One Piece World Seeker Preview - 'Open wereld in zicht!'

  Sommige helden krijgen superkrachten door een spinnenbeet of labexperiment, anderen door het eten van verkeerd voedsel. Het laatste overkwam piraat Luffy toen hij van de Gum Gum vrucht proefde en zijn lichaam elastisch werd. Deze ‘superheld’ krijgt een nieuw avontuur, waarover deze One Piece World Seeker preview gaat.

  One Piece is geen onbekende franchise, want er zijn inmiddels al veel games, animeseries en mangastrips van verschenen. De Straw Hat Pirates mogen binnenkort opnieuw hun opwachting maken in World Seeker, waarin een compleet eiland aan hun voeten ligt. Als Monkey D. Luffy ga je erop uit met je vrienden om de geheimen van het eiland te ontrafelen.

  Er is namelijk van alles aan de hand en de bewoners kunnen jou en je bijzondere vaardigheden goed gebruiken. Voor het eerst in een One Piece game is er sprake van een open wereld waarin je naar hartenlust kunt kiezen welke richting je op loopt, klimt en vliegt. De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven in een interview dat het hele eiland praktisch vanaf het begin begaanbaar is.

  One Piece World Seeker preview

  Zo vrij als een vogel

  Die vrijheid is nieuw voor de serie. En dat geeft ontwikkelaar Ganbarion een uitdaging, want hoe maak je zoiets nou interessant en kloppend? Het team kijkt momenteel nog naar de begeleiding die de speler krijgt. Eén ding is zeker: je zult veel mensen tegenkomen die je subquests kunnen geven. Dus, stel je lekker sociaal op en praat met alles en iedereen die je in de game ontmoet!

  In World Seeker ligt de focus op Luffy en hoe hij alles ervaart. Geen andere personages om mee te spelen dus, maar je leert daardoor zijn vaardigheden, bewegingen en persoonlijkheid kennen. Wel keren namen als Zoro en Nami terug en je zult ook echt een band met hen kunnen opbouwen.

  In One Piece World Seeker is er veel te doen en het is daarom handig bekend te raken met wat Luffy kan. Op het oog niet-toegankelijke gebieden kunnen soms met een beetje creativiteit toch te betreden zijn. Rek je armen uit en katapulteer je via een boom de lucht in of blaas je op als een ballon en zweef over een afgrond naar de overkant.

  One Piece World Seeker preview

  Wereld moet vooral gedetailleerd zijn

  Veel over het verhaal kan Ganbarion niet vertellen, behalve dat het elementen bevat die fans leuk zullen vinden. Het gaat er dan ook niet om hoe groot de wereld is, maar hoeveel detail en diepte die bevat. Je zult op gebieden komen die erg van elkaar verschillen en waar ook veel te doen is. We hebben de game niet kunnen spelen, maar hebben de indruk dat er altijd wel iets te doen blijft.

  Zo kun je de natuur in om vissen te vangen en te jagen op vlinders en andere insecten. Of je gaat schatzoeken, want er zijn heel wat uithoekjes waar dingen verborgen zijn. In de steden kun je langs winkels, restaurants, herbergjes en apotheken voor items of quests. Gevuld lijkt de wereld zeker.

  Die wereld gaat er ook erg mooi uitzien, als we tijdens de getoonde trailer op onze ogen mogen afgaan. De stijl is kleurrijk en lijkt op die van bijvoorbeeld Burning Blood, maar dan een stuk mooier. De humor van Luffy’s krachten komt zo extra goed tot zijn recht. De krachten zullen bovendien verder te ontwikkelen zijn, wat er bijvoorbeeld op neer komt dat de afstand groter wordt.

  One Piece World Seeker preview

  One Piece World Seeker preview - Gaat ons vast verrassen

  Omdat er nog weinig beeldmateriaal van One Piece is, blijft het moeilijk om in te schatten wat het resultaat uiteindelijk zal worden. Toch lijkt het nieuwe avontuur met de Straw Hat Pirates eentje te zijn zoals die er nog niet eerder was. Luffy mag een complete open wereld verkennen en daarbij komen zijn talenten goed van pas. De kans is groot dat deze game ons volgend jaar flink weet te verrassen!

  One Piece: World Seeker

  Verkijgbaar vanaf 15 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.