ONRUSH Preview - Meer dan een racegame

  In volle vaart komen 24 auto’s de bocht om gescheurd. Clean racen hoort er niet bij en de onderdelen en wrakstukken vliegen ons om de oren. Wij mochten alvast aan de slag met de game en in deze ONRUSH preview lees je onze bevindingen.

  ONRUSH is geen typische racegame. Dat zijn we ook niet gewend van het voormalige Evolution Studios, die eerder onder andere verantwoordelijk was voor de MotorStorm serie. Inmiddels opereert het team onder de vleugels van CodeMasters en komt ze met een geheel nieuwe IP: ONRUSH.

  Het team heeft gekeken naar een aantal series ter inspiratie voor ONRUSH. Niet geheel verwonderlijk diende MotorStorm als inspiratie, maar ook Burnout, Rocket League en…. Overwatch! Deze cocktail aan inspiraties brengt een verfrissende aanpak op het arcade racen die verwonderlijk goed lijkt te werken.

  ONRUSH preview

  Team-based racer

  In ONRUSH strijd je in twee teams van 6 tegen 6 tegen elkaar in verschillende evenementen. Het doel is helemaal niet om als eerste over de finish te komen. Sterker nog: er is helemaal geen finishlijn te bekennen. De races draaien meer om het uitschakelen van het vijandige team en het op die manier veiligstellen van de overwinning.

  Wij mochten aan de slag met twee van de in totaal vier gamemodes die ONRUSH kent. Allereerst is er de Overdrive modes waar je als team punten moet scoren door in leven te blijven en de tegenstanders uit te schakelen met een takedown. De andere modes die we mochten spelen was Countdown. Hier krijgt elk team een timer en kan er extra tijd worden gewonnen door tussen de smalle poortjes op de baan te manoeuvreren als team. Hier win je als team door als eerste de tijd van de tegenstanders op 0 te krijgen.

  ONRUSH preview

  Altijd actie

  Wat gelijk opvalt aan ONRUSH is hoe toegankelijk de gameplay is. De besturing en opdrachten zijn simpel te begrijpen en in no-time zit je jouw tegenstanders het leven zuur te maken. Hierbij helpt het dat er naast je teamgenoten en tegenstanders ook twaalf AI auto’s (Fodder genaamd) meerijden, die je uit de weg kunt rammen voor wat extra boost. Deze boost is erg belangrijk, omdat je hiermee gemakkelijker in de buurt kunt komen van de echte tegenstanders en hen een net iets hardere tik in de richting van de muur kunt geven. Boost is je vriend in ONRUSH en gelukkig krijg je hier veel de beschikking over.

  Dit alles zorgt er wel voor dat de game er een beetje chaotisch uitziet. Dit komt door het Stampede systeem, dat er altijd voor zorgt dat je midden in de actie zit. Wanneer je bijvoorbeeld te ver achter raakt grijpt de game in en zet je weer in het midden van het peloton of spawnt Fodder, zodat je met de extra boost weer snel terug in de strijd komt. Er moet nog wel wat gesleuteld worden aan het Stampede systeem, want niet altijd zorgt de Fodder ervoor dat je de weg weer terug naar voren in kunt zetten.

  ONRUSH preview

  Genoeg diepgang

  Hoewel de gameplay erg toegankelijk is, wil dit niet zeggen dat ONRUSH enkel gericht is op de casual spelers. In tegendeel zelfs: de game kent een erg competitieve onderlaag. Teamwork en op het juiste moment de actie opzoeken is essentieel om het vijandige team te verslaan. Daarbij helpen de in totaal acht verschillende type auto’s ook in mee.

  Elke autoklasse heeft aparte vaardigheden. Zo wil je op een behendige Blade motor niet in de buurt komen van een zware Enforcer truck, die je zonder pardon je ondergang in duwt. Het kiezen en inzetten van de juiste klasse en vaardigheden op het juiste moment kan de hele ronde omdraaien.

  De wagens voelen ook verschillend aan. Zo heb je bijna geen grip in een zware auto in sneeuwomstandigheden, terwijl je als buggy of motor hier veel minder last van hebt. In dit soort gevallen is het kiezen geblazen, want soms zijn de vaardigheden van een zware auto wel eens heel belangrijk in een ronde, ondanks dat de grip belabberd is. Communiceren met je teamgenoten is hierbij erg belangrijk, maar in de huidige versie is er nog lastig om te bekijken waar je teamgenoten mee rijden en welke voertuigen nog nodig zijn om een zo gevarieerd mogelijk team te hebben.

  Niet enkel multiplayer

  ONRUSH lijkt het beste tot zijn recht te komen in de multiplayer. Toch is er ook een singleplayer beschikbaar in het spel. Wij konden aan de slag met de eerste paar evenementen van de singleplayer. Bij de lancering moet de singleplayer van ONRUSH rond de honderd evenementen gaan bevatten.

  De speelbare evenementen in de singleplayer werden na een tijdje al eentonig. In principe speel je dezelfde gamemodi, maar dan niet tegen menselijke tegenstanders. We houden hierbij nog een slag om de arm aangezien we nog pas twee van de vier gamemodi hebben kunnen spelen in slechts vier omgevingen.

  ONRUSH preview

  ONRUSH preview – Arcadegame vol plezier

  Plezier is het sleutelwoord in ONRUSH en daar slaagt de game goed in. De game is gemakkelijk op te pakken en ook als je meer diepgang zoekt kun je dat krijgen in ONRUSH. De vraag is hoe afwisselend de game straks blijft, zelfs met alle gamemodes. Wat we tot nu toe te zien hebben gekregen doet ons in ieder geval al snakken naar meer.

  ONRUSH

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.