E3 2017 Xbox persconferentie verwachtingen - Microsoft gaat uitpakken

Article
zondag, 11 juni 2017 om 14:57
xgn google image
Net als voorgaande jaren houdt Microsoft weer een presentatie op het grootste gamingevenement van het jaar. Ieder jaar onthullen de grootste uitgevers op de E3 hun troeven die ze nog achter de hand hebben. In deze special lees je onze E3 2017 Xbox persconferentie verwachtingen.
Volg hier live vanaf 23:00 uur de Xbox E3 persconferentie.
Nog een paar weken voordat de E3 weer losbarst. De geruchten komen op gang en de verwachtingen worden hoger. De persconferentie van Microsoft vindt plaats op zondag 11 juni om 23:00! Omcirkel deze datum dus alvast maar in je agenda.
Vorig jaar kwam Microsoft in haar persconferentie met enkele verrassingen. Zo werd de Xbox One S aangekondigd en Xbox Play Anywhere onthuld. Zou Microsoft dit kunnen overtreffen dit jaar? Dat lees je in onze E3 2017 Xbox persconferentie verwachtingen!

E3 2017 Xbox persconferentie

5. Microsoft Mixer

Vorige week werd bekend dat de streamingdienst van Microsoft een naamswijziging kreeg. Verder werden er enkele nieuwe features van de dienst onthuld. Microsoft gaf echter aan dat Mixer nog verder wilde groeien. Om dit te bereiken zullen nog enkele andere aanpassingen aan de dienst moeten worden gemaakt.
De E3 is een perfecte mogelijkheid om de toekomstplannen voor Microsoft Mixer te tonen. We verwachten daarom dat dit zeker op de agenda gaat staan tijdens de persconferentie van Microsoft.
111879

4. Nieuwe exclusives voor de Xbox One/Scorpio

Tot nu toe zijn er nog niet veel exclusives voor Xbox uitgekomen. Er komt nog wel een aantal exclusives dit jaar aan, maar verder is nog weinig bekend. De verwachting is dan ook dat Microsoft met een aantal exclusives komt.
Directe concurrent Sony heeft met exclusives als God of War, Uncharted The Lost Legacy en Gran Turismo Sport nog een aantal exclusives in de pijplijn zitten. Microsoft moet daarom wel een paar games aankondigen om zijn directe concurrent bij te blijven. Dat kan dit jaar op de E3 al wel eens gebeuren. Zeker met de aankomende release van de Scorpio zou Microsoft wel een system seller kunnen gebruiken.
111881

3. Halo aankondiging

Community manager Brian Jarrard maakte eerder al bekend dat er geen Halo 6 onthulling tijdens de E3 komt. Dit stopt fans niet om alsnog op een korte reveal te hopen. Halo 5 werd bijvoorbeeld ook met een korter teaser op de E3 onthuld.
Wat komt er dan wel van Halo naar de E3? Volgens Jarrard is er namelijk wel iets van Halo op de E3 te zien. Dit kan te maken hebben met de meest recente Halo, namelijk Halo Wars 2, maar ook met een nieuwe update van Halo 5. Deze game wordt namelijk tot op de dag van vandaag voorzien van nieuwe content.
Halo 3 Anniversary lijkt ook niet te worden aangekondigd en hetzelfde geldt voor een PC versie van het populaire spel. Beide geruchten werden namelijk ook door Jarrard ontkracht. Stiekem hopen we dat Microsoft alsnog gaat knallen met een Halo 6 teaser en dat de opmerking van Jarrard bedoeld was als rookscherm. Wat een verrassing zou dat dan zijn!
111882

2. Forza Motorsport 7

Dit lijkt bijna een open deur te zijn. Forza Motorsport 7 werd namelijk al een tijdje geleden onofficieel aangekondigd door een racestuurfabrikant. Turn 10 Studios houdt zijn lippen vooralsnog stijf op elkaar, maar dat hoeft niet lang meer te duren.
Vorig jaar werd tijdens de E3 Forza Horizon 3 aangekondigd. Deze game kwam ook later dat jaar uit. Het is dus bijna met zekerheid te zeggen dat Turn 10 deze lijn voortzet en Forza Motorsport 7 tijdens de E3 aankondigt. We verwachten dat de game ook nog eens later dit jaar uitkomt.
111883

1. Xbox Scorpio

Natuurlijk staat het grootste mysterie van Microsoft op 1, het project Scorpio. Phil Spencer maakte eerder al bekend dat er meer over de Scorpio bekend wordt gemaakt tijdens de E3. Eerder werden al enkele details over de nieuwe console onthuld, maar Microsoft houdt nog van alles achter de hand.
Zo is er nog steeds geen officiële release voor de Scorpio. De console zou volgens eerdere berichten ergens eind dit jaar uitkomen. Tijdens de E3 wordt waarschijnlijk meer over de datum van release bekend. Ook over de specifieke prijs van de console krijgen we waarschijnlijk meer te horen.
Volgens Microsoft wordt de Scorpio de krachtigste console ooit. Het is nog niet bekend of er ook daadwerkelijk games speciaal voor de Scorpio uitkomen. Eerder ontkrachtte Microsoft dit, maar tijdens de E3 wordt hier meer over bekend.
Dit waren onze E3 2017 Xbox persconferentie verwachtingen. Wat verwachten jullie van Microsoft? Laat het ons weten in de reacties!