Mario Kart 8 Deluxe Preview - Meer Mario Kart

  Mario Kart 8 kennen we natuurlijk al een tijdje. Maar speciaal voor de nieuwe console van Nintendo is er een Deluxe uitvoering gekomen met verbeterde graphics, nieuwe maps en nieuwe personages. Hoe de game speelt, lees je in de Mario Kart 8 Deluxe preview!

  Mario Kart 8 voor de Nintendo Wii U is nog steeds een van de betere uitvoeringen van de toffe kartgame met Nintendo’s personages. Maar nu heeft de game heeft een grafische upgrade gekregen voor de Nintendo Switch en dat is te zien! Wanneer je met de loodgieter, zijn vrienden en zijn vijanden aan het racen bent, dan kun je je vergapen aan de tracks die er beter uitzien dan ooit tevoren.

  Grafisch nog mooier

  Zo speelden we tijdens het Nintendo Switch preview event een rondje Hyrule Castle en deze map heeft er nog nooit zo mooi uitgezien. Op regenachtige stukken kun je daadwerkelijk zien dat de weg nat is en dat draagt natuurlijk voor een groot deel bij aan de immersie wanneer je aan het racen bent. Daarnaast zien de verschillende karts waar je uit kunt kiezen er ook prachtig uit.

  Die karts kun je over elk denkbaar parcours laten razen. Want bij de Mario Kart 8 deluxe versie voor de Nintendo Switch is alle DLC die je op de Wii U hebt moeten aanschaffen al toegevoegd aan de game. Niks vrijspelen, niks aanschaffen, gewoon je favoriete personage en parcours uitkiezen en gaan!

  Mario Kart 8 Deluxe Preview

  Kwaliteit op zak

  Dat 'gaan' kun je met de Nintendo Switch ook letterlijk doen. Je kunt eenvoudigweg de tablet opgeladen en wel in je tas stoppen, om zo onderweg nog een paar potjes Mario Kart 8 te spelen. Dit is natuurlijk niet uniek, want Mario Kart 7 was ook op de 3DS speelbaar en dus mee te nemen. Maar voor een handheld console heeft het karten met de Nintendo personages er nog nooit zo goed uitgezien.

  Hoewel de tablet grafisch een iets mindere resolutie heeft, zal je hier op het kleinere beeldscherm van de tablet vrij weinig van merken. De game ziet er op de televisie natuurlijk het beste uit, maar zult jezelf dankzij de grote grafische rekenkracht van de console ook op reis toch behoorlijk vermaken met de verbeterde uitvoering van Mario Kart 8. Laten we wel even eerlijk zijn: onderweg een uitvoering van Mario Kart 8 spelen, die niet onder doet voor de Wii U uitvoering klinkt elke Nintendo-fan toch goed in de oren?

  Mario Kart 8 Deluxe Preview

  Nieuwe toevoegingen

  Naast de extra maps die je door de vooraf toegevoegde DLC zult krijgen, krijg je ook nog eens nieuwe personages waarmee je de tegenstanders in een kart achterna kunt jagen. King Boo, Bowser Jr., Inkling Girl en Inkling Boy uit Splatoon en Dry Bones worden toegevoegd aan de toch al uitgebreide lijst van personages. Verder kun je ook aan de slag met drie nieuwe karts, waarvan er twee zijn geïnspireerd door Splatoon.

  Tijdens het spelen van een race op het Nintendo Switch preview event voelde het wel alsof we aan het handje over de baan werden meegenomen. Dit bleek achteraf ook het geval, want speciaal voor mensen die minder goed zijn in het racen met de karts is er een speciale modus bedacht. Met deze modus kun je volgens Nintendo ook meekomen wanneer je op de moeilijkste stand, namelijk 200CC speelt. Dit is natuurlijk fijn voor de minder ervaren spelers en voor de allerkleinsten onder ons, maar voor de meer doorgewinterde Mario Karter zal deze modus niet veel toevoegen.

  Wanneer je met je vrienden een potje Mario Kart wilt spelen is het geen probleem als je groep uit veel vrienden bestaat. Je kunt namelijk met acht mensen tegelijk lokale multiplayer spelen. Als je televisie te klein is en iedereen zijn eigen Switch bij zich heeft, kan iedereen ook met zijn eigen tablet spelen zodat iedereen een eigen scherm heeft om op te kijken. Dit laatste is ook handig om de spelers tegen te gaan die vaak op andere schermen kijken, om bijvoorbeeld te zien wat voor items er worden opgepakt.

  Mario Kart 8 Deluxe Preview

  Mario Kart 8 Deluxe Preview - Uitgebreide en mooiere Mario Kart

  Al met al blijkt deze nieuwe uitvoering van Mario Kart 8 voor de Nintendo Switch niet slechts meer van hetzelfde te bieden, maar simpelweg meer Mario Kart 8. Doordat je in totaal 48 verschillende tracks krijgt inclusief de DLC tracks, zit er altijd wel een baan bij die iedereens goedkeuring kan ontvangen. Het feit dat je met zijn achten tegelijk lokale multiplayer kunt spelen, gaat waarschijnlijk ook voor een aantal intense avondjes zorgen in de huiskamers.

  De game ziet er beter uit dan op de Wii U en dat zegt eigenlijk behoorlijk wat. In 1080P op de televisie is het heerlijk om te zien hoe de verschillende personages op de baan racen en kun je jezelf vergapen aan hoe mooi de banen er uitzien. Maar ook op de tablet is het prima vertoeven, want in 720P op het kleinere beeldscherm ziet alles er nog steeds prima uit. De game laat nog wel even op zich wachten, want deze komt op 28 april uit, ruim een maand later dan de nieuwe console van Nintendo zelf.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Verkijgbaar vanaf 28 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.