Shaun White Snowboarding Preview

  Veel gamers staan liever virtueel op een snowboard dan op een echte. Daarom heeft Ubisoft besloten om een game te maken waarin snowboarden het hoofddoel is. Wat kunnen we hiervan verwachten?

  In Shaun White Snowboarding staat het snowboarden centraal, zoals de naam al suggereert. Wij hebben de mogelijkheid gehad om de game eens flink onder handen te nemen, en kunnen jullie in dit artikel vertellen hoe dat was.

  Genieten, bekijken, plannen en stunten maar
  Zodra je het eerste veld betreedt, zul je overdonderd worden door de mooie graphics. Het landschap is gigantisch groot en je kunt ook erg ver voor je uitkijken wat het inplannen van de meeste zieke combo’s en stunts een stuk makkelijker maakt. Je zult vaak genoeg een moment tegenkomen dat je even van het uitzicht aan het genieten bent. De levels zijn goed gevuld met halfpipes, ramps, obstakels, bomen, andere mensen en vele andere dingen waaronder kabelbanen. Helaas is de Wii versie een stuk minder mooi dan de Playstation 3 en Xbox 360 versies, maar de game kan op de Wii wel met zijn tijd mee.

  Uiteraard is het mogelijk om op de vele obstakels te kunnen grinden en trucjes uit te voeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een vette Indy Grab te maken als je jezelf afzet vanaf een gecrasht vliegtuig of een bus.

  Shaun White Snowboarding Screenshot 65250 Shaun White Snowboarding: Road Trip Screenshot 64958 Shaun White Snowboarding: Road Trip Screenshot 57049

  Besturing
  De besturing voor de Playstation 3 en Xbox 360 versie werkt uiterst soepel. Het boarden gaat dan ook erg lekker en de trucjes zijn makkelijk uit te voeren. Dit is voor het grootste deel vanzelfsprekend. Want sturen gaat uiteraard met de control-stick en het springen en trucjes uitvoeren met de knoppen.

  Helaas is de besturing van de Wii niet helemaal vlekkeloos. Zo is het ontzettend moeilijk om de besturing onder de knie te krijgen. Zodra je op het Balance Board staat en je je eerste paar meters voorbij bent, duiken de eerste problemen op: waarom gaat mijn poppetje opeens langzaam? Je wilt een scherpe bocht naar links maken, maar waarom lukt dit niet? Dit zijn twee voorbeelden die snel opduiken. Want ongemerkt zul je snel te ver naar voren of naar achteren leunen waardoor je poppetje versnelt of juist afremt, helaas een gemiste kans. De trucjes worden gedaan door middel van de knoppen op de Wiimote. Het springen doe je door even kort door je benen te veren waardoor er extra druk op het Balance Board wordt uitgeoefend.

  {video:http://www.gametrailers.com/download/38011/t_shaunwhite_espn.flv}

  Conclusie
  We kunnen stellen dat we hier met een sportieve top titel te maken hebben. De graphics zijn prachtig en de besturing werkt lekker. Dit geldt dan wel voor de Xbox 360 en Playstation 3 versies. De Wii-versie van Shaun White Snowboarding heeft helaas nog teveel minpunten op het gebied van besturing om het een top game te noemen, grafisch gezien is de Wii-versie dan wel weer erg mooi in vergelijking met gemiddelde titels.

  Shaun White Snowboarding: Road Trip

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.