Deus Ex Mankind Divided E3 Preview - Onverdeeld indrukwekkend

  Adam Jensen, ieders favoriete cyberborg met een bromstem is terug van weggeweest. De high tech snufjes in zijn lichaam komen nog steeds goed van pas, omdat de wereld in Mankind Divided gevaarlijker is dan ooit. In deze Deus Ex Mankind Divided E3 Preview kom je onze eerste indruk te weten.

  Mankind Divided werd nog niet zo lang geleden onthuld, en het is dan ook geen verrassing dat de game niet speelbaar is op de E3. In een kamertje kijken we toe hoe de game door een van de ontwikkelaars gedemonstreerd wordt, terwijl we meer info krijgen over deze nieuwe Deus Ex.

  Deus Ex Mankind Divided E3 Preview

  De touwtjes in handen

  Zoals de subtitel al doet vermoeden is er sinds het einde van Human Revolution een steeds grotere kloof ontstaan tussen de mensen met en zonder mechanische implantaten in hun lichaam. Mensen worden gediscrimineerd, terreurorganisaties plegen aanslagen en jij staat er als Adam Jensen middenin.

  Net zoals in de vorige game heb jij tijdens de vele gesprekken die je in de loop van het verhaal volgt de touwtjes in handen. Welke antwoorden je geeft en vragen je stelt heeft grote invloed op het verhaal, en kan regelmatig het verschil tussen leven en dood van bepaalde personages betekenen.

  Die keuze of je een spoor van lijken achterlaat, maak je overigens ook in de rest van de game. De keuze tussen een stealth of actie-aanpak is verder uitgebreid, met meerdere mogelijkheden om bepaalde situaties aan te pakken.

  Deus Ex Mankind Divided E3 Preview

  Upgrades voor je cyberlijf

  Zo is Deus Ex Mankind Divided volledig uit te spelen zonder ook maar een kill te maken, en kun je Jensen voorzien van upgrades die een bepaalde speelstijl ondersteunen. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat geen enkele speelstijl per definitie fout is. Als jij meer van knallen houdt ga je schieten, of je verdwijnt in de schaduwen.

  Om deze keuzevrijheid in de gameplay wat vermakelijker te maken ben je als cyborg meer dan ooit voorbereid om je vijanden te snel af te zijn. Zo zagen we de Vigorous Dash in actie: een power up waarmee je razendsnel van de ene naar de andere plek rent, ongeacht of je daarvoor tegen een muur op moet lopen. Ons deed het een beetje denken aan de Blink-kracht in Dishonored.

  Deze Dash komt uiteraard goed van pas om snel langs bewakers heen te sluipen, terwijl het Nano Shield juist bedoeld is voor de momenten waarop het vuur al lang op je geopend is. Door dit schild te activeren hult Jensen zich in een cocon van ijzersterk zwart materiaal, zodat je als tank kogels afketst en op de vijand af kunt lopen. Vooral het grafische effect dat hiermee gepaard gaat ziet er erg tof uit.

  Deus Ex Mankind Divided E3 Preview

  Sublieme setting

  Ook de futuristische schietijzers in Mankind Divided zijn meer dan ooit naar eigen smaak in te delen. Niet alleen het type wapen, maar ook verschillende kogeltypen staan tot je beschikking, die allemaal hun eigen sterke en zwakke punten hebben.

  Naast deze relatief kleine, maar belangrijke, tweaks aan de gameplay is de setting van Mankind Divided grotendeels hetzelfde gebleven, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De stad waarin de game zich afspeelt ziet er prachtig uit, en in de demo kwamen we al meerdere personages tegen die stuk voor stuk interessant waren.

  Deus Ex Mankind Divided E3 Preview

  Deus Ex Mankind Divided E3 Preview: onverdeeld enthousiast

  Zeker met het geweldige Human Revolution in het achterhoofd moet er wel iets geks gebeuren wil Deus Ex Mankind Divided geen topgame worden. De gameplay is verder uitgediept om je meer keuzevrijheid te geven, de graphics zijn prachtig en de setting is nog steeds subliem. Wij verwachten dat de mensheid dus een stuk minder ‘divided’ is over de kwaliteit van de game als hij volgend jaar uitkomt.

  Deus Ex: Mankind Divided

  Verkijgbaar vanaf 23 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.