Persona 5 Royal Preview - De definitie van nonchalant en cool

  Dit zagen wij ook niet aankomen! Recent nodigde de Phantom Thieves of Hearts ons uit om wel 2 uur Persona 5 Royal te spelen in Londen. In onze Persona 5 Royal preview lees je alles over onze ervaring met deze uitbreiding van de legendarische PS4-titel.  Persona 5 is een zeer charismatische JRPG die de afgelopen jaren vele harten heeft weten te veroveren. Het succes van de spelserie zet ook flink door, want naast enkele spin-offs (waaronder een Warriors titel die in ontwikkeling is) brengt Atlus met Persona 5 Royal het spel nogmaals uit met allerlei nieuwe content.


  Persona 5 Royal Preview

  Persona 5 kennismaking

  Tijdens onze speelsessie gingen we aan de slag met vier verschillende momenten van het spel. We verkenden Kamoshida's Palace, inclusief boss battle met Kamoshida zelf. Ook kregen we de kans om de personages van Persona 5 Royal beter te leren kennen tijdens het verkennen van het moderne Tokio van het spel.

  Ondanks dat de gameplay van Persona 5 Royal in hart en nieren een traditionele turn-based RPG is, bevat het spel namelijk ook elementen van een dungeon crawler en social simulation spel, en die drie spelelementen wisselen elkaar prachtig af. De aantrekkingskracht van Persona 5 Royal zit dan ook in de toegankelijke gameplay en- vooral de enorm vette artstyle van het spel.  Bestorm het paleis

  Het spel draait om Joker en zijn maten die een dubbelleven leiden als wrekers. Dankzij hun Persona's, een soort magische wezens die ze kunnen oproepen voor speciale krachten, nemen ze het op tegen monsters genaamd ''Shadows'' uit een alternatieve dimensie genaamd de Metaverse. Deze vijanden loop je tegen het lijf tijdens het verkennen van de dungeons van het spel, de Palaces.

  Dit zijn doolhof-achtige uitdagingen bezaaid met puzzels. Wanneer je in gevecht raakt met een Shadow bepaalt de Persona die aan jouw personages gekoppeld is wat voor aanvallen zijn tot hun beschikking hebben. Niet tevreden met je Persona? Geen probleem, want je kunt ook de Persona van je vijanden overnemen! Soms zullen vijanden zelfs hun Persona aanbieden om inruil gespaard te worden. Tja, dan kunnen wij geen genadeklap meer uitdelen.

  Tijdens onze preview sessie doken wij volop in Kamoshida's Palace. Aangezien Joker en de rest van de Phantom Thieves deze plek infiltreren ligt het gevaar om elke hoek. Om niet elk gevecht rechtstreeks in te duiken, kan gebruik maken van sluiptechnieken om vijanden te slim af te zijn. Maar waarom zou je? De gevechten van Persona 5 Royal zijn namelijk gewoon té leuk.

  Met Joker op stap

  De turn-based gevechten verlopen namelijk zo vlot dat ze geen seconde in herhaling vallen. Wanneer je gebruik maakt van de juiste Persona deal je snel veel schade aan vijanden met aanvallen waar ze toevallig zwak tegen zijn. Maar waar de combat echt in uitblinkt, is de flitsende manier waarop alles gebeurt dankzij de enorm sexy artstyle van het spel. Deze anime artstyle met westerse stripboek invloeden is namelijk enorm cool en zorgt er voor dat zelfs de meest standaard aanval er uit ziet als een spektakel op je TV scherm.

  Maar deze artstyle komt niet alleen goed uit de verf tijdens het bestormen van de Palaces en de combat, maar ook tijdens het verkennen van Persona 5 Royal's Tokio. Tokio heeft er namelijk nog nooit zo aantrekkelijk aangezien en er valt enorm veel te beleven in de stad. Het spel volgt namelijk een in-game kalender en elke dag valt er weer wat nieuws te beleven.

  Kom je wat geld tekort? Dan vul je toch even je dag in door Joker wat parttime werk te laten doen. Zin om wat tijd met je vrienden door te brengen? Altijd een goed idee, want de bond tussen de personages wordt zo alleen maar hechter en dat levert alleen maar goede resultaten op tijden gevechten. Er valt zoveel te beleven in het Tokio van Persona 5 Royal, dat we oprecht kunnen zeggen dat deze dating sim simulator net zo vet zijn als de actievolle gameplay!

  Persona 5 Royal Preview - Herleef deze nonchalante toptitel

  Eén nadeel aan deze preview was dat twee uur lang spelen eigenlijk gewoon te weinig voor deze game. In twee uur kan je één dungeon uitspelen, maar dan zie je weer te weinig van het verkennen van Tokio en de sociale interactie tussen de personages. Wij moesten dan ook afwisselen tussen de voor ons geselecteerde save-files om zo veel mogelijk van het spel te zien, maar wij geloven dat wanneer je Persona 5 Royal gaat spelen je volledig je tijd moet nemen om alles te beleven wat de game te bieden heeft. Je zal echt in de speelwereld gaan leven.

  Ook moet gezegd worden dat wanneer je de originele uitgave van Persona 5 hebt gespeeld Persona 5 Royal niet denderend veel nieuws te bieden heeft. Alle nieuwe content had makkelijk als DLC aangeboden kunnen worden. Maar dit mag de pret niet drukken, want Persona 5 is van zichzelf gewoon een fantastische game titel.

  Oh, en twee uur spelen was gewoon niet genoeg voor ons, want wij willen eigenlijk gewoon millarect aan de slag met dit enorme nonchalante coole spel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.