Shadow of the Beast E3 Preview - Wow, verrassend tof

  Kan de PlayStation genoeg bloederige titels bevatten? Nee, natuurlijk niet! We kregen een Shadow of the Beast E3 preview, een bijzondere indietitel waarin spelers zoveel mogelijk bloed moeten verzamelen. Nasty shit!

  Shadow of the Beast werd in 2013 al op Gamescom aangekondigd. Het is een reboot van het origineel uit 1989, op de Commodore Amiga om precies te zijn. De ontwikkelaar zet kennelijk alles op alles om een goede reboot af te leveren, want we zijn alweer 2 jaar verder en een exacte releasedatum is er nog steeds niet.

  Niet getreurd. We kennen allemaal het Doom fiasco, maar hé niet elk uitstel is meteen een drama. Sterker nog: we hebben Shadow of the Beast al gespeeld en man, wat oogt die game mooi en wat speelt die lekker. Tijd dus om een releasedatum aan te kondigen, want de game is wel aardig klaar om gelanceerd te worden!

  Shadow of the Beast preview. Aarbon is een badass

  Eens een kind, nu een monster

  Spelers kruipen in de huid van Aarbon, een man die in zijn kindertijd ontvoerd is. Een gebeurtenis die niet goed afloopt, want hij keert terug als beest, vandaar de titel. Wraak kan bitterzoet zijn. En op wraak is Aarbon dan ook uit, want wie hem dit leed aangedaan heeft verdient maar één ticket. Een ticket naar hel.

  Je doorloopt diverse levels waarbij er soms creatief gespeeld wordt met de voor- en achtergrond. Dat is mooi om te zien. Sowieso is de hele art-stijl van deze game uniek. Indiegames kunnen uitmonden in pareltjes en het kan zomaar zijn dat Shadow of the Beast zo’n pareltje is.

  Shadow of the Beast preview. Aarbon hakt iemand

  Aarbon wil bloed zien stromen

  De omgevingen dragen een bepaalde sfeer én kracht uit: mooi en luguber op hetzelfde moment. Waar je ook gaat (klimmend en klauterend), staan weer nieuwe vijanden te wachten. En elke vijand vraagt om een andere tactiek. Daarmee ziet het er naar uit dat de gameplay genoeg diversiteit zal bieden.

  Zo kun je vijanden oppakken, neersteken, pijlen naar de verte gooien, en meer toffe dingen. Allemaal met maar één reden: bloed laten stromen. Een missie die niet lang genoeg kan duren, want de speelsessie tijdens de E3 was te kort. Het proefde naar meer, zoveel meer.

  Shadow of the Beast preview. Aarbon blijft een coole kikker

  Shadow of the Beast E3 preview - beestachtig goed!

  Shadow of the Beast zal 5 levels bevatten die garant staan voor zo’n 4 tot 6 uur speelplezier. Naast vijanden afslachten zal het spel ook kleine puzzels bevatten, zoals het zoeken van een sleutel. Hoewel de focus zeker ligt op actie, is het mooi om te zien dat de makers toch zoeken naar afwisseling.

  Dan rest er nog één vraag: moet je het origineel kennen? Nee, absoluut niet. Shadow of the Beast is toegankelijk voor iedereen en toegankelijker ook dan het origineel. Al zullen fans wel bepaalde elementen herkennen. Hoe dan ook: een indietitel die tot dusver hoge ogen gooit!

  Shadow of the Beast

  Verkijgbaar vanaf 2 march 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.