LEGO The Incredibles gameplay Preview - Voel je Incredible!

  Laat je superhelden-hart maar kloppen. Marvel mag even vergeten worden, want het is tijd voor LEGO The Incredibles gameplay. Alhoewel de jongste speler nog net iets te veel luiers draagt om misdaad te kunnen bestrijden, maakt de rest van de gamers zich klaar om binnenkort in de huid te kruipen van superhelden van Pixar. Want over niet al te lange tijd komt LEGO The Incredibles eraan.

  LEGO The Incredibles is naar de gelijknamige films waarvan de tweede film gelijktijdig met de game op de markt verschijnt. Net als alle andere LEGO-spellen doorloop je met je stukken plastic verschillende levels waarin de realiteit en LEGO met elkaar wordt vermengd. Terwijl je alles kapot mept wat ook maar met LEGO te maken heeft doorloop je vele levels.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Puzzelen geslagen

  Net als in de andere games speel je met verschillende LEGO-poppetjes die allemaal iets anders kunnen. Hun eigenschappen heb je nodig om verschillende puzzels op te lossen. Het is interessant dat je deze keer de eigenschappen van The Incredibles kunt gebruiken, een superheldengezin met erg sterke krachten. Nick Ricks, uitvoerend producent bij TT games, laat in een exclusief interview met ons weten blij te zijn nu een game over deze Pixar-helden te mogen maken.

  ¨We richten ons voornamelijk op de familieband en wat de personages binnen deze familie zo uniek maken. Neem bijvoorbeeld Violet, een erg onzeker meisje dat moeite heeft om haar weg binnen de familie te vinden. Daartegenover één hoop lompe kracht: Mr. Incredible die alle fouten op zichzelf betrekt.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Mr. en Ms. Incredible

  Zoals elk klassiek gezin heb je in dit superheldengezin een vader en een moeder.

  Om te beginnen heb je Mr. Incredible, de vader van dit malle gezin. Mr. Incredible doet nog het meest denken aan Hulk van het Marvel Universum: één enorme massa domme kracht die je kunt inzetten om zware lasten aan te pakken. Zo kan hij muurtjes intikken, zware voorwerpen uit elkaar trekken en ook zware platforms optillen zodat andere personages er onderdoor kunnen lopen.

  Daartegenover staat Ms. Incredible, de moeder van dit zooitje ongeregeld. Ze is bijzonder lenig, want ze kan zichzelf meters uitrekken en op die manier fungeren als brug, ladder, opblaasboot en zelfs als zeil voor een luchtballon. Met enige regelmaat zul je haar elastische lichaam als ladder gebruiken om vervolgens te horen dat Ms. Incredible al dat geklim wat vindt jeuken. Zij is duidelijk geinspireert op Mr. Fantastic uit The Fantastic Four.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Dash en Violet (en de baby)

  Naast vader en moeder heb je nog de baby Jack-Jack (welke wij niet onder de vingers hebben gehad, maar mogelijk wel speelbaar wordt in het spel) en de kinderen Dash en Violet.

  Wel hebben we mogen spelen met het eerste kind Dash, een supersnelle jongen die nog wel het meest doet denken aan Flash uit het DC Universum. Doordat hij sneller kan rennen dan andere LEGO personages, is hij in staat om over het water te rennen en zo ook plekken te bereiken die voor anderen onbereikbaar zijn. Het wordt voornamelijk interessant wanneer je de supersnelle krachten van Dash combineert met de bootvorm van Ms. Incredible, omdat Dash dan kan dienen als een motor om de boot op ultra snelheid vooruit te laten varen.

  Het andere speelbare kind is Violet, een verlegen meisje waarvan haar krachten doen denken aan Fantastic Four-superheld Invisible Woman. Ze kan onzichtbaar worden en zodoende langs anderen sluipen, ook kan ze een krachtveld opzetten wat haar in staat stelt om onderwater de LEGO wereld te verkennen en om immuun te worden voor schade. Ook houdt haar krachtveld lasers tegen, zodat ze een weg kan vrijmaken voor andere spelers.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Combat vormt LEGO The Incredibles gameplay

  Tijdens onze speelsessie in Parijs konden we een sectie van twee verschillende levels spelen. Binnen die levels hebben we tegen diverse vijanden mogen vechten en daarbij komen nieuwe combat-eigenschappen van al de personages goed van pas. Zo werden flink de LEGO-knokkels in andere stukken plastic gezet tijdens een special voor dit spel ontworpen proloog. Al voelt het in het proloog wel alsof je tegen LEGO Batman The Joker-handlanger vecht.

  In ieder geval wordt het je makkelijk gemaakt doordat als je op een knop blijft bashen (op PlayStation is dit het vierkantje), je soms een speciale aanval kunt uitvoeren. Alle personages hebben een eigen aanval. Waar Mr. Incredible een verpulverende sprong op de grond maakt, maakt Violet een krachtveld aan en breekt ze alle LEGO-poppetjes af die ook maar in haar buurt durven te komen. Dash zal op zijn beurt iedereen omleggen voordat ze ook maar met hun ogen hebben geknipperd en Ms. Incredible schiet met haar elastische lichaam alle kanten op om LEGO-vijanden knock out te meppen.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Bouwen

  Naast de combat, kun je ook weer ouderwets LEGO-blokjes aan elkaar klikken. In-game is dat toch een stuk leuker dan in real life. Nu loop je tenminste niet het gevaar dat je per ongeluk met je voeten op een paar puntige plastic blokjes stapt.

