Mario Tennis Ultra Smash Preview - Toegankelijk én diepgaand

  Wimbledon is in volle gang, maar wij waren deze week bij een ander tennistoernooi. Een toernooi met Mario en zijn vrienden, om precies te zijn. Lees alles over Nintendo’s nieuwste tennisgame in deze Mario Tennis Ultra Smash preview!

  Mario is niet alleen de meest heldhaftige loodgieter ter wereld, hij is ook een van de meest veelzijdige sporters die je je kunt voorstellen. In diverse games heeft hij al laten zien dat hij goed is in karten, golfen en tennissen.

  De tennistalenten van Mario waren afgelopen week duidelijk te zien, toen we bij Nintendo het nieuwste deel in de Mario Tennis-serie konden spelen. In onze Mario Tennis Ultra Smash preview vertellen we wat je van de game kunt verwachten.

  Mario Tennis Ultra Smash preview

  Redelijk realistisch

  Eén ding dat veel Mario-sportgames met elkaar gemeen hebben, is dat ze het niet zo nauw nemen met de echte sportregels. Tegenstanders in Mario Strikers Charged Football kon je bijvoorbeeld ongestraft tegen de grond werken.

  In dat opzicht is deze game een stuk realistischer. Mario Tennis Ultra Smash houdt zich nauwkeurig aan de echte tennisregels, zoals de puntentelling en de plaatsen waar je een bal naartoe kunt slaan. Ook de klassieke tennistermen worden gebruikt.

  Daarnaast kun je gebruikmaken van diverse slagtechnieken, zoals het lobje, de drop shot en natuurlijk de smash. Met een paar eenvoudige knoppencombinaties kun je complexe slagen uitvoeren, waarmee je je tegenstander kunt verrassen.

  Mario Tennis Ultra Smash preview

  Reuzen op de baan

  Maar Ultra Smash zou natuurlijk geen Mario Tennis-game zijn zonder de oplaadbare slagen, waarmee je bijvoorbeeld vlammende tennisballen naar je tegenstander kunt slaan. Verder voegt Ultra Smash een extra element toe, in de vorm van nieuwe power-ups.

  Op vaste momenten gooien Toads vanaf de zijkant deze power-ups op de baan. Tijdens onze speelsessie waren dit altijd Mega Mushrooms, die spelers konden oppakken om tot reusachtige proporties uit te groeien.

  Als reus op de tennisbaan heb je meer slagkracht en een groter bereik, maar dat betekent niet dat je de match opeens makkelijker wint. Timing is namelijk alles: de juiste slag op het juiste moment kan iedere tegenstander passeren.

  Mario Tennis Ultra Smash preview

  Tempo

  De power-ups lijken af en toe wel het tempo van een match naar beneden te halen. Toen we bijvoorbeeld een Mega Mushroom oppakten, kregen we een korte animatie te zien die de match tijdelijk onderbrak.

  Heel lang duurt die animatie gelukkig niet, maar het kan best frustrerend zijn als je daardoor de bal uit het oog verliest en je tegenstander op die manier een punt pakt. Het maakt het spel trager, terwijl tennis toch een heel snelle sport kan zijn.

  Verder werden er tijdens onze speelsessie geen andere power-ups getoond. We betwijfelen of de Mega Mushrooms de enige power-ups in de game zijn, maar we weten nog niets over wat andere voorwerpen kunnen toevoegen aan een match.

  Mario Tennis Ultra Smash preview

  Lastig om in uit te blinken

  Als je echt goed in Mario Tennis Ultra Smash wilt worden, is het slim om de verschillende slagen en knoppencombinaties te leren. Daarnaast is het ook belangrijk om op de juiste plaats te staan wanneer de bal naar je toe wordt geslagen.

  Om je daarbij een handje te helpen, verschijnen er cirkels op de baan die aangeven waar de bal zal landen. Vanaf die plek kun je vaak het beste een tegenaanval opzetten, maar je kunt de bal ook vanuit andere posities terugslaan.

  Hoewel de besturing dus vrij eenvoudig is, heeft het spel veel diepgang. Dat maakt Ultra Smash tot een typische easy to learn, hard to master-game: de gameplay is makkelijk op te pikken, maar lastig om in uit te blinken.

  Mario Tennis Ultra Smash preview

  Mario Tennis Ultra Smash preview: meer dan meppen

  Ondanks het feit dat er nog weining duidelijk is over de power-ups in de game en de korte onderbrekingen die ze veroorzaken, lijkt Mario Tennis Ultra Smash een sterke toevoeging aan de Mario Tennis-serie te worden. De game is toegankelijk zonder daarvoor diepgang op te offeren.

  Het spel heeft daardoor een prettige leercurve. Ook staat de klassieke Mario Tennis-gameplay wederom als een huis en biedt het spel de bekende, kleurrijke Mario-presentatie.

  Mario Tennis Ultra Smash is daarmee meer dan een tennisgame waarin je tegen een paar ballen mept. We voorspellen dan ook dat, wanneer de game eind dit jaar uitkomt, zowel tennis- als Mario-fanaten hier erg van zullen genieten!

  Mario Tennis: Ultra Smash

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.