De 10 beste Netflix familiefilms die je nu kan zien

Article
dinsdag, 20 maart 2018 om 11:05
top 10 netflix films voor het hele gezin 127033
Lekker knus, met de hele familie op de bank. Even hoofd op standje nul en geniet van het moment, want voor je het weet zijn de kids groot. Natuurlijk wil je het liefst een film zien die zowel leuk is voor kinderen als volwassen. Daarom presenteren wij met gepaste trots: Top 10 beste Netflix familiefilms!

10. Herbie Fully Loaded

We trappen de lijst af met de komedie Herbie Fully Loaded, dat geregisseerd wordt door Angela Robinson. Herbie Fully Loaded is uitgebracht in 2005 en gaat over Maggie Python (Lindsay Lohan) en haar Volkswagen Kever. Maggie komt uit een echte NASCAR familie en haar droom is om net als haar opa, vader (Micheal Keaton) en broer (Breckin Meyer) te gaan racen.
Haar overbezorgde vader ziet dat alleen niet zo zitten. Als Maggie afgestudeerd is mag zij een auto uitzoeken van haar vader. Eenmaal aangekomen op de schroothoop mag ze een keuze maken uit een selectie gebruikte auto’s. Haar voorkeur neigt al gauw naar een Nissan.
Terwijl Maggie de keuze bijna heeft gemaakt, probeert een oude Volkswagen Kever de aandacht te trekken van Maggie. Ze besluit op het laatste moment om Herbie (Volkswagen Kever) mee naar huis te nemen. Tot haar grote schrik merkt ze dat Herbie een eigen wil en persoonlijkheid heeft.
127034 6

9. Garfield

De in 2004 uitgebrachte komedie gaat over Garfield, een dikke, luie, lasagne liefhebber, die alles heeft waar een kat van droomt. Maar wanneer zijn baasje Jon (Breckin Meyer) indruk probeert te maken op Liz (Jennifer Love Hewitt), dierenarts en Jons oude schoolliefde, gaat alles fout. Jon adopteert namelijk een hond genaamd Odie.
Garfield krijgt nu iets waar hij totaal niet op zat te wachten, namelijk concurrentie. Op een avond rent Odie weg van huis. Garfield pakt zijn kans en sluit Odie buiten op.
Achteraf heeft Garfield spijt, maar tevergeefs: Odie is al meegenomen door iemand. Garfield besluit om Odie te zoeken. Onderweg wordt hij bijgestaan door verschillende dieren die allemaal hun steentje bijdragen aan de zoektocht naar Odie.
127037

8. Flushed Away

Flushed Away komt uit 2006 en vertelt het verhaal over een rat, die leeft als god in Frankrijk genaamd Roddy. Op een dag krijgt hij bezoek van een vreemde rat genaamd Sid. Roddy probeert er alles aan te doen om Sid weg te laten gaan.
Maar in zijn poging om Sid door het toilet te spoelen, belandt Roddy zelf in de riolering van London. Daar ontmoet hij een mederat genaamd Rita, samen besluiten ze om de zoektocht naar Roddy’s huis aan te gaan. Onderweg zullen ze moeten uitkijken voor een kwaadaardige pad, omdat hij namelijk plannen heeft om alle muizen en ratten te laten bevriezen.
127039

7. Wallace & Gromit – The Curse of the Were Rabbit

Wallace en zijn hond Gromit hebben een succesvol bedrijf dat gespecialiseerd is in het diervriendelijk verwijderen van konijnen uit moestuintjes. De zaken gaan goed omdat er binnenkort een belangrijk moestuinfestival gepland staat, namelijk Reuze Groente Competitie.
Toch gaat het goed mis, want een gemuteerd konijn eet namelijk alle groenten op. Alle ogen zijn gericht op Wallace, die ervoor moet zorgen dat het festival niet naar de haaien gaat.
127040 2

6. Kung Fu Panda

De blockbuster uit 2008, gaat over een luie panda genaamd Po die werkt in het familierestaurant. Po is naast kok ook de grootse Kung Fu fanaat die er bestaat. Onverwachts komt zijn droom uit; hij mag Kung Fu gaan studeren met de bekende Kung Fu groep, de legendarische Furious Five, die onder leiding staat van Meester Shifu.
Maar voordat ze het weten komt het kwaad al hun kant op en is het de taak aan Po om Dream Valley te redden.
127041 1