  Je zult tijdens het spel ook weer een bijzondere hoeveelheid LEGO-steentjes combineren om zo mooie bouwwerken te maken. Opvallend hierbij is dat de Multi Build terugkeert. Dit houdt in dat je met dezelfde LEGO steentjes de mogelijkheid hebt om verschillende bouwwerken in elkaar te zetten en telkens je bouwwerk afbreekt om vervolgens aan één van de anderen te beginnen. Zodoende bouw je eerst een loopband die Flash Dash kan gebruiken om supersnel overheen te rennen en gebruik je daarna de stenen weer ergens anders voor.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Te klein universum?

  Het wordt interessant wat de rest verder aan personages geeft om mee te kunnen bouwen. Alhoewel nog onbekend is hoeveel personages de tweede film zal introduceren, kan wel worden gezegd dat de eerste film niet bijzonder veel personages kende. De personages die bijna alles van het verhaal dragen zijn op één hand: papa, mama, zoontje, dochter en een baby. Dit voelt heel anders dan de 300+ personages uit eerdere LEGO-superhelden games.

  De toekomst zal het leren, maar vooralsnog belooft Nicks dat het goed komt:

  "Dat het universum zo klein is zal in ieder geval niet onderdoen aan de tijd die je in het spel zult steken. Het zal zo'n 40 a 50 uur kosten om alles in het spel volledig uit te spelen. We nemen echt de tijd om ons volledig op de karakters te kunnen focussen en stil te staan bij vrijwel alle hoogtepunten uit de films. Daarnaast voegen we ook nieuwe karakters en scenes aan het verhaal toe.¨

  Kanttekening van ons: elke LEGO-speler weet als je niet alle trophy's of achievements wilt halen, je lang niet zoveel uren in een LEGO game stopt. Maar het enthousiasme van Nicks is voelbaar. Hij vindt het niet echt een probleem dat er maar twee films zijn ter inspiratie voor personages, omdat LEGO Start Wars The Force Awakens ook maar gebaseerd was op één film. Toch blijft het een risico, want Star Wars kan bekende personages uit andere films lenen en The Incredibles heeft te weinig geschiedenis om op terug te kunnen vallen.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Humor

  In ieder geval is er vertrouwen dat het een leuk spel wordt, zoals we ook het verleden al hebben gezien. Ook LEGO The Incredibles bewijst tijdens preview een goede dosis humor in huis te hebben. Verwacht wederom flauwe grappen met wortels, mogelijk disco parties en sowieso varkens. Er is al een grap met een varken gespot!

  Andere dingen beloven ook weer een humoristische game. Zo mag je met Mr. Incredible door een krappe waterglijbaan roetsjen om zo een minikit te bemachtigen en zijn er voor alle personages houdingen bedacht voor als je ze te lang stil op hun plek laat staan. Mr. Incredible laat bijvoorbeeld zijn mooie biceps zien om ons in de waan te brengen sterker te zijn dan Hulk, en Ms. Incredible gebruikt haar armen om touwtje te kunnen springen.

  In ieder geval is het humor hoe Ms. Incredible de meest bizarre vormen aan kan nemen. Wie bedenkt het om een boot te worden met de supersnelheid van haar zoon als motor?

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Samenwerking met Pixar

  Er is ook vertrouwen in het project, omdat er duidelijk trouw wordt gebleven aan wat Pixar ooit van The Incredibles heeft gemaakt. Voor de LEGO The Incredible gameplay is er een duidelijke samenwerking geweest met Pixar. Zo zijn er gameplay-elementen die zijn gebaseerd op basis van gebeurtenissen uit de film. Al die dingen zijn ontstaan door goed met Pixar te overleggen en de juiste dingen eruit te pakken voor een The Incredibles-ervaring.

  "Een samenwerking is het perfecte woord. Naast het kiezen van iconische scenes, hebben we in overleg ook veel momenten uit de film in gameplay verwerkt: Dash kan in de film al over het water rennen en Violet kan iemand mee laten liften in haar krachtveld, zoals dit ook in de film naar voren kwam." aldus Ricks.

  In samenwerking met Pixar zijn uiteindelijk ook de cut scenes gemaakt die het bekende Incredibles-verhaal met een LEGO-sausje opnieuw zouden moeten vertellen. Veel van de animaties zijn in samenwerking met Pixar gemaakt en er wordt gebruik gemaakt van de originele stemmen uit de films om zo het verhaal te vertellen.

  LEGO The Incredibles gameplay preview

  Voorlopige conclusie LEGO The Incredibles gameplay tof of flop?

  Het wordt nog spannend of de personages een beetje aanslaan bij mensen die met deze game en de tweede film pas kennis zullen maken met de personages. Aan humor zal in ieder geval niet onvoldoende zijn, aan alle kanten is duidelijk dat The Incredibles een parodie vormen op bestaande superhelden. De gameplay zal het ook niet aan liggen, want die is nog net zo goed als voorheen: bouwen, slopen en puzzels oplossen.

  Na al flink wat spellen uit de LEGO-fabriek te zien rollen is wel duidelijk dat het steeds lastiger wordt om vernieuwingen door te voeren, elk plastic blokje heb je wel eens gebouwd. Het blijft daarentegen boeiend om te zien hoe personages worden ge-LEGO-ficeerd.

  LEGO The Incredibles komt 27 juni uit op de PlayStation 4, PC, Xbox One en Switch.

  LEGO The Incredibles

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.