New Super Lucky's Tale hands-on

  Nintendo en Microsoft verrasten iedereen tijdens E3 2019 met de aankondiging dat Super Lucky’s Tale naar Switch zou komen. Deze game was eerder Xbox exclusive. Tijdens onze New Super Luckys Tale hands-on kwamen wij te weten hoe de game loopt op Switch en wat de game te bieden heeft.

  Nintendo

  De game is ontwikkeld en uitgegeven door een bedrijf met de naam ‘Playful’. ‘Playful’, ‘speels’ dus, is misschien wel het perfecte woord om de game te beschrijven. In onze New Super Luckys Tale hands-on was er in ieder geval geen enkel moment waarop de game iets anders probeerde te zijn dan een schattige 3D-platformer.

  Dankzij de Xbox release weten we al dat je speelt als Lucky, die samen met zijn zus het 'Book of Ages' moet verdedigen tegen Jinx, die het wil stelen. Daarbij bezoek je vier werelden waarin je verschillende levels gaat vinden. Uiteraard ga je daarbij allerlei grappige personages tegenkomen, maar we zullen niet alles verklappen.

  Een uitdaging blijft uit

  Je doel is hetzelfde als in andere 3D-platformers: voorwerpen verzamelen. Wat je zoekt varieert van de letters LUCKY tot pagina’s uit het Book of Ages tot hoofden van behulpzame golems. Over het algemeen zijn ze nooit moeilijk te vinden en zul je geen moeite hebben met het uitspelen van de levels.

  We zouden zelfs durven zeggen dat de game iets te makkelijk is. In een uitdaging moesten we muntjes verzamelen die zouden verdwijnen als de timer afgelopen was. We misten er één en konden makkelijk terug om die alsnog te verzamelen. Een uitdaging was onze New Super Luckys Tale hands-on niet.

  Nintendo

  Intuïtieve besturing

  Een belangrijke onderdeel van wat de game zo schattig maakt is dat de basis totaal niet moeilijk is. Als je recent nog een platformer hebt gespeeld is de besturing zo intuïtief dat het bijna automatisme is. Aan het begin van onze demo waren er bordjes te zien met knopcombinaties, maar die waren zo vanzelfsprekend dat een halve blik op het bordje voor ons genoeg was.

  Er was geen enkel moment in de demo waarop de besturing van de game onnatuurlijk aanvoelde. Ook de volledig vrije camera werkte goed mee, wat nog wel eens mis gaat in 3D platformers. Een blik op de website van Nintendo geeft ons de indruk dat dit één van de features is waaraan we het ‘new’ in de titel te danken hebben.

  Ook hadden we geen moeite met inputs die slecht of vertraagd registreerden. Het lijkt er dan ook op dat deze versie game volledig geoptimaliseerd is voor Nintendo Switch. Je zult hier geen halfbakken port vinden.

  Nintendo

  Grafisch weinig ingeleverd

  Over dat port-aspect moeten we het ook even hebben. De game was oorspronkelijk een launch-titel voor de Xbox One X. Op dat platform was de game dan ook in 4K te spelen, iets dat geen mogelijkheid is op de Switch. Toch zagen wij weinig reden om teleurgesteld te zijn in de beeldkwaliteit. Over de resolutie en de framerate hadden wij niks te klagen.

  Mogelijk komt dat door de grafische stijl, die geen hoge resolutie nodig heeft om de speler aan te spreken. De Nintendo-medewerker bij de game vertelde ons dat de game er nog beter uit ziet in 2D-levels, maar deze waren niet aanwezig in de demo. Ook hebben we niet kunnen zien hoe de game loopt in handheld-modus.

  New Super Luckys Tale hands-on - Een prima port

  Onze New Super Lucky’s Tale hands-on heeft ons van twee dingen overtuigd. Ten eerste is de game een geslaagde port naar een zwakker platform dan dat van het origineel en ten tweede is het een vermakelijke game. Wie op zoek is naar een uitdaging hoeft die niet te zoeken in New Super Lucky’s Tale, maar als je een paar middagen in een leuke game wil steken is dit een prima keuze.

  New Super Lucky’s Tale komt in de herfst van 2019 naar Nintendo Switch.

  New Super Lucky's Tale

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.