Bee Simulator features - De bezige bij uithangen (gezien tijdens E3 2019)

  Het gaat niet zo goed met de bij. Het diertje mag wel wat extra aandacht hebben. Reden genoeg om een heuse bijensimulator uit te brengen dacht ontwikkelaar Varsav Game Studios. Wij zoemden tijdens E3 wat af om de Bee Simulator features op een rijtje te zetten.

  5. Een scala aan bijen

  In Bee Simulator kruip je uit een cocon om vervolgens als bij naar de bevelen van je koningin te luisteren. De korf waarin je geboren bent bevat veel van je soortgenoten in alle soorten en maten. Er zijn duizenden bijen te vinden in alle klassen. Zo zijn er werkbijen, darren en nog veel meer bijen die ieder een eigen functie hebben.

  Jij begint onder aan de ladder als werkbij en moet op pad om onder andere baby bijen te helpen. De korf is hierin je speelveld, maar al snel maak je promotie en mag je de wereld in als honingbij om plantjes te bestuiven en nectar te halen. Uiteindelijk zul jij uitgroeien tot één van de belangrijkste bijen in de korf en misschien wel de belangrijkste bij.

  4. Bijenvisie

  Een belangrijk onderdeel van het leven van bijen is het verzamelen van nectar. Al zoemend spreid je je vleugels en ga je op pad om het zoete goedje uit zoveel mogelijk planten te halen. De ene bloem is de andere niet en dus is het nectar uit de ene bloem exclusiever dan de andere.

  Om dat onderscheid te maken heb je in Bee Simulator de beschikking over Bee Vision. Als je dit aanzet verandert je blik op de wereld in dat van een soort Predator en zie je ineens alle nectar en andere interessante dingen oplichten. Waar je normaal gesproken met de camera achter de bij aan vliegt, is tijdens Bee Vision ineens alles in een eerste persoons-perspectief zodat je intenser meemaakt wat de bij ziet. Het zorgt ervoor dat de ervaring in Bee Simulator echter overkomt, maar anderzijds wel dat je je constant moet aanpassen aan een andere manier van kijken.

  3. Niet per se realistisch

  Tijdens ons gesprek met de ontwikkelaar vertelde deze ons dat Bee Simulator niet per se een realistische ervaring is. De game is gebouwd om je als speler wat meer in te laten leven in de wereld van bijen, maar combineert daarbij een paar verschillende stijlen. De bijen in de wereld zijn namelijk realistisch weergegeven. Zij zijn tenslotte de zoemende sterren van de show. De rest van de wereld, zoals de korf en de buitenwereld, heeft een andere grafische stijl gekregen die minder realistisch is al ziet alles er nog steeds geweldig uit. Tot slot is er een schilderachtig laagje over de game heen gegoten, waardoor alles er net even wat artistieker uit ziet.

  Daarnaast is de communicatie die de koningin met haar korf onderhoudt voorzien van een fysieke weergave. De koningin praat namelijk door middel van feromonen die niet zichtbaar zijn. Door dit in een soort Spider-sense-achtige stijl te gieten is het in Bee Simulator toch mogelijk om je onderweg op de hoogte te houden van missies en zijmissies en je succesvol de weg te wijzen.

  2. Een kleine spelwereld groot gemaakt

  Het gebied dat Bee Simulator je voorschotelt om te ontdekken is een redelijk klein gebied. Tenminste, als je dat op mensenschaal gaat meten. Buiten de korf kom je in een park terecht wat je gehele spelwereld omvat. Als mens kun je dit park misschien in tien minuten doorkruisen, maar als bij is deze wereld enorm.

  In het park is van alles te doen en te vinden. Zo kun je missies en zijmissies volgen en kun je zelfs tegen andere bijen racen. Daarbij is er het nodige aan natuurlijke vijanden te vinden in het park. Onder die vijanden zijn wespen en sprinkhanen te vinden die verslagen moeten worden, maar mensen horen hier niet bij. Even snel een picknicken kind steken is er dan ook niet bij. Bijen sterven tenslotte als ze gestoken hebben en dat is niet de bedoeling in Bee Simulator.

  1. Het redden van je korf

  Uiteindelijk zal je als bij een heldendaad moeten verrichten. Je korf komt namelijk meerdere malen onder dreiging te liggen en daar moet iets aan gedaan worden. De holle boom die jouw korf, je vrienden en je koningin een thuis geeft wordt op een gegeven moment bijvoorbeeld misschien gekapt.

  Jij bent de zoemende held die dat moet gaan voorkomen. Hoe je dat voor elkaar gaat boksen, is nog onbekend. Het belooft in ieder geval een avontuur van jewelste te worden vanaf het moment dat je uitvliegt.

  Bee Simulator features - belooft interessant te worden

  Bee Simulator klinkt wellicht niet zo spannend, maar de game belooft zeker tof te worden. Nu is onze afspraak tijdens E3 helaas niet lang genoeg geweest om een goed beeld van de game te vormen. Of het leven van de bij zo interessant wordt als titels zoals bijvoorbeeld The Sims of andere simulatoren, is daarom nog even de graag. Bee Simulator komt rond het einde van dit jaar naar PlayStation 4,pc en Xbox One.

  Bee Simulator

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.