Ranko Tsukigime's Longest Day Preview - verslavende eyecatcher

  Deze game weet je in ieder geval vast omver te blazen met zijn animatiestijl. Hyper-Japans met heel bizarre gameplay. Ooit achterna gezeten door een reuze-Pomeranian?

  In eerste instantie doen alle games met Pomeranians natuurlijk denken aan survivalaar Tokyo Jungle, maar in Ranko Tsukigime’s Longest Day wil je juist niet dat het uit de kluiten gewassen mini-keeshondje ook maar enigszins overleeft. Hij achtervolgt je namelijk en jouw personage moet hem voor blijven.

  Ranko Tsukigime’s Longest Day is een game die deel uitmaakt van multimedia project Short Peace. Dat zijn vier korte animefilms gemaakt door Sunrise en Shochiku: Posessions, Combustible, Gambo en A Farewell to Weapons. Bij die films hebben gameontwikkelaars Crispy’s Inc en Grasshopper Manufacture uiteindelijk een game gemaakt.

  Die game is Ranko Tsukigime’s Longest Day geworden, dat eigenlijk zelfs Ranko Tsukigime’s Longest Day heet. Het is een side-scrolling platformgame die is geschreven door Goichi Suda, beter bekend als Suda 51. Het eigenzinnige, vreemde brein achter onder andere No More Heroes en Lollipop Chainsaw.

  Short Peace

  Ranko Tsukigime’s Longest Day is zeer herspeelbaar

  Dat Ranko ook wat bizar is, dat verbaast niet. Je speelt een moordlustig schoolmeisje dat haar eigen vader moet vermoorden. Ranko Tsukigime, zoals het meisje heet, racet door levels heen terwijl allerlei enge beesten haar achterna zitten, zo ook de eerder genoemde reuze-mini-Keeshond.

  Gelukkig is het wel iets meer dan alleen rennen, je moet namelijk ook springen en melee-aanvallen uitvoeren om vijanden een kopje kleiner te maken en hun aanvallen af te weren. Het is de kunst om een hele ketting van schade af te leveren, want dan krijg je heel veel punten. Die puntjes kunnen worden ingezet om een wapen te krijgen dat die grote bullebak die achter je aanzit op afstand te houden.

  Maar of je daaraan toe komt, dat kun je alleen maar hopen. Ranko is namelijk een hele pittige game. Je zal echt vaak sterven en vaak opnieuw moeten rennen, maar het ziet er zo gaaf uit dat je het vanzelf wel doet. Het heeft echt zo’n rood/wit/zwart Japans stijltje en er gebeurt zoveel in het scherm, dat je sowieso wel wat playthroughs kunt gebruiken om de wereld goed in je te kunnen opnemen.

  Ranko

  Een echte eyecatcher

  Ranko Tsukigime’s Longest Day is een echte eyecatcher, die ons op de beursvloer van E3 in ieder geval heel erg opviel. We werden helemaal aangetrokken door dat bijzondere stijltje, maar ook die actie die op het scherm plaatsvond. Het spel speelt echt als een tierelier en de liefde en kwaliteit die de game overduidelijk uitstraalt, zorgt ervoor dat je maar door en door en door wilt rennen.

  Gelukkig kan dat nu ook, want Ranko Tsukigime's Longest Day is nu uit op PlayStation 3.

  Short Peace: Ranko Tsukigime Longest Day

  Verkijgbaar vanaf 18 april 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.