Mighty No. 9 Preview - Succes in aantocht?

  Wie is niet opgegroeid met Mega Man? Heel wat mensen en elke gamer kent wel iemand die zwaar Mega Man fan is of was. De schreeuw om een nieuwe Mega Man mag nog niet helpen, al vindt iedereen straks troost in Mighty No. 9.

  Mighty No. 9 wordt min of meer beschouwd als de spirituele opvolger van Mega Man, omdat het het kindje is van Keiji Ianfune. Drie maal raden wie een vinger in de pap had bij Mega Man. Juist, hij dus. En nu dus aan het roer van Mighty No. 9 , een Kickstarter project. Hoe cool is dat?

  Ontmoet robot Beck

  In Mighty No. 9 kruip je in de robotschoenen van Beck. Een wezentje dat zich manoeuvreert in 2D levels. Zijn taak klinkt als Mega Man: andere soortgelijke robots zijn gek geworden en moeten geëlimineerd worden. Voor het zover is, is het eerst levels doorlopen en flink dashen.

  Oh ja en ook schieten. Al meteen toen de game in de vingers hadden waren er vijanden die we van wat lood konden voorzien. Even schieten en dan nog een genadeklap met een dash. En dan is het een kwestie van absorberen maar! Door de energie van tegenstanders tot je te nemen word je of sneller of sterker.

  Mighty No. 9

  Like it or not

  De vraag is natuurlijk hoe dit speelt. Goed. De eerste indruk van Mighty No. 9 is prima, meer dan prima zelfs. De game speelt soepel en is stukken minder moeilijk dan Mega Man. Je moet alleen wel van het stijltje houden, want dat is erg robotachtig overgoten met sciencefiction elementen.

  Daarbij blijft de vraag na een speelsessie onbeantwoord hoe gevarieerd de game wordt en dus aantrekkelijk is op de lange termijn. Want enkel een beetje heen en weer lopen en wat schieten en dashen is niet voldoende. Maar een speelsessie is te kort om daarover te oordelen.

  Dashen maar

  Wat in ieder geval verslavend werkt is het ritme van de game. Want achter elkaar vijanden dashen voelt lekker. Ze enkel neerknallen en wachten tot ze exploreren is ook een optie, maar lekker dashen voelt dus beter.

  Daarbij heb je deels nostalgische gevoelens als iemand roept ‘good’ of ‘great’. Het is oud, maar geplaatst in een moderne tijd. En dat geldt voor de gehele game. Duidelijk zichtbaar zijn invloeden van Mega Man waardoor die fans echt op hun wenken bediend worden in Mighty No. 9. Maar gelijktijdig is het geen Mega Man en zeker wel een game uit het hier en nu.

  Mighty No. 9

  Succes op komst?

  Het is goed om te zien hoe Kickstartprojecten steeds vaker goed van de grond komen. Neem alleen al Shenmue 3 laatst op E3. En project CARS was eerder dit jaar natuurlijk ook een daverend succes. Het zou heel goed kunnen dat Mighty No. 9 diezelfde kant opgaat. Iedereen die van Mega Man houdt moet deze robotgame in de gaten houden. Wie weet wat het spel allemaal in petto heeft.

  Check ook eens onze toffe special waarin Theo Mega Man vergelijkt met Mighty No. 9

  Mighty No. 9

  Verkijgbaar vanaf 24 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.