Luigi's Mansion 3 hands-on op gamescom

  Op spoken jagen kan best spannend zijn. Luigi weet dat als geen ander. Na twee succesvolle delen is het eind oktober tijd voor Luigi’s Mansion 3. Tijdens gamescom gingen we aan de slag met de bibberende man en groene pet.

  Allereerst: WAUW. Wat ziet Luigi’s Mansion 3 er op de Switch geniaal uit. Prachtig! Als je bent opgegroeid met de SNES en dergelijke mag je jezelf af en toe wel eens in de vingers knijpen wat voor mooie graphics we tegenwoordig hebben. Luigi’s Mansion 3 is om door een ringetje te halen en misschien wel dé reden om straks eens niet onderweg te gaan spelen, maar lekker vertrouwd in de woon- of slaapkamer. Dan hoef je ook niet continu weg te duiken voor alle spoken.

  Op jacht

  Ok, dat laatste is natuurlijk onzin. Luigi’s Mansion heeft een leeftijdslabel van 7+ en daarmee is het een uiterst kindvriendelijke game. Spookjes staan centraal, maar niemand hoeft bang te zijn horror-elementen voorgeschoteld te krijgen. Het enige wat we zien is een bibberende Luigi, maar zodra hij zijn stofzuiger tevoorschijn haalt, transformeert hij zowaar in een Ghostbuster en kan hij rustig met spokengeweld aan de slag.

  De besturing van het spel op de Switch werkt heerlijk. Zodra je een spookje ziet, laat je hem eerst schrikken, waarna je knop drukt om te gaan stofzuigen en dan mik je de andere kant op. Als je op een gegeven moment ‘A’ in beeld krijgt, kun je het spookje diverse kanten op meppen en gaat het proces een stuk sneller. Een kind kan de was doen. Want al snel zul je alle trucjes van de stofzuiger in de vingers hebben.

  Luigi's Mansion 3

  Puzzels oplossen

  Naast het opzuigen van spookjes moesten wij tijdens onze gamescom sessie al snel wat puzzels oplossen door gebruik te maken van een tweede Luigi. Je tweelingbroer die je met een druk op de knop activeert, is een soort groene slijmerige versie van jezelf. Hij is ook wel bekend als Gooigi. Zo zijn er stukjes waarbij jij zelf niet over spijkers kunt lopen, terwijl je daar wel langs moet. De kunst is dit met je dubbelganger te doen. Hetzelfde kan gezegd worden van andere puzzelstukjes waarbij je een lift moet activeren. Wat je ook doet, wat opvalt is dat alles ontzettend smooth verloopt.

  Verderop kwamen we weer een andere puzzel tegen waarbij een sleutel gevonden moest worden. Deze zat verstopt in een vat, waarop Luigi kon schieten. Niet met een pistool uiteraard, want dat zou te gewelddadig zijn voor kids. De eerste indruk is dat Luigi’s Mansion 3 straks een hele fijne variatie gaat bieden van spookjes vangen en lekker omgevingen verkennen en puzzelen.

  Samen op avontuur

  Het mooie is bovendien dat je dit tijdens de release helemaal in co-op kunt doen, wat een van de grote pluspunten van de game is. Dit is geen vereiste. Als jij de game in je eentje wilt doorlopen, kan dat uiteraard ook. Verder is nog een multiplayer optie: Thrill Tower. Hierover heeft Luuc eerder meer geschreven in zijn E3 artikel.

  Is er dan niets negatiefs te melden? Op dit moment niet. Wel moet in het achterhoofd gehouden worden dat zo’n gamescom sessie kort is. Je speelt misschien maar 15 minuten. In ieder geval zijn in dat kwartiertje nog geen rare dingen opgevallen. Vooralsnog lijkt Luigi’s Mansion 3 een aangename titel te worden.

  Luigi's Mansion 3

  Zet eind oktober maar in je agenda!

  Nintendo heeft de boel goed op orde in het najaar. De ene na de andere klapper komt uit. En misschien deelt Nintendo daarmee straks wel klappen uit aan Microsoft en Sony. Het zou zomaar kunnen. Houd je van Luigi? Dan is Luigi’s Mansion zonder twijfel een titel om in de gaten te houden. Het belooft een tof avontuur te worden!

  Luigi's Mansion 3

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.