien, zoals de luchtvijand Buzzer Beak, een gek vogeltje met een propeller op zijn hoofd. Hiermee kan hij zich keihard op z’n vijand storten, maar sowieso is z’n enorme propeller handig om gespuis bij hem vandaan te houden.

  Brocolli Guy die kan een ring maken met health, waardoor je Skylanders even op adem kunnen komen. De leukste was Painyatta, een pinata die in het rond slaat met een lolly en snoep uitbraakt om zijn tegenstanders aan te vallen.

  Wat vooral indruk maakte in deze demo waren de animaties. De manier waarop de oogjes bewegen en je vanaf het televisiescherm aankijken waren heel grappig en realistisch om te zien. Verder is de game natuurlijk meer cartoonesk, waardoor het extra knap is dat de wezens allemaal zo levensecht overkomen. Helemaal door de toevoeging van die portal met geluid. Dit is slechts een impressie, maar we weten nu al zeker dat die portal veel kinderhartjes gaat stelen.

  10 oktober 2014 verschijnt Skylanders: Trap Team op Wii, Wii U, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en 3DS.

  Skylanders Trap Team

  Verkijgbaar vanaf 10 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.