Skylanders Imaginators Gameplay Preview - Zelf knutselen

  Skylanders is in korte tijd een zeer succesvolle serie geworden en de nieuwste telg in de serie, Skylanders Imaginators, lijkt de meest uitgebreide game tot nu toe te worden. Lees nu in onze Skylanders Imaginators gameplay preview hoe de game ons bevalt.

  De subtitel van Skylanders Imaginators staat er natuurlijk niet voor niets en slaat op de meest interessante functie ooit in een Skylanders-game. Spelers kunnen nu namelijk zelf hun Skylander bedenken en creëren in de game, dankzij een zeer uitgebreide character creator.

  Spelers hebben één van de tien verschillende crystals nodig om een Skylander te maken in Skylander Imaginators en dat bepaalt de magische aanval van het karakter. Deze crystals zijn net zoals de Skylander-karakters te kopen en bestaan uit tien verschillende elementen of andere magische scholen, zoals vuur, water, leven of zelfs duistere krachten als je een Skylander wilt creëren die iets op zijn kerfstok heeft.

  Daarnaast hebben spelers ook de keuze uit tien verschillende klassen, die voor de rest bepalen wat voor standaard aanvallen, geheime aanvallen en welke ultieme vaardigheid je Skylander zal hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld Brawlers die met hun vuisten vechten, Sentinels die een dubbel zwaard gebruiken en boogschutters. De tien verschillende magische crystals gecombineerd met de klassen zorgen al voor honderd mogelijke opties.

  Skylanders Imaginators gameplay preview

  Een everzwijn met een eigen kleurtje

  Als een speler de basis heeft gekozen voor zijn Skylander, dan kan de lol pas echt beginnen met het visuele aspect van het karakter. Je kan kiezen uit tientallen verschillende hoofden, torso’s, armen, benen en zelfs een staart. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je Skylander uit te rusten met bepantsering en helmen, die ook zijn of haar attributen verhogen. En om het af te sluiten is het ook nog eens mogelijk om elk aspect een eigen kleurtje te geven.

  Wil je bijvoorbeeld een op twee poten lopend everzwijn maken, die een gifgroen driedelig pak draagt en een regenboogstaart uit zijn achterste heeft komen, dan is dat helemaal mogelijk. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk en er zijn ook nog veel meer opties die spelers in-game kunnen unlocken. Spelers hoeven overigens niet guides te gebruiken om erachter te komen hoe ze een bepaald voorwerp kunnen vrijspelen, want bij elk niet-vrijgespeeld voorwerp staat netjes in welk level of gebied het voorwerp is te verkrijgen.

  Skylanders Imaginators gameplay preview

  Crash Bandicoot in Skylanders Imaginators

  Een ander nieuw aspect van Skylanders Imaginators zijn de Sensei-karakters. Deze Skylanders zijn apart te koop en kunnen je zelfgemaakte karakters nieuwe, geheime technieken leren en verhogen het maximale level dat je kunt behalen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de Sensei zelf te gebruiken. Elke leraar heeft een speciale Chi-aanval, die over het algemeen afrekent met elke vijand in beeld, maar die wel een tijdje duurt om op te laden.

  De Sensei voor de Sentinels is de vurige Ember. Met haar dubbele zwaard vliegt ze soepeltjes over het slagveld heen en heeft ze ook sterke vuurkrachten tot haar beschikking. Maar haar Chi-aanval overtreft alles in haar arsenaal, want met één druk op de knop tovert ze een enorme meteorietenregen tevoorschijn, die niks heel laat van haar vijanden op het scherm.

  Eén van de andere Senseis is het legendarische PlayStation-personage Crash Bandicoot. Hij is de Sensei voor de Brawler-klasse en heeft alle aanvallen die hij ook had in zijn eigen games, zoals de wervelwind en het bovenmatige gebruik van explosieve dynamietstaven. Gelukkig voor spelers op de Xbox One, Xbox 360 en Wii U is Crash Bandicoot niet exclusief op de PlayStation-platformen, maar komt hij daar wel eerder op uit. Wanneer de andere platformen Crash Bandicoot mogen verwelkomen, kon ontwikkelaar Toys For Bob ons helaas nog niet vertellen.

  Skylanders Imaginators gameplay preview

  Skylanders Imaginators gameplay preview heeft onze fantasie warmgedraaid

  Skylanders Imaginators heeft interessante nieuwe concepten. De Senseis zijn een leuke nieuwe toevoeging om je karakters nieuwe technieken te leren, en hebben daarnaast ook hun eigen unieke aanvallen en vaardigheden, maar de leukste nieuwe toevoeging is verreweg het zelf maken van je Skylander. Spelers kunnen echt hun fantasie kwijt om hun eigen en compleet unieke personage te maken. Wij zijn dan nu ook al benieuwd wat voor creaties we gaan zien, wanneer de game in de winkels ligt.

  Skylanders Imaginators

  Verkijgbaar vanaf 14 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.