Fans moeten mogelijk wat langer wachten op de nieuwe Apple producten

News
dinsdag, 18 februari 2020 om 12:50
iphonef1582022215
De iPhone SE 2 lijkt op schema te liggen voor de officiële aankondiging in maart, maar voor de iPad Pro is de toekomst iets minder zeker. Het coronavirus heeft namelijk impact op de productie van Apple, wat dus ook invloed heeft op de iPad Pro.
Apple lijkt een druk voorjaar te krijgen met de komst van de iPhone SE 2 en de iPad Pro 2020. Apple heeft zelf de producten nog niet bevestigd, maar er zijn genoeg aanwijzingen die de komst van de producten overduidelijk maakt. Toch ziet het er naar uit dat we langer moeten wachten op de nieuwe producten. Wegens het coronavirus loopt Apple namelijk mogelijk vertraging op.

iPhone SE 2

Apple zou al enige tijd plannen hebben om de iPhone SE 2 in maart aan te kondigen. De iPhone SE 2 is vergelijkbaar met de iPhone SE 1, het wordt een nieuwe, betaalbare iPhone die ongeveer 400 dollar zal kosten. Volgens bronnen ligt dit model op schema voor een release rond maart. De plannen kunnen altijd nog worden gewijzigd, als de productie toch niet naar wens verloopt.

iPad Pro 2020

In tegenstelling tot de iPhone SE 2 is de planning een stuk minder zeker voor de nieuwe iPad Pro. Het is nog maar de vraag of dit model het evenement in maart gaat halen. Het coronavirus kan voor vertraging zorgen of ervoor zorgen dat Apple een heel beperkte voorraad aan nieuwe producten heeft. Dit zijn redenen voor Apple om de iPad Pro 2020 later dit jaar te introduceren dan gepland. Apple gaf al eerder aan dat dit wellicht ook de verkoop zou kunnen beïnvloeden.
CEO Tim Cook spreekt zijn zorgen uit in een memo. Hierin staat dat de gezondheid van medewerkers en partners die verantwoordelijk zijn voor de productie in Chinese productie voorop staan. Wie dus uitkijkt naar de nieuwe iPad moet dus mogelijk even geduld hebben.