5. Antz

Dreamworks klassieker Antz komt uit het jaar 1998 en gaat over een werkmier genaamd Z-4195. Z past niet echt bij de andere werkmieren, omdat hij verlangt naar een leven waarin hij zelf bepaalt wat hij doet. Op een avond danst Z met een vrouw in een bar. Zijn danspartner blijkt achteraf prinses Bala te zijn.
Hij is verliefd en zou haar graag nog een keer willen ontmoeten. Daarom ruilt hij van plek met een vriend die in dienst is van het leger, zodat Z de prinses kan zien tijdens een parade. Wat Z niet wist is dat er tijdens de parade een oorlog zal uitbreken. De start van een avontuur waar Z eerst nooit van had durven dromen.

4. Rapunzel

Een prinses met langste haar ter wereld zit al haar hele leven vast in eenzame toren. Ze droomt vaak over hoe de wereld eruit ziet en ze kan niet wachten totdat ze het zelf mag gaan ontdekken. Wanneer ze bijna de hoop heeft opgegeven vindt er een onverwachte wending plaats. Flynn Rider, een ontsnapte gevangene, benadert de eenzame toren.
Flynn helpt Rapunzel om te ontsnappen uit de toren en besluiten om samen opzoek te gaan naar de ‘zwevende lichtjes’, die elk jaar op haar verjaardag aan de hemel verschijnen. Samen gaan ze een bloedstollende reis tegemoet, die ze niet snel meer zullen vergeten.
127044

3. Finding Nemo

Finding Nemo komt uit 2003 en is uitgebracht door Disney. De klassieker gaat over Marlin, een clownvis, die erg voorzichtig is met zijn zoon Nemo, die een verkorte vin heeft. Wanneer Nemo zichzelf probeert te bewijzen door naar de oppervlakte te zwemmen, gaat het mis.
Hij wordt namelijk gevangen door een duiker. Marlin is radeloos en zal koste wat het kost Nemo terugvinden. Dory, een vergeetachtige blauwe koraalvis, zal Marlin vergezellen in de zoektocht naar Nemo. Onderweg zullen ze te maken krijgen met de vele gevaren die de grote oceaan kent.
127045

2. Shrek

Nummer twee op de lijst komt uit 2001 en gaat over een oger genaamd Shrek die in een rustig moeras woont, maar daar lijkt al snel verandering in te komen. Want op een dag verhuizen er allemaal sprookjesfiguren naar het moeras. Dit blijkt uit opdracht te zijn gebeurd van Heer Farquaad, omdat hij alle sprookjesfiguren heeft verbannen en het moeras heeft aangewezen als opvangkamp.
Shrek besluit om samen met Donkey (een ezel) Farquaad tot de orde te roepen. Eenmaal aangekomen bij zijn kasteel laat Heer Farquaad weten dat de sprookjesfiguren onder één voorwaarde worden verwijderd van het moeras. Zo zullen Shrek en zijn metgezellen de lieftallige prinses Fiona moeten redden. Shrek en Donkey sluiten de deal en gaan een avontuur aan vol met humor en onverwachte wendingen.
127046

1. WALL-E

De absolute nummer één is de Disney-Pixar klassieker uit 2008: WALL-E, die zich afspeelt in een verre maar niet zo onrealistische toekomst. De aarde is namelijk niet meer bevolkt door mensen, omdat onze planeet niet meer leefbaar is door het vele afval. WALL-E is de laatste robot op aarde en houdt zich elke dag bezig met het opruimen van afval.
In zijn zevenhonderd jarige bestaan heeft hij zijn eigen persoonlijkheid opgebouwd, alleen voelt hij zich daardoor erg eenzaam. Op een dag ontmoet hij EVE, een robot die is gestuurd om te onderzoeken of er nog leven gestart kan worden op aarde.
Gelukkig heeft WALL-E de gewoonte om interessante dingen te verzamelen. Zo ook een plantje, wat betekent dat er een mogelijkheid is om weer op aarde te leven. Samen met EVE gaat hij de reis aan om de mensheid te redden.